پخش زنده
امروز: -
معاون شهرسازی معماری شهرداری تهران از توسعه محدوده برج میلاد با رویکردهای فرهنگی خبر داد.
عبدالرضا گلپایگانی در نشست خبری که به صورت برخط برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره وضع محدوده برج میلاد و دانشگاه علوم پزشکی ایران و طرح تفصیلی گفت: مواجهه با فضاهای پیرامونی برج میلاد و محدوده ۱۲۱ هکتاری آن تغییر کرده و به سمت مباحث فرهنگی پیشرفته است.
وی افزود: گود در اطراف برج و دانشگاه دائما در حال رصد است و تغییرات خاصی از نظر زمین شناسی در آن ایجاد نشده و به محض اینکه گود را از بنیاد تعاون ناجا و تحویل بگیریم؛ تمهیدات لازم برای پایدارسازی آن انجام خواهد گرفت.
معاون شهردار گفت: در طرح تفصیلی محدوده برج میلاد قرار بود دو برج به مساحت ۳۵۰ هزار مترمربع بنا در گود موجود ایجاد شود که از منظر معماری و طراحی شهری کار درستی نبود، زیرا خود سازه برج را تحت شعاع قرار میداد و ساخت یک مجموعه تجارت جهانی با واقعیتهای روز جهان در کشور هم منطبق نبود.
وی افزود: رویکرد اقتصادی مبتنی بر فرهنگ برای برگزاری جشنوارههای فرهنگی مثل کاخ جشنواره، یا مکانی برای حراجی تهران یا فروش صنایع دستی که از جنبه فرهنگی مورد توجه است جایگزین رویکرد قبلی شد.
گلپایگانی گفت: محدوده برج میلاد علاوه بر فضاهای فرهنگی میتواند به دلیل نزدیکی به مرکز درمانی و دانشگاه علوم پزشکی مبتنی بر توریسم درمانی باشد.
وی در ادامه گفت: طبق آمار سالهای ۹۵ تا ۹۹ با توجه برنامههای انجام شده تخلفات ساختمانی به نصف کاهش یافته که حاصل رویکرد مراقبت و برخورد جدی با تخلفات ساختمانی است.
گلپایگانی افزود: تراکم فروشی یعنی اینکه حقوق متعلق به شهروندان را به صاحبان املاک واگذار کنیم تا آنها این حقوق را تبدیل به سود شخصی کنند و ما درصددیم این سود به توسعه کیفیت شهر بینجامد.
معاون شهردار تهران درباره طرح توسعه دانشگاه تهران و مجلس گفت: در جلسه اخیر شورای عالی شهرسازی نسبت به طرح قبلی توسعه مجلس واکنش ایجاد شده و این طرح با محدودیتهایی مواجه شده و به طور کلی توسعه فیزیکی مجلس کاهش یافته است.
وی درباره توسعه دانشگاه تهران افزود: اولین مصوبه شورای عالی شهرسازی مبنی بر حذف این طرح بود که از سوی معاونت حقوقی ریاست جمهوری مغایر با قانون شناخته شد. سه هفته پیش با مدیریت دانشکده هنرهای زیبا که متولی طرح جایگزین شده است، جلسه داشتیم و تاکید شد دانشگاه صرفاً در زمینهایی که در مالکیت قطعی اش قرار دارد طرح توسعه را اجرا کند، بحث حریم میراثی دانشگاه تهران هم به وزارت میراث فرهنگی ابلاغ شد که محدودههای ۱۲ متری حریم باید رعایت شود
وی درباره پادگان ۰۶ در خیابان پاسداران گفت: این پادگان زمانی کاربری پادگانی داشت و حالا به عنوان یک فضای متروکه رها شده است. این فضاها جزو کالبد شهر هستند و نباید به آنها بیتوجهی کرد. این شرایط در خیابان فدائیان اسلام هم رخ داده و به نوعی متروکه پروری در این خیابان رواج داده شده است. نگاه غیر اجرایی به فضاهای شهری منجر میشود که این فضاهای متروکه در شهر باقی بمانند در حالی که این مکانها ثروتهای شهر هستند که با ارتقای کیفیت فضایی میتوان آنها را به شهر بازگرداند.
گلپایگانی افزود: در شهرداری درباره وضعیت پادگان ۰۶ از منظر حقوقی و قانونی روال درستی طی شده ست و این پروژه که ارتش قصد اجرای آن را دارد پروژه بزرگی است و اقدامات اجرایی آن نیازمند تمهیدات متعددی است، اما رویکرد کلی شهرداری شورای شهر و ارتش بر اجرایی شدن آن است.