به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ دست کم ۳۰ نفر از نمایندگان مجلس عوام انگلیس با پرچمداری باب نیل رئیس کمیسون دادگستری مجلس عوام انگلیس در نظر دارند طرحی را در مجلس به تصویب برسانند که بر اساس ان بوریس جانسون نتواند توافقی را که دولتش کمتر از یک سال پیش و پس از سه سال کشمکش با اتحادیه اروپا به تصویب رساند نقض کند.
لایحه بوریس جانسون همانطور که پیش بینی میشد و با توجه به اینکه حزب حاکم اکثریت کرسیها را در مجلس عوام این کشور داراست با ۳۴۰ رای موافق و ۲۶۳ رای مخالف تصویب شد و از نخستین مراحل تصویب نهایی گذر کرد، اما اختلافات را نیز در حزب حاکم عمیقتر و اشکارتر کرد.
در این رای گیری سی نفر از اعضای حزب حاکم به لایحه بوریس جانسون رهبر این حزب رای ممتنع دادند و دو نفر نیز رای مخالف دادند که نوعی شکست برای حزب حاکم توصیف شده است.
همه نخست وزیران پنج دوره گذشته انگلیس از جمله سه دولت از حزب حاکم محافظه کار شامل ترزا می، دیوید کامرون و جان میجر مخالفتهای خود را با رویکرد بورس جانسون نخست وزیر انگلیس اشکار کردند و دو نخست وزیر از حزب کارگر شامل گوردون براون و تونی بلر نیز با ان به مخالفت برخاستند.
مخالفان این لایحه میگویند دولت با نقض توافقی که خود در کمتر از یک سال پیش به تصویب رسانده اعتبار مصوبات این کشور و جایگاه آن در جهان را تضعیف و بی اعتبار میکند و نقض صریح قوانین بین المللی است.
نخست وزیر انگلیس، اما در دفاع از رویکرد خود میگوید اتحادیه اروپا قصد دارد با سوء استفاده از پیمان ترک مخاصمه جمعه نیک میان دو ایرلند (ایرلند شمالی وابسته به انگلیس و جمهوری مستقل ایرلند) جدایی در کشور ایجاد کند و از برگزیت نفع بیشتری را نصیب خود کند.
وی معتقد است این مصوبه تمامیت ارضی و یکپارچگی کشور و نیز تمامیت اقتصادی و سیاسی را هنگام اجرای توافق برگزیت تضمین میکند و اگر اتحادیه اروپا تمکین نکند میان دو ایرلند که تنها راه زمینی انگلیس با اتحادیه اروپاست مرز گمرکی برقرار میکند.
لایحه دولت اگر چه در مجلس عوام تصویب شد باید در مجلس اعیان یا مجلس لردها نیز تایید و به امضای ملکه برسد تا قانون شود و برخی امیدوارند در مجلس اعیان رای نیاورد و اجرای ان به چالش کشیده شود. طرح شماری از نمایندگان هم راه دیگری برای جلوگیری از اجرای لایحه دولت است.
با اینکه برای کسب توافق بر سر روابط انگلیس و اتحادیه اروپا در دوران پسا برگزیت زمان یک ساله دوره انتقالی که از اول سال جاری میلادی شروع شده رو به پایان است هنوز توافقی که مورد نظر هر دو طرف باشد بدست نیامده است.
برخی از تحلیل گران معتقندند دولت جانسون با لغو برخی تعهدات خود راه ترامپ را در پیش گرفته است تا امتیاز بیشتری از اتحادیه اروپا بگیرد.
اما مقامات اتحادیه اروپا به شدت به انگلیس هشدار داده و تاکید کرده اند اتحادیه اروپا هرگز به انگلیس باج نخواهد داد و برخی مقامات این اتحادیه گفته اند اگر انگلیس قصد داره خود را از صخره به پایین پرتاب کند اتحادیه اروپا مانعش نمیشود.
برخی کارشناسان نیز معتقدند دولت برای سرپوش گذاشتن برناکامیهای خود در مدیریت بحران کرونا که موجب شده انگلیس رکورد دار جان باختگان از کرونا در قاره اروپا باشد دست به چنین اقدامی زده است.
اخبار مرتبط