در نشست مجازی جانسون با مجلس انگلیس
اعلام سیاستهای جدید دولت انگلیس برای مهار کرونا
بوريس جانسون، نخست وزیر انگلیس، سیاستهای جدید دولتش را به منظور مهار همه گیری ویروس کرونا، با عنوان «طرح زمستانی کووید»، اعلام کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن، بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس در سخنانی که از محل قرنطینه وی در دفتر نخست وزیری ایراد شد، سیاستهای جدید دولتش را به منظور مهار همه گیری ویروس کرونا، با عنوان "طرح زمستانی کووید" (Covid Winter Plan) اعلام کرد.
بوریس جانسون در سخنان خود در ارتباط اینترنتی با نشست مجلس انگلیس با تاکید بر اینکه امسال کریسمس و سال نوی متفاوتی خواهیم داشت گفت: ویروس کرونا کریسمس نمیشناسد و پس از قرنطینه ۴ هفتهای کشور که در دوم دسامبر، ۱۲ آذر ماه پایان خواهد یافت، دوباره قوانین کرونایی که در سه سطح تعریف شده باز خواهد گشت، اما محدودیتهای هر مرحله، در صورت اعمال در مناطق این کشور، بیشتر و سختگیرانهتر خواهد شد.
به گفته نخست وزیر انگلیس، سال ۲۰۲۰ از جهاتی، فاجعه بار بود و پس از پایان قرنطینه ملی، بر شمار مناطقی که محدودیتهای کرونایی بر آنها اعمال خواهد شد، افزوده میشود.
وی افزود:، اما در دوران کریسمس، برای پنج روز و از ۲۳ ماه دسامبر، از میزان محدودیتها کاسته خواهد تا شهروندان بتوانند این مراسم را برگزار کنند مثلا اعضای سه خانواده میتوانند در یک جا جمع شوند. قرار است جزئیات کاهش محدودیتها در پنج روز مربوط به کریسمس، فردا سه شنبه اعلام شود.
نخست وزیر انگلیس در تماس با نشست مجلس انگلیس همچنین گفت: شمار آزمایشهای ویروس کرونا افزایش خواهد یافت و مثلا در شهر لیورپول، همه افرادی که با مبتلایان به ویروس کرونا در تماس باشند، روزانه به صورت ۷ روز متوالی آزمایش میشوند تا در صورت منفی بودن نتیجه آزمایش، نیاز به قرنطینه ۱۴ روزه نداشته باشند.
جانسون افزود: فقط اگر نتیجه آزمایش این افراد در مدت یک هفته، مثبت شود، باید خود را قرنطینه سازند.
نخست وزیر انگلیس گفت: اگر این طرح آزمایشی در لیورپول موفق شود، آن گاه از ابتدای ماه ژانویه، کارکنان بیمارستانها و ساکنان و کارکنان مراکز مراقبتی و سپس کارکنان کارخانه ها، شرکتها و نیز دانشجویان دانشگاهها و اعضای هیات علمی، به همین روش مورد آزمایش مستمر قرار خواهند گرفت. وی تاکید کرد تا پایان این هفته، مناطقی که در هر یک از سه مرحله کرونایی قرار میگیرند، مشخص خواهند شد.
بوریس جانسون به نمایندگان مجلس گفت قرنطینه و تعطیلی ها، از سرعت گسترش همه گیری کووید ۱۹ کاست و شمار مبتلایان رو به کاهش است و به همین علت، قرنطینه سراسری در دوم دسامبر، پس از ۴ هفته تعطیلی ملی، پایان مییابد. روزنامه دیلی میرور نوشت علاوه بر کاهش گسترش همه گیری ویروس کرونا، فشارهای سیاسی اعضای حزب حاکم محافظه کار نیز نخست وزیر را ناچار ساخت تا تعطیلیهای گسترده را پایان دهد.
بر اساس مراحل سه گانه کرونایی در انگلیس که در ۵۶ صفحه منتشر شده است، در صورت اعمال مقررات مرحله ۱، تجمع افراد بیش از ۶ نفر ممنوع میشود و میخانهها و عذاخوریها باید در ساعت ۲۲ تعطیل شوند؛ در مرحله ۲ علاوه بر محدودیتهای مرحله ۱، فقط یک خانواده میتوانند به دیدن خانواده دیگر بروند و ملاقات بیش از دو خانوار در درون خانهها یا میخانهها و غذاخوریها ممنوع است؛ در مرحله ۳ علاوه بر محدودیتهای دو مرحله ۱ و ۲، ساعات کار میخانهها و غذاخوریها و چگونگی کار آن ها، باز هم محدودتر میشود.
کایر استارمر، رهبر حزب کارگر انگلیس نیز در نشست امروز مجلس، با ابراز خرسندی از پدیدار شدن امیدهای تازه برای تولید واکسن کرونا بار دیگر سیاستهای دولت را در مهار همه گیری ویروس کرونا در این کشور به باد انتقاد گرفت و گفت: سامانه رد یابی افراد آلوده به ویروس کرونا، برغم هزینههای فراوانی که برای خرید ان شده است ناکارامد است و هنوز تا رسیدن به مرحلهای که ۸۰ درصد ابتلا را ردیابی کند، بسیار فاصله دارد.
کایر استارمر طرح جدید دولت برای مهار همه گیری را نیز ناکارامد توصیف کرد و گفت: طرح زمستانی دولت برای مهار کووید ۱۹ دارای خلا و ابهامهای فراوان است.
ایان بلکفورد، رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند نیز در این نشست ضمن قدردانی از دانشمندان و واکسن سازان گفت: بی توجهی دولت به حدود سه میلیون خویش فرما، هنرمندان و دیگر افرادی که در این همه گیری بدون حمایت مالی دولت رها شده اند، غیر عادلانه است.
نخست وزیر انگلیس که به علت تماس با فرد آلوده به ویروس کرونا در قرنطینه به سر میبرد و به صورت اینترنتی در پرسش و پاسخ نمایندگان مجلس مشارکت داشت تاکید کرد سال ۲۰۲۰ فاجعه بار بود و کریسمس و سال نو میلادی نیز متفاوت از روال سالهای گذشته خواهد بود.