چه کسانی نباید واکسن آنفولانزا بزنند؟
استفاده از واکسن آنفولانزا محدودیت چندانی ندارد، تنها افرادی که به این واکسن حساسیت دارند یا کسانی که در گذشته این واکسن را استفاده کرده اند و دچار عارضه شده اند، نباید واکسن آنفولانزا بزنند.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما ، کارشناسان توصیه می کنند: سایر افراد برای استفاده از واکسن آنفولانزا ممنوعیتی ندارند، البته نداشتن ممنوعیت به این معنی نیست که حتما همه افراد باید این واکسن بزنند و استفاده از آن برای افراد خاص و در معرض خطر ضروری است.
متخصصان درباره برخی عوارض تزریق واکسن آنفولانزا از جمله فلج عضلات گیلن باره می گویند: گیلن باره یک عارضه بسیار نادر است و اینکه به دلیل استفاده از واکسن آنفولانزا ظهور پیدا کند، نادرتر است و افرادی که زدن این واکسن برای آنها ضروری است، نباید به دلیل ترس از این عارضه از زدن واکسن آنفولانزا خوددای کنند چرا که افرادی که به آنفولانزا مبتلا میشوند بیشتر احتمال دارد دچار گیلن باره شوند، پس منطقی است که افراد این واکسن را بزنند.
چه کسانی می توانند واکسن آنفولانزآ بزنند؟
در شرایط شیوع کرونا استفاده از واکسن آنفولانزا برای افراد پرخطر و دارای بیماری های زمینه ای و همچنین افراد مسن توصیه شده است.
کودکان زیر ۵ سال به ویژه آنهایی که بین ۶ ماه تا ۲ سال سن دارند، جزء گروههای حساس هستند و توصیه میشود، حتما این واکسن را بزنند. البته زدن این واکسن برای کودکان زیر ۶ ماه توصیه نمیشود.
افرادی که دچار بیماریهای نقص ایمنی هستند و مبتلایان به سرطان که هم اکنون شیمی درمانی میشوند هم جزء گروههای حساس هستند و زدن واکسن آنفولانزا برای آنها ضرورت دارد.
بیماران مبتلا به آسم و دیابت و همچنین افرای که نارسایی کلیه و بیماری قلبی دارند هم حتما باید این واکسن را بزنند.
زدن واکسن آنفولانزا برای بیمارانی که داروهایی مصرف میکنند که نظام ایمنی بدنشان را ضعیف میکند هم ضروری است.
زدن این واکسن برای افراد بالای ۵۵ تا ۶۰ سال و همچنین مادران باردار واجب است.