به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ازلندن؛ بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در پارلمان این کشور از لایحهای جنجالی با عنوان بازار درونی پرده برداری کرد که با اجرایی شدن آن بخشهایی از توافق انگلیس با اتحادیه اروپا هنگام اجرای برگزیت یکجانبه لغو میشود.
واکنشها نشان داده است این تصمیم دولت انگلیس، خشم مقامات اتحادیه اروپا و مخالفتهای گسترده داخلی را برانگیخته است. نخست وزیر انگلیس در پارلمان این کشور در دفاع از این لایحه گفت: لایحه بازار درونی، مشاغل و رشد و توسعه اقتصادی بریتانیا را حفظ میکند. بوریس جانسون افزود: این لایحه همچنین تضمنی برای امنیت بازار داخلی است.
حتی شماری از اعضای ارشد حزب حاکم محافظه کاراز جمله ترزا مینخست وزیر پیشین انگلیس اقدام بوریس جانسون، نخست وزیر را نقض قوانین بین الملل نامیدند.
ترزامی با انتقاد از رویکرد بوریس جانسون گفت: دست بردن یکجانبه بریتانیار در توافق برگزیت به اعتبار کشور لطمه میزند. نخست وزیر پیشین انگلیس با بیان اینکه بریتانیا باید به کشورها درباره پایبندی به توافقاتش اطمینان دهد افزود: توافق برگزیت را دولت انجام داده و مجلس نیز ان را به تصویب رسانده است. (بوریس جانسون وزیر خارجه دوران نخست وزیری ترزا میبود)
در نشست روزهای چهارشنبه مجلس عوام انگلیس که نخست وزیر انگلیس مطابق معمول هفتگی به پرسشهای نمایندگان پاسخ میدهد، موضع نمایندگان حزب ملی اسکاتلند نیز با خشم بیان شد.
رهبر نمایندگان حزب ملی اسکاتلند در مجلس عوام انگلیس با انتقاد شدید از رویکرد دولت گفت: لایحه دولت ناقض قوانین بین المللی است و قوانین داخلی را نیز نقض میکند. ایان بلکفورد توضیحات نخست وزیر انگلیس درباره لایحه اش را پرت و پلا دانست و افزود: نخست وزیر و همفکرانش دولتی یاغی ساخته اند که در ان قانون جنگل حاکم است.
وی گفت: چرا دولت و دوستانش فکر میکنند فراتر از قانونند؟
کریستین اوسوالد نماینده دیگر حزب ملی اسکاتلند نیز یک روز قبل در مجلس انگلیس رویکرد دولت را به باد انتقاد گرفت و گفت: اکنون و با رویکرد دولت بی ثباتی ناشی از توافق ضعیف یا بی توافقی به مرحله خطرناکی پیش میرود.
لایحه دولت انگلیس خشم نمایندگان پارلمان اروپا را نیز برانگیخت و آنان تاکید کردند اروپا به انگلیس اجازه اخاذی نمیدهد. دیوید پاسولی رئیس پارلمان اروپا در واکنش به تصمیم دولت انگلیس گفت: اتحادیه اروپا هشدار میدهد اگر بریتانیا توافق برگزیت را زیر پا بگذار با عواقب جدی روبرو خواهد شد.
پیشتر رئیس کمیسیون اروپا به دولت انگلیس درباره ضرورت پایبندی به توافق برگزیت هشدار داده بود.
اورزولا فون درلاین تاکید کرد توافق برگزیت میان انگلیس و اتحادیه اروپا باید مبنای اصلی برقراری هرگونه رابطه اقتصادی و سیاسی آینده انگلیس با اتحادیه اروپا باشد.
به عقیده شماری از منتقدان، انگلیس هر جا که لازم بداند، همچون همراهی با آمریکا در حمله به افغانستان و عراق، قوانین بین الملل را نقض میکند، اما این بار با طرف قدرتمندی همچون اتحادیه اروپا روبروست.
جانسون به دلیل شرایط کرونایی بد کشورش تحت فشار فراوان قرار دارد و این تصمیم را اقدامی نمایشی برای انحراف افکار عمومی ارزیابی کردند. (انگلیس دارای بیشترین جان باختگان از کرونا در قاره اروپاست).
شماری از منتقدان و ناظران، تصمیم دولت انگلیس را اقدامی با انگیزههای سیاست داخلی ارزیابی کرده اند تا بر ناکامیها در مدیریت بحران کرونا در این کشور سرپوش بگذارد.