پخش زنده
امروز: -
چگونه مصرف باتری گوشی خود را کاهش دهیم؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، برای کاهش مصرف باتری گوشیهای اندروید لازم است برنامههای ناکارآمد را حذف و در تنظیمات گوشی تغییراتی ایجاد کرد.
همیشه سعی کنید روشنایی (Brightness) صفحهنمایش را در محیط داخل کاهش دهید. حتی با خاموش کردن نور پسزمینه، نور اتاق برای دیدن صفحهنمایش گوشی مناسب است. نور را در سطح مناسبی (مثلاً کمتر از پنجاه درصد) تنظیم کنید که برای کار با صفحهنمایش مناسب باشد. در ضمن Automatic Brightness را نیز غیرفعال کنید تا از مصرف بیجهت باتری جلوگیری شود.
جدای از این موضوع با کاهش دادن زمان خاموش شدن صفحهنمایش نیز میتوانید مصرف باتری را بهبود ببخشید مگر اینکه بخواهید مثلاً ایمیلهای ورودی را چک کنید. سعی کنید این زمان را تا جایی که میتوانید، کاهش دهید. موضوع جالب دیگر استفاده از تصاویر پسزمینه (Wallpaper) استاتیک و تیره است. به همین دلیل است که بیشتر سازندگان تلفن همراه تمایل زیادی به استفاده از تمها و تصاویر پسزمینه تیره هستند. استفاده از تصاویر پسزمینه پویا و متحرک به شدت مصرف باتری را افزایش میدهد.
گوشی اندرویدی شما سرویسهای وایرلس زیادی مانند بلوتوث، WiFi، GPS و ... به همراه دارد که ممکن است بیشتر اوقات نیازی به آنها نداشته باشید.
غیرفعال کردن این سرویسها برای زمانی که به آنها نیاز ندارید، شارژ باتری را افزایش میدهند. برای مثال غیرفعال کردن وایفای هنگامی که در جاده هستید یا ۳ G هنگامی که در دفتر کارتان از جمله کارهایی هستند که شارژ باتری را افزایش میدهند. این کارها را میتوانید با Widget Powerهای خوبی که در اندروید وجود دارد، به سرعت فعال یا غیرفعال کنید. اگر به widgetهای مناسبتری که به شما آزادی بیشتر در تنظیمات میدهند، نیاز داشتید؛ میتوانید به فروشگاه Android Market مراجعه کنید.
اگر از گوشی تلفن بیشتر برای تماس و پیامک استفاده میکنید، میتوانید به GSM یا۲ G سوییچ کنید و شارژ باتریتان را در مقابل ۳ G که به شدت تشنه باتری است، حفظ کنید. هر چند مسأله۳ G و ۴G در ایران به یک کابوس تبدیل شده تا یک رؤیا! برای این کار طبق مسیر زیر از Network Mode گزینه GSM را انتخاب کنید:
Settings > Wireless & networks > Mobile Networks > Network Mode
تا جایی که امکان دارد از وایفای به جای ۳ G و ۴G برای گشت و گذار در وب استفاده کنید. همچنین میتوانید Autosync را نیز غیرفعال کنید. چون برنامههای شبکههای اجتماعی به خود این اجازه را میدهند تا بدون اطلاع کاربر عملیات Autosync را انجام دهند. از Settings > Accounts and Sync برنامه موردنظر را انتخاب کنید، سپس گزینه مربوط به sync را غیرفعال کنید. نگران نباشید؛ با این کار باز هم امکان هماهنگسازی وجود دارد اما این بار به صورت دستی و با انتخاب و اجازه شما صورت میگیرد. ضمناً توجه داشته باشید که بعضی از برنامههای شبکه اجتماعی را نمیتوان از تنظیمات گوشی غیرفعال کرد و باید حتماً به برنامه موردنظر رجوع کرد.
روش دیگری که میتوان به طول عمر باتری کمک کرد، توجه به برنامههای خودکار ایمیل است. این برنامهها به طور پیشفرض هر پانزده دقیقه یک بار به دنبال ایمیلهای جدید هستند. شما میتوانید این زمان را به یک ساعت افزایش دهید یا بهتر است بهروزرسانی ایمیلهای جدید را به صورت دستی انجام دهید. اگر با نرمافزارهای Email Client زیاد سروکار دارید، میتوانید از روش دستی استفاده کنید. برنامههای اندرویدی زیادی وجود ندارند که گزینه بهروزرسانی دستی را در اختیار کاربر قرار دهند، اما اگر دنبال یک برنامه خوب هستید، میتوانید از برنامه خوب K۹ Mail استفاده کنید.
برخی از اپلیکیشنها حتی زمانی که بسته میشوند، باز در حال اجرا هستند و رفتاری مشابه با نرمافزارهای مخرب (Malware) دارند. برای خلاصی از دست این برنامهها بهترین راه حذفکردنشان است. برای این کار از مسیر Settings > Applications > Manage Applications برنامه موردنظر را انتخاب و Uninstall کنید. البته بعضی از برنامهها به این روش حذف نمیشوند و باید از مسیر Settings > Location and Security (or Security for some phones) > Device administrators تیک برنامه موردنظر را بردارید تا قادر به حذف باشید.
Widget یکی از اصلیترین اجزای اندروید به حساب میآید که اطلاعات موردنظر را روی صفحهنمایش در اختیارتان قرار میدهند. از طرف دیگر همین برنامهها به خاطر مصرف بالای باتری بهخصوص Widgetهایی که برای جمعآوری اطلاعات به اینترنت متصل میشوند، بدنام هستند. اگر استفاده از این برنامهها مصرف باتریتان را افزایش دادند، آنها را از صفحهنمایش حذف کنید و اطلاعات موردنظرتان را از برنامه اصلی مشاهده کنید.
حتماً میدانید که نگهداشتن گوشی در محیط گرم مصرف باتری آن را افزایش میدهد و از طول عمر باتری میکاهد. از قرار دادن گوشیتان در محیطهای گرمی مانند داشبورد اتومبیل، کنار پنجره روی به آفتاب یا روی صفحهنمایش کامپیوتر خودداری کنید. زمانی هم که گوشیتان را شارژ میکنید، گوشی تا اندازهای گرم میشود که بهتر است آن را روی یک سطح آلومینیومی مثل یک کیس آلومینیومی نگهدارنده کارت قرار دهید تا زودتر خنک شود.
از برنامههای Task Killer استفاده نکنید، چون برعکس انتظار مصرف باتری گوشی افزایش مییابد. معمولاً برنامههایی را که با این روش میبندید، مجدداً شروع به فعالیت میکنند و این امر افزایش مصرف باتری را به همراه دارد. اگر در استفاده از این برنامهها سماجت دارید، از روشی استفاده کنید که به جای مصرف حافظه رم، مصرف پردازنده از سوی برنامهها را نشان دهد. برای مثال از نرمافزار Watchdog Task Manager Lite استفاده کنید. این برنامه زمانی که مصرف پردازنده برنامهای از حد مشخصی بالاتر میرود، شما را آگاه میکند و میتوانید آن را موقتی خاموش کنید.
برای انجام خودکار همه مواردی که در بالا اشاره کردیم، برنامههای خوب و رایگانی مانند Juice Defender، Power Schedule و Llama وجود دارد که میتوانید دانلود و استفاده کنید.