پخش زنده
امروز: -
۳۰ رقم گندم، جو، حبوبات و دانه روغنی تا کنون در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی استان تولید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه فعالیت این مرکز در زمنیه های تحقیقاتی و آزمایشگاه های خاک، آب، پزشکی، کنترل و گواهی است گفت: این مرکز دارای چهار ایستگاه اصلی و فرعی تحت عنوان سایت تحقیقات دیم گرمسیری در امامزاده جعفر گچساران، ایستگاه آبخوان گچساران، ایستگاه تحقیقات سردسیری چم خانی و یک ایستگاه تحقیقاتی است.
کاووس کشاورز افزود :یکی از مهمترین فعالیتهای این مرکز معرفی حدود ۳۰ رقم از ارقام گندم، جو، حبوبات و دانه های روغنی است که پارسال ۷ رقم جدید نیز اضافه شد .
وی با بیان اینکه مهمترین ویژگی این ارقام افزایش عملکرد در واحد سطح است گفت: این ارقام به شانزده استان دیگر نیز صادر می شود.
کشاوزی به کاشت ذرت هیبرید در استان اشاره کرد و گفت : در سال گذشته حدود ۲۵ هکتار از اراضی ایستگاه امام زاده جعفر به زیر کاشت ذرت رفته است و پیش بینی می شود حدود صد تن از این محصول برداشت شود .
وی افزود : دو سال است برنج به صورت خشکه کاری در استان کشت می شود و مهمترین ویژگی این شیوه کشت صرفه جویی در مصرف آب است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ادامه داد: سرشاخه کاری درختان و باغات از دیگر اقدامات این اداره است که بر روی درختان گیلاس، انگور و گردو اجرا شده است و این طرح با هدف جوان سازی باغات استان اجرایی شد.
وی به طرح اصلاح کشت با کاشت یکصد گونه گیاه دارویی در استان اشاره کرد و افزود :ایستگاه تحقیقات مارگون حدود ۲۵ سال غیرفعال بوده ولی در دو سال اخیر حدود ۶۰ هکتار گیاه دارویی آنغوزه در این منطقه کشت شد.
کشاورز گفت: با کمک موسسه تحقیقات کشاورزی تولید ماش علوفه ای، ویژۀ مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در استاندر دستور کار قرار گرفت.