بیماری تب سه روزه در کمین جمعیت دامی خراسان جنوبی
دامپزشکی خراسان جنوبی در خصوص بیماری تب سه روزه در جمعیت دامی به دامداران استان هشدار داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مسئول کلینیک مرجع دامپزشکی استان گفت: تب سه روزه، بیماری ویروس
ی منتقله توسط گونههایی از پشه خاکی است که علائمی شبیه به آنفلوآنزا و عامل ویروسی آن، ویروس تب افمرال گاوی نام دارد.
عندلیبی افزود: این بیماری به طور ناگهانی با علائم سردرد، تب شدید، درد پشت چشم به هنگام حرکت چشم، پرخونی ملتحمه، کوفتگی، بیحالی، تهوع، درد دست و پا و کاهش تعداد گلبولهای سفید خون بروز میکند.
وی گفت: اولین علائم بالینی با تب ناگهانی ۴۱.۵ – ۴۰ درجه سانتیگراد بهصورت دومرحلهای و گاهی هم سه مرحلهای مشاهده میشود که معمولاً ۱۸-۱۲ ساعت طول میکشد و اغلب سایر علائم متعاقب چند ساعت پس از کاهش و قطع تب در اکثر گاوها بروز میکند.
عندلیبی افزود: گوسالهها کمترین تأثیر بالینی را از تب سه روزه نشان میدهند به این معنی که گوسالههای کمتر از ۶ ماه هیچگونه علائم بالینی را نشان نمیدهند.
وی به نحوه انتقال بیماری اشاره کرد و گفت: ویروس تب سه روزه در طبیعت تنها از طریق نیش حشرات گسترش مییابد و بهغیراز گاو، بیماری مخزن دیگری ندارد.
مسئول کلینیک مرجع دامپزشکی استان افزود: واکسیناسیون صرفاً به عنوان تنها روش مؤثر کنترل این بیماری در دنیا مطرح بوده و واکسن موجود واکسن ویروس غیرفعال شده تب سهروزه است.
عندلیبی با بیان اینکه بیماری تب سه روزه در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری و متعاقب آغاز فصل گرما و فعالیت حشرات بروز میکند، تاکید کرد: پیشنهاد دامپزشکی به گاوداران این است که مبارزه با حشرات را که به عنوان ناقلین این بیماری میباشند بوسیله سمپاشی منظم بدن و جایگاه دام خصوصا در فصل تابستان جدی بگیرند.
وی گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر هیچگونه گزارشی از این بیماری در استان اعلام نشده است.