پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسایل سیاسی، تحریم اقتصادی، فشارهای سیاسی و هدایت اغتشاش گران در آشوبهای اخیر در بیروت را بخشی از فتنه هشت ماه گذشته امریکاییها علیه حزب الله لبنان دانست.
آقای حسین اکبری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با تبیین اهداف فضاسازی برخی رسانهها درخصوص آشوبهای اخیر در بیروت گفت: این فضاسازیها، قبل از حادثه انفجار در بیروت آغاز شده بود از زمانی که نخستین بار در تاریخ لبنان، دولتی مستقل و مردمی، برآمده از مجلس و خارج از فشارهای سیاسی طرفداران امریکا و عربستان شکل گرفت.
وی افزود: عمر این دولت نیز بیش از هشت ماه نیست و طبعا در این مدت؛ کل مشکلات دولتهای قبل تجمیع و به این دولت منتقل شد و امریکاییها در این هشت ماه، تحریم اقتصادی، فشارهای سیاسی و به نوعی هدایت اغتشاشگران علیه این دولت را در دستور کار قرار دادند.
آقای اکبری، اقدام دیگر امریکاییها را دامن زدن به مشکلات مالی و مسایل اجتماعی دانست و گفت: با این اقدام و مشکل آفرینی برای مردم، مشکلات را به حزب الله منتسب کردند.
کارشناس مسائل سیاسی؛ این راهبرد را سیاست دوره ترامپ دانست و افزود: دولتهای قبلی امریکا عمدتا از ابزارهای نظامی، امنیتی و سیاسی علیه لبنانیها استفاده میکردند، اما ترامپ بیشتر از ابزار اقتصادی استفاده میکند.
وی گفت: اعمال این سیاست صرفا علیه لبنان نیست بلکه در عراق و سوریه نیز همین کار را کردند چنان که علیه کشورمان نیز، سیاستهای شان را از زاویه فشار اقتصادی و تحریمها پیگیری میکنند.
آقای اکبری افزود: البته حزب الله لبنان، اساسا هیچ گاه در بدنه دولت نقش نداشته و همواره دولت در اختیار جریانات طرفدار امریکا بوده است و حزب الله صرفا در پارلمان این کشور نماینده و حضور دارد.
وی گفت: یک نمونه نشان میدهد که امریکاییها چقدر در امور داخلی لبنان دخالت میکنند. اخیرا که میخواستند معاون بانک مرکزی این کشور را انتخاب کنند، سفیر امریکا خیلی علنی و جدی ایستاد و اجازه نداد این مقام لبنانی انتخاب شود. بانک مرکزی جای حساس اقتصادی هر کشور است، اما سفیر یک کشور خارجی؛ در حد انتخاب چنین مقامی دخالت میکند معنی چنین دخالتی این است که در دولت، نفوذ جدی دارند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: به همین علت سعی میکنند دولت را ناکارآمد نشان دهند و به علت همین فشارها، نخست وزیر لبنان استعفا داد، اما این استعفا به معنی این نیست که فردا وضع اقتصادی بهتر میشود، زیرا مشکل آنان، وجود حزب الله است.
آقای اکبری گفت: علت این دشمنی این است که در همه صحنهها در مقابل حزب الله کم آوردند و عصبانی هستند. حزب الله در مقابل رژیم صهیونیستی آنقدر تواناست که این رژیم اشغالگر هر اقدامی انجام میدهد بلافاصله پاسخش را دریافت میکند.
وی افزود: اخیرا اسرائیلیها قبل از پاسخ حزب الله از طریق سازمان ملل، پیغام رسمی دادند که «پاسخ ندهید، اشتباه کردیم» بعد معلوم شد که ارتش خود را از ترس حزب الله ۶ کیلومتر از مرزها دور کردند؛ این با ادعاهای قبلی اسرائیل خیلی تفاوت دارد که میگفتند برای تصرف لبنان، گروه موزیک ارتش شان کافی است و نیازی به تجهیزات و سیستم نظامی ندارند.
آقای اکبری تاکید کرد: این قدرت بازدارندگی حزب الله سبب عصبانیت شدید امریکا، رژیم صهیونیستی و طرفدارانشان است و با شرایط کنونی لبنان، اگر همین امروز رای گیری کنند قطعا حزب الله بیشترین رای و محبوبیت را در میان احزاب، اقوام، ادیان و مذاهب این کشور دارد.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: به همین علت، نه فقط نتوانستند جلوی حزب الله را بگیرند بلکه حزب الله به تدریج توانسته است توسعه یابد، مقولهای که دشمنان مقاومت اصلا توقعش را نداشتند پس طبیعی است که با آن مبارزه کنند.
وی درپاسخ به ادعای برخی رسانههای عربی مانند العربیه و رسانههای فارسی مانند بی بی سی و ایران اینترنشنال درباره مردمی دانستن اغتشاشات بیروت تصریح کرد: با وجود قدرت حزب الله و جایگاه و محبوبیتش نزد مردم لبنان، اگر رسانههای معاند اینها را نگویند چه بگویند؟ نمیشود که سکوت کنند، مجبورند در چارچوب منافع اربابان شان چنین ادعاهایی کنند.