به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، در پایان معاملات نیویورک، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه سپتامبر با ۵۳ سنت معادل ۱.۲۳ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۳ دلار و ۷۵ سنت رسید.
در پایان بازار نیویورک نیز بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه سپتامبر با ۲۳ سنت معادل شش صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین ، به ۴۱ دلار و ۴۶ سنت رسید.
روز گذشته آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا اعلام کرد که میزان نفت خام ذخیره سازی شده این کشور تا هفته گذشته یعنی منتهی به ۲۴ ژوئیه ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. از ماه دسامبر سال گذشته تاکنون سابقه نداشته است که میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا تا این اندازه در یک هفته کاهش یافته باشد. با این میزان کاهش میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا به ۵۲۶ میلیون بشکه رسید. کارشناسان مسائل مالی و اقتصادی که این خبرگزاری نظر آنها را در این باره جویا شده بود پیش بینی کرده بودند که رقم این شاخص در این مقعطع زمانی از سال به ۴۵۰ هزار بشکه افزایش داشته باشد.
شماری از تحلیلگران و کارشناسان مسائل برآورد کرده بودند که این ارقام ضرورتا به معنای بازگشت افزایش تقاضا برای نفت در آمریکا نیست. به خصوص اینکه میزان بنزین ذخیره سازی شده و میزان فرآوردههای نفتی (گازوئیل و سوخت گرمایشی) ذخیره سازی شده در آمریکا در همین مدت زمان افزایش یافته است.
بارت مِلِک (Bart Melek) ، کارشناس گروه خدمات مالی «تی دی سکیوریتیز» TD Securities کانادا که نوسانات بازار مالی و همچنین اطلاعات و تحلیلهای لازم مربوط به مسائل نفتی و نوسانات آن ارائه میکند، دراین باره میگوید: با عوامل نامشخص و غیر قابل پیش بینی که درباره ویروس جدید کرونا (کووید-۱۹) وجود دارد انتظار میرود ادامه شیوع این بیماری بر تقاضا برای نفت در سطح جهان و آمریکا به شدت تاثیر منفی گذارد. از همین رو انتظار میرود که قیمت نفت در بازار جهانی در روزهای آینده به بیش از ۴۵ دلار در هر بشکه برسد. این کارشناس افزود برای رسیدن به چنین سطحی لازم است تضمینهای بیشتری درباره واکسن و درمان موثر بیماری کرونا داده شود.
از طرف دیگر ارزیابیها و آمار و ارقام اقتصادی و مالی که از چین منتشر شده است برای کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی امیدوار کننده بوده است.
استفن برنوک (Stephen Brennock)، کارشناس مسائل نفتی و بازار انرژی از شرکت کارگزاری "پی وی ام " (PVM) که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در تحلیل نوسانات امروز بازار نفت میگوید چین نشان داده است که اوضاع و شرایط اقتصادی و مالی در آن در حال بازگشت به حالت عادی است. با انجام این کار چین به نظر میرسد نقش یک ستون را برای افزایش قیمت نفت در بازار جهانی ایفا میکند.
این کارشناس با استناد به دادهها و اطلاعات مالی و اقتصادی که گروه ریفینیتو آمریکا منتشر کرده است نشان میدهد واردات نفت چین با توجه به اینکه این کشور دومین اقتصاد جهان، نخستین وارد کننده نفت و دومین مصرف کننده نفت در جهان است در ماه مه و ژوئن به سطح بی سابقهای رسیده است. انتظار میرود میزان واردات نفت خام چین این ماه از ۱۳ میلیون بشکه در روز نیز بیشتر شود. برخی کارگزاران و مشاوران خدمات مالی و اقتصادی کاهش ارزش دلار در مقابل یورو و دیگر ارزهای معتبر جهان، در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی دخیل میدانند.
با توجه به آنکه نفت به دلار تعیین قیمت و خرید و فروش میشود کاهش ارزش دلار باعث میشود سرمایه گذاران دارای ارزهای دیگر به جز دلار، برای خرید آن تشویق شوند. چون در این حالت خرید نفت برای آنها ارزانتر تمام می شود و این زمینه را برای افزایش قیمت فراهم میکند.