توصیههای شرعی و بهداشتی دامپزشکی برای عید قربان
اداره کل دامپزشکی هرمزگان توصیههای شرعی و بهداشتی ذبح قربانی برای روزعید قربان به مردم کردند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس مدیرکل اداره دامپزشکی هرمزگان گفت: مردم ضمن رعایت تمام دستورالعملهای بهداشتی دام خود را از مراکز مجاز عرضه بهداشتی دامی تهیه کنند و از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و افراد غیرمجاز خودداری کنند.
محمد جانباز افزود: ذبح دام در کشتارگاههای دام استان و زیر نظر کارشناسان دامپزشکی انجام شود.
وی گفت: کشتار دام در معابر عمومی باعث آلودگی محیطی، انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، تب مالت، تب کریمه کونگو و سیاه زخم میشود.
جانباز افزود: مردم گوشت حیوان ذبح شده را پیش از استفاده حداقل ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی (جگر) را به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری کنند تا از سلامت کامل گوشت اطمینان کنند.
بیشتر بخوانید: استقرار ۲۸ گروه دامپزشکی برای عید قربان در هرمزگانمدیرکل دامپزشکی گفت: مردم از تجمع بیش از یک نفر در کنار قصاب خوداری کنند.
وی افزود: در صورت مشاهده موارد مشکوک از جمله، تیره بودن، پرخونی، آب شدگی چربیها و سایر علائم غیرطبیعی در لاشه با ادارات دامپزشکی استان برای معاینه قربانی تماس بگیرند.
نماینده، ولی فقیه در دامپزشکی هرمزگان در مورد توصیههای شرعی قربانی گفت: حیوانی که قربانی میشود باید سالم باشد و نباید، کر، کور، فلج و مریض باشد.
حجت الاسلام رضا حمزهای درخصوص سن قربانی افزود: سن شتر ۵ سال تمام، گاو ۲ سال تمام و گوسفند بین ۸ ماه تا یک سال است.