پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه فنی حرفهای گفت: با توجه به وضع کرونا در دانشگاههای کشور، آموزش الکترونیکی به عنوان سیاست در دانشگاه فنی حرفهای مدنظر قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ابراهیم صالحی عمران در نشست خبری که در سالن همایش دانشگاه فنی حرفهای به مناسبت ۶ مرداد روز ملی کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای برگزار شد افزود: در همین راستا تقسیم بندی درباره نحوه برگزاری کلاسها و آموزش در این دانشگاه مشخص شده است.
وی گفت: آموزشهای مهارتی باید تبدیل به گفتمان اجتماعی شود و فرهنگ سازی درست شکل بگیرد.
رییس دانشگاه فنی حرفهای با بیان این که ۱۷۶ دانشگاه و آموزشگاه در ۱۱۴ شهر کشور وجود دارد، افزود: ۵۳ مورد از آموزشکدهها مربوط به دختران و ۱۲۳ آموزشکده مربوط به پسران است و تعداد کل جمعیت دانشجویان ۱۴۰ هزار نفر است که ۳۸ درصد دانشجویان دختر و بقیه پسر هستند.
صالحی عمران با بیان اینکه آموزشهای فنی حرفهای میتواند مشکل نیروی نیروی ماهر را برطرف کند، گفت: فراهم کردن فرصتهای برابر باید مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیتهای باقی مانده برای نوبتهای بعدی باید استفاده شود چنانچه کل دانشجویان کاردانی پیوسته ۵۴ درصد است و تعداد کل رشتههایی که به دانشجویان این دانشگاه آموزش داده میشود ۱۵۳ رشته است که ۴۴ رشته مربوط به کاردانی پیوسته، ۴۳ رشته مربوط به کاردانی ناپیوسته، ۷ رشته مربوط به کارشناسی پیوسته و ۵۹ رشته مربوط به کارشناسی ناپیوسته است.
صالحی عمران تاکید کرد: بازنگری برنامههای درسی مورد توجه قرار گرفت و ۵ رشته مقطع کارشناسی بازنگری شد و سال آینده یک سری دیگر از برنامههای درسی این دانشگاه بازنگری میشود.
وی با بیان این که ۶۷۲ عضو هیات علمی در کارکنان آموزشی این دانشگاه مشغول فعالیت هستند، گفت: ۳۴۹ عضو آموزش غیر دولتی در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند و ۲۰ هزار حق التدریس در این دانشگاه فعالیت دارند.
صالحی عمران افزود: ۲ هزار و ۳۰۰ کارگاه و آموزشگاه عملی در برنامههای درسی دانشجویان این دانشگاه قرار گرفته است و دانشگاه فنی حرفهای باید پنجههای کارآمد را هدف قرار دهد و در چرخه تولید قرار دهد و هدف اصلی دانشگاه آماده سازی افراد برای تولید است.
آقای صالحی عمران با بیان اینکه ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه برای تجهیز کارگاه و آموزشگاه این دانشگاه در سال ۹۹ پیش بینی شده گفت: این میزان بودجه برای خود اشتغالی، تجاری سازی آموزشی، توسعه مراکز نوآوری و رشد مد نظر قرار گرفته و تجاری سازی آموزشی یکی از برنامههای جدی حوزه معاونت پژوهشی است که باید تعداد مراکز نوآوری این آموزشگاه به ۲۷ مرکز برسد.
رییس دانشگاه فنی حرفهای با اشاره به اینکه درحال شناسایی فارغ التحصیلان موفق در بازار کار این دانشگاه هستیم، افزود: هم اکنون این اطلاعات در حال جمع آوری است تا الگوهای موفق شناسایی شود.
وی درباره وضعیت کشور درخصوص کرونا و آموزشهای دانشگاهی گفت: ما باید زودتر از این وارد آموزش الکترونیکی میشدیم و در دانشگاه فنی حرفهای در ترم جدید ۸۷ درصد دروس به صورت مجازی ارائه شد و حتی در برخی از استانها ۱۰۰ درصد دروس به شکل مجازی بود. باید این روش موفق را ادامه دهیم و باید از طریق راه اندازی سامانه سمیاد (سامانه مدیریتی یادگیری دانشگاه فنی و حرفهای) انواع آموزشهای تستی و تشریحی مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به این که سلامتی دانشجویان برای ما خیلی مهم است کلاسها، الکترونیکی برگزار شد و واحدها و دروس عملی نیز در اختیار هر استان قرار گرفت تا درباره نحوه برگزاری هر کلاس تصمیم گیری شود.
صالحی عمران تصریح کرد: آموزش الکترونیکی و مجازی به عنوان یک سیاست در دانشگاه مدنظر قرار گرفته است که باید به آن توجه شود.
وی با توجه به جلسه هم اندیشی با آقای نوبخت در خصوص مباحث رشد کمی و کیفی آموزش در دانشگاه فنی و حرفهای گفت: ما در سال پیش رو ۳۴۰ کدرشته محل جدید از وزارت علوم گرفته ایم و ظرفیت حدود ۱۷۰ رشته در این رشته به صفر رسیده و با توجه به اظهارات دکتر نوبخت رشد کمی آموزش عالی مهارتی و ارتقای کیفی مهارتی در دستور کار قرار گرفته است.
صالحی عمران گفت: تغییر و تحول سرفصل دروس، ارتقا و به روز رسانی دروس و ارزشیابیهای عملی جزو برنامههای عملی این دانشگاه محسوب میشود و در حال انعقاد تفاهم نامه با آموزش و پرورش و دانشگاه شهید رجایی در خصوص تربیت معلم و تربیت دبیر در رشتههای فنی و حرفهای هستیم.
وی تاکید کرد: باوجود شباهتهایی که بین دانشگاه علمی کاربردی و فنی حرفهای وجود دارد در حال حاضر هیچ برنامهای برای ادغام این دو دانشگاه وجود ندارد.
رییس دانشگاه فنی حرفهای درباره آمایش آموزش عالی در این دانشگاه گفت: ما در دانشگاه فنی حرفه ای، آمایش را مدنظر قرار داده ایم و این سیاستی برای ساماندهی وضعیت آموزش عالی در این دانشگاه است.