پخش زنده
امروز: -
اجلاس سراسری رؤسای دانشکدهها و آموزشکدههای فنی و حرفهای سراسر کشور با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر علوم در دانشکده فنی و حرفهای دکتر شریعتی تهران آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ اجلاس سراسری رؤسای دانشکدهها و آموزشکدههای فنی و حرفهای سراسر کشور با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشکده فنی و حرفهای دکتر شریعتی تهران آغاز شد.
این اجلاس سراسری همزمان با آغاز به کار طرحهای عمرانی، ورزشی، آموزشی و... دانشگاه فنی حرفهای در سراسر کشور با حضور رؤسای دانشگاههای استان تهران و رؤسای دانشکدهها و آموزشکدههای فنی و حرفهای با سخنرانی صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفهای آغاز شده است.
رئیس دانشگاه فنی حرفهای در این مراسم با بیان اینکه انتقادهای زیادی به آموزش عالی وجود دارد، گفت: با توجه به گزارشهای مجمع جهانی اقتصاد و مرکز استراتژیک مجمع تشخیص نظام یکی از معضلات جامعه ما بیکاری دانش آموختگان است که از آن به عنوان بی فایدگی سرمایه انسانی در ایران هم یاد میشود.
آقای ابراهیم صالحی عمران افزود: دانشگاهها را در دنیا با نگاههای جدید رتبهبندی میکنند مثلا بر اساس اینکه چه میزان اشتغال برای دانش آموختگانشان فراهم کردهاند رتبه بندی میشوند.
وی گفت: در این وضع، بخشی از اشتغال این سرمایههای اقتصادی، اقتصاد جامعه است، اما بنا بر بررسیهای کشورهای صنعتی میبینیم حرفهگرایی در آموزش عالی و دانشگاههای مهارتی راهکار اصلی برای اشتغال دانش آموختگان است؛ آموزشهای مهارتی، ضرورتی علمی در جهان و در ایران حتی یک ضرورت امنیتی است که انشاءالله باید به آن توجه بیشتری شود.
رئیس دانشگاه فنی حرفهای افزود: ما سازمانهای فعالی در زمینه آموزشهای مهارتی داریم که دانشگاه فنی حرفهای یکی از اصلیترین این سازمانهاست.
صالحی عمران گفت: دانشگاه فنی حرفهای در سطح کشور ۱۷۶ دانشکده و ۲۰ هزار نیروی حقالتدریس دارد که ۱۴۰ هزار دانشجو را آموزش میدهد.
وی افزود: از جهت فراوانی در استانهای فارس و مازندران تعداد دانشکدههای بیشتر و در استانهایی مثل سیستان و بلوچستان تعداد کمتری داریم که باید تقویت کنیم.
رئیس دانشگاه فنی حرفهای با بیان اینکه دانشکدهها و آموزشگاههای فنی و حرفهای به صورت دخترانه و پسرانه اداره میشود، گفت: ۱۲۳ مرکز ما پسرانه و ۵۳ مرکز دخترانه است که به فراخور جنسیت دانشجویان، آموزشهای کاربردی و اشتعالزا آموزش داده میشود.
صالحی عمران افزود: بر اساس اخرین آمار جمع بندی شده تاکنون ۸۰۰ هزار نفر دانشآموخته داشتهایم که به طور میانگین حدود ۶۱ درصد دانشجویان دسترسی به شغل داشتهاند و برخی رشتهها حتی تا صد درصد اشتغال آفرینی داشتهاند.
وی با بیان اینکه ورودیهای دانشگاه فنی حرفهای از هنرستانها و کاردانشها جذب میشوند، گفت: مشکلی که وجود دارد موضوع جذب دانشجو در دانشگاه است، زیرا متاسفانه فنی و حرفهای به عنوان دانشگاه درجه ۲ مطرح میشود که باید این ذهنیت را اصلاح کرد زیرا رشتههای دانشگاهی فنی حرفهای کاربردی و مبتنی بر بازار کار است که با تاثیر پذیری از بازار کار به روز رسانی میشود.
صالحی عمران افزود: ۲ هزار و ۲۷۰ کارگاه وجود دارد که در آنها زمینه تولید وجود دارد، تاکید خاصی نیز روی تجهیز کارگاهها داریم که درخواست داریم به تجهیز کارگاهها کمک کنید تا بتوانیم به تولید آموزشی بیشتر بپردازیم.
وی افزود: سخت است، اما در حال تلاش هستیم که دانشگاه را به اقتصاد و تولید ربط دهیم و به همین منظور به شرکتهای دانش بنیان ورود کردیم.
صالحی عمران با بیان اینکه ما اگر بخواهیم به تولید کمک کنیم نیاز به سرمایه گذاری وجود دارد، گفت: بودجه ما به نسبت سایر دانشگاهها واقعا ناچیز است و در همه زمینهها سرانه مالی ما با دیگر دانشگاهها بسیار فاصله دارد و رابطه عادلانهای نیست که نیازمند توجه بیشتری در این خصوص است.