پخش زنده
امروز: -
معاون سازمان انتقال خون: برای جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان کووید ۱۹ در ۲۳ استان واحدهایی از مراکز انتقال خون با استانداردهای بالای فنی از ابتدای اردیبهشت فعالیت می کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا وسیما؛ آقای دکتر سعید محمدی درباره این فرایند پژوهشی درمانی در ایران گفت: پلاسما درمانی در ماه های اول که کرونا در همه جای دنیا اوج گرفت توسط FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) به عنوان یک روش درمان تحقیقاتی مورد تأیید قرار گرفت تا در همه دنیا انجام شود.
اجرای طرح پلاسما درمانی در کشور
وی ادامه داد: در کشور ما نیز از ابتدای شیوع کرونا، پلاسما درمانی در قالب دو مرحله مطالعاتی بزرگ در کشور در حال اجرا است.
دکتر محمدی گفت: آن دسته از بیمارانی که نیاز به پلاسما دارند می توانند در قالب این طرح تحقیقاتی به مطالعه اضافه شوند و پلاسما را دریافت کنند.
وی تأکید کرد: این درمان آزمایشی نیست اما اکنون در قالب طرح های تحقیقاتی اجرا می شود.
آقای دکتر محمدی درباره اجرای این طرح گفت: نخستین مطالعه در بیمارستان مسیح دانشوری انجام شد و نتایج آن نشان داد که پلاسما درمانی در مراحل اولیه بیماری اثر بخشی بیش از 60 درصد دارد و هرچه بیمار از نظر تنفسی مشکل بیشتری داشته باشد و دیرتر درمان انجام شود اثر بخشی کمتر است.
معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون ادامه داد: مطالعه دوم ضمن استفاده از نتایج مطالعه اول و سایر مطالعات دنیا و شواهد بالینی انجام شد که پلاسما درمانی در هفته اول درمان صورت می گیرد و می شود گفت که به عنوان یک شیوه درمانی در دسترس مؤثر است.
وی در مورد شرایط اهدای پلاسمای کووید 19 گفت: کسی که به کرونا مبتلا می شود 28 روز بعد از بهبودی می تواند برای اهدا خون مراجعه کند و این فرد سالم تلقی می شود. نظام ایمنی این افراد و میزان آنتی بادی و پادتن شان مورد آزمایش قرار می گرد و در یک فرایند 40 دقیقه ای اهدای پلاسما قرار می گیرند و هر 500 سی سی از این پلاسما برای درمان یک فرد استفاده می شود.
آقای دکتر محمدی ادامه داد: افرادی که مراجعه می کنند باید سابقه بستری و شواهد و مستنداتی دال بر بیماری و بهبودی داشته باشند. آزمایشی برای سنجش سطح پادتن در بدن شخص انجام می شود و اگر میزان آن مناسب بود اهدا صورت می گیرد.
تا کنون 2 هزار و 700 واحد پلاسمای کرونا اهدا شده است
آقای دکتر محمدی با بیان اینکه تا کنون بیش از 2 هزار و 700 واحد پلاسمای کووید 19 اهدا شده است که بخشی از آن برای نیاز مراکز درمانی در اختیار بیماران قرار گرفته است. این پلاسما از لحظه اهدا منجمد می شود و تا مدت ها قابلیت نگهداری دارد و درصورت نیاز در اختیار مراکز درمانی قرار می گیرد.
وی ضمن دعوت از داوطلبین اهدای خون و پلاسمای کووید 19 گفت: اُفت آمار اهدا کنندگان در کل دنیا بعد از شیوع کرونا رخ داد و اهدا کنندگان نگران مراجعه به مراکز انتقال خون و ابتلا بودند در حالی که یک فرد حتی اگر کرونا داشته باشد هم این بیماری را از طریق خون منتقل نمی کند.
دریافت خون با رعایت استانداردها
معاون فنی و فناوری های نوین سازمان انتقال خون از اهدا کنندگان خواست که تحت هر شرایط سازمان را یاری کرده اند در این بحران هم در کنار سازمان باشند زیرا بیماران سرطانی و تالاسمی نیازمند خون آنان هستند و مراکز انتقال خون دربالا ترین سطح سلامت قرار دارد و سلامت اهدا کنندگان در خطر قرار نمی گیرد.
آقای دکتر محمدی از بهبود یافتگان کووید 19 دعوت کرد به شکرانه سلامت پلاسمای خون خود را در مراکز سازمان انتقال خون اهدا کنند.