اهداء پلاسمای ۸۰ بیمار بهبود یافته از کرونا در همدان
مدیر پایگاه منطقه ای انتقال خون استان همدان : ۹۲ بیمار بهبود یافته از کرونا، ۸۰ نفر موفق به اهدای پلاسمای خود شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، افشین محمدی گفت: خوشبختانه ۵۷ نفر بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ که پلاسما دریافت کردند حال عمومی خوبی دارند.
او با بیان اینکه از آغاز امسال، هزار و ۱۵۰ نفر در استان همدان، خون اهدا کردند، افزود: استان همدان از نظر تامین خون مشکلی ندارد. مدیر پایگاه منطقه ای انتقال خون استان همدان بیان کرد: پلاسما فقط برای بیمارانی تزریق میشود که تازه به بیماری کرونا مبتلا شدند و فقط به درخواست پزشک برای بیمار تزریق میشود.
دکتر حسن ابوالقاسمی، عضو شورای عالی سازمان انتقال خون و سرپرست طرح مطالعاتی پلاسما درمانی، ۲۸ خرداد در گفتگو با ایرنا گفته است: " پلاسما درمانی طول دوران بستری بیماران بدحال و شدید را کاهش داد و میزان مرگ و میر در آنها را کمتر کرده، اما هنوز این مطالعات باید ادامه پیدا کند و در بیماران متوسط که بدحال نیستند نیز انتظار داریم با مصرف پلاسمای بیماران بهبود یافته، وضعیت آنها کمتر به سمت شدید شدن بیماری برود." عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله همچنین گفته است: "ویژگی پلاسمای کووید ۱۹ این است که دارای آنتی بادی یا پادتن است و پادتن بیماران بهبود یافته میتواند برای ویروسی که وارد بدن بیماران جدید شده، خاصیت کشندگی داشته باشد و پلاسمای کووید ۱۹ زمانی که ویروس در بدن فعال شده و هنوز واکنشهای التهابی در بدن بیماران فعال نشده، بیشترین تاثیر را دارد و بیماران بهبود یافته باید دو هفته پس از بهبود کامل علائم بالینی اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند."
- یکی از روشهای نجات افراد مبتلا به کووید ۱۹، استفاده از پلاسمای خون بهبود یافتگان این بیماری است. پس از مدتی پلاسمای افراد بهبود یافته فاقد ویروس میشود، ولی همچنان سرشار از آنتیبادیهایی است که در درمان بیماران بدحال موثر است. آنتیبادیها یا پادتنهای تولید شده توسط بیماران بهبود یافته سیستم ایمنی بدن بیماران جدید را تا زمانی که سیستم ایمنی بدن بیمار بتواند پادتن خود را تولید کند، تأمین و تقویت میکند. این پادتنهای ارزشمند با روشی بنام پلاسمافرزیس استخراج میشوند. طی این فرآیند، خون کامل از اهداکننده گرفته میشود، سپس پلاسمای آن جدا شده و گویچههای قرمز، سفید و سایر اجزاء خون دوباره به اهداکننده برگردانده میشود. این فرآیند حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول میکشد. با گذشت زمان پس از بهبودی، مقدار این پادتنها در بدن فرد بهبود یافته کاهش مییابد و اثربخشی این روش درمانی هم کاهش مییابد، بنابراین زمان مراجعه فرد داوطلب و بهبود یافته حیاتی است.
پلاسما درمانی یکی از روشهایی است که در استان همدان بعنوان روش درمانی استفاده میشود. متخصصان این روش میگویند هنوز برای قضاوت درباره مفید بودن این روش درمانی زود است، اما نتایج تاکنون در این بازده زمانی خوب بوه است.
در حال حاضر چهار شهرستان استان همدان در وضعیت قرمر قرار دارند و ستاد مقابله با کرونای این استان محدودیتهایی را تا پایان هفته برای جلوگیری از شیوع بیشتر وضع کرده است . توضیحات دکتر کیانی، مدیر امور بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی همدان در برنامه خانه و زندگی امروز شبکه همدان: