پخش زنده
امروز: -
بخش کشاورزی در اغلب کشورها به عنوان محور توسعه اقتصادی مورد توجه قرار گرفته و در این میان، تولید محصولات استراتژیک از جمله گندم از جمله هدف گذاری های کشورها در راستای تأمین امنیت پایدار غذایی به شمار می رود.
پژوهش خبری صدا وسیما: گندم به دلیل سازگاری گسترده کشت با شرایط مختلف آب و هوایی، سهولت کشت، امکان نگهداری طولانی مدت، ارزش غذایی بالا و قابلیت مصرف در اشکال مختلف از جایگاه ویژه ای برخوردار است. همچنین، گندم از لحاظ داشتن پروتئین، کربوهیدرات ها، چربی، مواد معدنی و ویتامین ها نسبت به سایر اقلام خوراکی دارای ارزش غذایی بیشتری است. با توجه به رشد روزافزون جمعیت و افزایش قیمت این کالا در بازار بینالمللی اهمیت دستیابی به خودکفایی با این محصول استراتژیک، روز به روز افزایش بیشتری پیدا میکند. در ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای جهان، نان حاصله از گندم مهمترین ماده غذایی روزانه مردم را تشکیل میدهد و نقش عمدهای در تأمین انرژی و پروتئین مورد نیاز بدن به عهده دارد.
تامین امنیت غذایی یکی از راهبردی ترین برنامه های دولت ایران می باشد و این امر مهم با اقدامات هوشمندانه وزارت جهاد کشاورزی محقق می شود. گندم از جمله محصولاتی بود که با اقدامات وزارت جهاد کشاورزی طی این مدت، تقریبا خودکفایی در تولید آن حاصل گردید و در نتیجه، نیاز کشور به این محصول راهبردی تا حدودی مرتفع شد. در همين راستا و براي تحليل و بررسی بيشتر میزان سطح کشت و تولید گندم در کشور، طرح خودکفایی گندم، وضعیت نهاده ها، سطح مکانیزاسیون، قیمت تضمینی، موانع و چالش های جهش تولید، برنامه ها و راهکارهای جهش تولید، میزان استفاده از فن آوری و شرکت های دانش بنیان و ... ، مصاحبه ای با آقاي اسماعیل اسفندیاری پور، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح گندم کشور انجام شده که مهمترین بخش های آن در این پژوهش ارائه می شود.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر:علی قنبری شیرسوار