پخش زنده
امروز: -
تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت به ۲۴ هزار و ۲۶۹ مورد دارای بیمه به کشاورزان، باغداران، دامداران، زنبور داران و آبزی پروران آسیب دیده از سیل اخیر از طرف صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت شده است.
چکیده نشست پژوهشی:
پژوهش خبری صدا وسیما: بررسی آمارنشان می دهد که خسارات سیلاب در 5 دهه اخیر بیش از نیمی از کل خسارات ناشی از بلایـاي طبیعـی در دنیا را به خود اختصاص داده است. شرایط اقلیمی و جغرافیایی ایران نیز به گونه ایست که هر ساله شاهد رخـداد پدیـده سیلاب همراه باخسارات فراوان آن میباشیم.
رخداد سیلاب در ایرن مختص به منطقه خاصی نبوده و تمام کشور از این پدیـده متاثر اسـت. البتـه نـوع و مشخصـات سیلاب بسته به هر منطقه متفاوت می باشد. به طور مثال در مناطق شمالی کشور که داراي رودخانه هاي بـا شـیت تنـد و طول کوتاه است، سیلاب هاي سالیانه علاوه بر خسارات زیاد منجر به تلفات بالاي هموطنان میشود. در حالیکه در منـاطق جنوبی ایران، رخداد سیلاب هاي تدریجی و ناشی از بارش هاي سنگین در مناطق بالادست و ذوب برف با ویژگی تلفـات کم ولی خسارات بسیار بالا به اراضی کشاورزي، مسکونی و صنعتی می باشد.
نکته حائز اهمیت آن است که در دوره هاي کم آبی و خشکسالی نیز رخداد این پدیده متوقف نشـده و بعضاً بـا شـدت بزرگتر و حجم خسارات بالاتر رخ می دهد. بنابراین می توان اذعان داشت که دیگـر نبایـد سـیلاب را بـه عنـوان یـک حادثه غیرمترقبه در کشور دانست و مـیبایـد ضـمن ایجـاد آمـادگی لازم و تـدوین راههـاي پیشـگیري و مـدیریت بهینه سیلاب، بروز خسارات ناشی از سیلاب را در کشور تا حد زیادي کاهش داد.
یکی از بخش های اقتصادی که بیشترین آسیب ها را از سیل اخیر در کشور دیده، بخش کشاورزی است، با این حال سیل اخیر روی دیگری هم دارد و آن تأثیر بسیار مثبت بر کشت دیم برخی محصولات است. با توجه به این که فصل بهار در بسیاری از استان های سیل زده کشور، فصل برداشت محصولات کشاورزی بود در نتیجه ابعاد خسارت سیل به بخش کشاورزی حدود 15 هزار میلیارد تومان بوده که عمده این خسارات مربوط به تاسیسات بخش کشاورزی است، اما برآورد دقیقی از میزان تأثیر سیل بر تولیدات کشاورزی وجود ندارد.
در همين راستا، گروه اقتصاد پژوهش خبري در ادامه سلسله نشست هاي کارشناسي خود به بررسی میزان خسارت سیل به بخش کشاورزی و اقدامات صندوق بیمه محصولات کشاورزی، با حضور آقایان سیدمحمد موسوی، مدیر کل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی و محمدابراهیم حسن نژاد، قائم مقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی اختصاص داده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری // علی قنبری شیر سوار