سیستان و بلوچستان،
آغاز تابستان ۹۹ با خورشیدگرفتگی
امروز اول تیر آسمان کشورمان شاهد خورشیدگرفتگی حلقوی است که در ایران به صورت جزئی دیده میشود.
همزمان با آغاز فصل تابستان و در روز اول تیر آسمان کشورمان شاهد خورشیدگرفتگی حلقوی است که در ایران به صورت جزئی دیده میشود.
- کسوف 97 و نیم درصدی در پسابندر چابهار
پدیده کسوف امروز به میزان 97 و نیم درصد در پسابندر چابهار رخ داد.
بیشترین درصد خورشید گرفتگی امروز کشور در سیستان و بلوچستان رخ داد.
نماینده سازمان فضایی کشور گفت: قرار بود 15 نفر از متخصصان و منجمان با هماهنگی ارتش و سازمان فضایی ایران با شناورهای ارتش در آبهای عمان و در خط اصلی رویت این پدیده حضور داشته باشند که به علت وزش باد در دریا، امکان پذیر نشد.
جعفرپور افزود: هم اکنون 70 نفر از منجمان و جمع زیادی از مردم محلی برای رویت این پدیده نجومی در پسابندر چابهار حضور دارند.
وی گفت: از اغلب نقاط کشور هم برای دیدن این کسوف به چابهار آمده اند.
- مشاهده مستقیم خورشید، حتی در وضعیت کسوف و خورشید گرفتگی هم می تواند آسیب های پایدار به سلامت چشم وارد کند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان،دکتر علیرضا مالکی، مدیر گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت : اشعه خورشید به شبکیه و سایر ساختارهای سیستم بینایی انسان آسیب های جدّی و پایدار وارد می کند.
وی افزود:دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران بیشترین درصد گرفت خورشید در چابهار و دریای عمان رخ خواهد داد که به ترتیب ۹۸ و ۹۹ درصد از سطح خورشید توسط ماه پوشانده خواهد شد.
مشاهده مستقیم خورشید، حتی در وضعیت کسوف و خورشید گرفتگی هم می تواند آسیب های پایدار به سلامت چشم وارد کند.
جوانان و نوجوانان عزیز دقت کنند که به هیچ وجه نمی توان از ماسک های جوشکاری، عینک های دودی و آفتابی، شیشه ها و طلق های دودی، فیلم های عکاسی و فیلم های رادیولوژی برای مشاهده و رصد خورشید گرفتکی امروز استفاده کنند.
ایمن ترین روش رصد کسوف استفاده از روش غیر مستقیم مانند تلسکوپ های نجومی و یا فیلترهای خورشیدی مخصوص است و چون این امکانات در دسترس همگان قرار ندارد، بهتر است تا این پدیده زیبا و هیجان انگیز را از تلویزیون یا شبکه های اجتماعی مشاهده کنند.
والدین توصیه های ایمنی لازم در خصوص پدیده کسوف را به فرزندانشان ارائه دهند و مراقبت لازم را بعمل آورند تا در اثر بی مبالاتی آسیبی به سیستم بینایی آنان وارد نشود.
آخرین خورشید گرفتگي قرن چهاردهم شمسی، پسابندر _چابهار
رصدخورشید گرفتگی در پسابندر
آخرین خورشید گرفتگي قرن چهاردهم شمسی، زاهدان ۸۱ درصد
خورشید گرفتگي قرن چهاردهم شمسی از لنز دوربین، زاهدان
آخرین خورشید گرفتگي قرن چهاردهم شمسی، قصرقند