اول تیرماه؛
آخرین خورشید گرفتگی قابل رویت قرن حاضر هجری در ایران
پدیده نجومی خورشید گرفتگی امروز آخرین کسوف قرن حاضر هجری شمسی است که در کشورمان قابل رویت است
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز ایلام؛ این پدیده نجومی از حدود ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح روز یکشنبه آغاز شده است که حدود ساعت ۱۰ تا ۱۰ و ۳۰ دقیقه به اوج خود میرسد و حدود ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه تا ۱۲ ظهر به پایان میرسد.
خورشیدگرفتگی (کسوف) زمانی رخ میدهد که زمین، ماه و خورشید دقیقا در یک راستا قرار بگیرند و سایه ماه بر روی زمین بیافتد.
حداکثر خورشید گرفتگی در ایران در منطقه چابهار (جنوب شرقی کشور) با ۹۵ درصد خواهد بود با وقوع خورشید گرفتگی نماز آیات نیز واجب میشود
کیفیت خواندن نماز آیات:نماز آیات دو رکعت است و هر رکعت ۵ رکوع دارد که میتوان آن را به چند صورت اقامه کرد که دو روش آن معمولتر است.
روش اول اقامه نماز آیات: بعد از نیت و تکبیرةالاحرام، حمد و سوره بخوانید و به رکوع بروید، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخوانید و به رکوع بروید و باز سر از رکوع بردارید و حمد و سوره بخوانید و به رکوع بروید و سپس سر از رکوع بردارید و همینطور ادامه دهید، تا یک رکعت پنج رکوعی که قبل از هر رکوعی حمد و سوره خوانده است انجام دهید، سپس به سجده بروید و دو بار سجده کنید و بعد برای رکعت دوم قیام کنید و مانند رکعت اول انجام دهید و دو سجده را به جا آورید و بعد از آن تشهد بخوانید و سلام دهید.
در روش دوم اقامه نماز آیات: بعد از نیت و تکبیرةالاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسمالله به عنوان یک آیه، صحیح نیست) از سورهای را قرائت کرده و به رکوع بروید، سپس سر از رکوع بردارید و آیه دیگری از آن سوره را بخوانید و به رکوع بروید، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه دیگری از همان سوره را قرائت کنید و همینطور تا رکوع پنجم ادامه دهید تا سورهای که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را بهجا آورد و به سجده بروید و پس از اتمام دو سجده، برای رکعت دوم قیام کنید و حمد و آیهای از یک سوره را بخوانید و به رکوع بروید و همینطور مانند رکعت اول ادامه دهید تا تشهد بخوانید و سلام دهید. چنانچه بخواهید برای هر رکوعی به یک آیه از سورهای اکتفا کنید، نباید سوره حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخوانید.
لازم به ذکر است میتوان یکی از رکعتها را به یکی از دو صورت و رکعت دیگر را به نحو دیگر اقامه کرد، خواندن نماز آیات به جماعت اشکال ندارد، بلکه مستحب است، در تقسیم سوره، «بسم الله الرحمن الرحیم» آیه به حساب نمیآید و در تقسیم سوره، تقسیم یک آیه به دو بخش اشکال ندارد، برای مثال جمله «لم یلد» یک بخش و جمله «ولم یولد» بخش دیگر باشد، اشکال ندارد.