به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ مارک زندی اقتصاددان ارشد در موسسه مودی دوشنبه گفت میزان بالای بیکاری در آمریکا تا حدودی ناشی از سوء مدیریت دولت فدرال در خصوص همه گیری ویروس کروناست.
به گزارش خبرگزاری شین هوا، زندی گفت اذعان به وجود تهدید شیوع ویروس کرونا دیرهنگام صورت گرفت. بعد، مدیریت این بحران به مقامات محلی واگذار شد که هر کدام از آنها عملکردی آهسته و متفاوت نشان دادند.
این اقتصاددان ارشد آمریکایی افزود در مقابل، بیشتر کشورهای آسیایی در ابتدا در خصوص مدیریت این بحران درمانی عملکردی تهاجمیتر داشتند و آزمایشها و رهگیری تماسها به شکلی جامعتر انجام شد.
زندی در خصوص رابطه بیماران تایید شده کرونا و میزان بیکاری در سراسر کشور گفت هر هزار مورد ابتلای بیشتر در هر یک میلیون نفر موجب تقریبا یک درصد امتیاز افزایش میزان بیکاری شده است. به گفته زندی، این وضعیت نشان میدهد اگر آمریکا صرفا در خصوص میزان آلودگی بر اساس متوسط کشوری تجربهای داشت، میزان بیکاری ماه آوریل حدود ۳ درصد امتیاز پایینتر بود.
دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد تعداد افراد مبتلا به کرونا تا شنبه بیشتر از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود که این بیشترین تعداد افراد مبتلا به کرونا در یک کشور است. وزارت کار ماه گذشته اعلام کرد تعداد بیکاران در آمریکا ماه آوریل به رقم بی سابقه ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسید به این شکل، یک دهه دستاوردها در زمینه ایجاد مشاغل از بین رفت و میزان بیکاری به ۱۴.۷ درصد رسید.
میلیونها فرصت شغلی در خصوص تفریحات، هتل ها، رستورانها و صنعت حمل و نقل از دست رفته اند و هنرهای نمایشی به این زودی باز نمیگردند و ممکن است برای همیشه از دست بروند.
زندی افزود میزان واقعی بیکاری در ماه آوریل به رقم ۲۰ درصد نزدیکتر است. اداره آمار کار اعلام کرد مرتکب یک اشتباه در طبقه بندی شده است و میلیونها نفر از بیکاران را افراد شاغل تلقی کرد. زندی پیش بینی کرد میزان بیکاری در آمریکا با بازگشایی کسب و کارها از ۲۰ درصد به ۱۰ درصد نزدیکتر شود، اما اینکه پیش بینی کنیم عملکرد بهتری داشته باشیم تا زمانی که یک واکسن به دست نیاید دشوار است.
وی گفت میلیونها فرصت شغلی در خصوص تفریحات، هتل ها، رستورانها و صنعت حمل و نقل از دست رفته اند و هنرهای نمایشی به این زودی باز نمیگردند و ممکن است برای همیشه از دست بروند.
زندی معتقد است رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا تنها پس از آن پایان مییابد که موج دوم و جدی شیوع ویروس کرونا که بار دیگر کسب و کارها را مختل کند وجود نداشته باشد و کنگره و ترامپ پیش از فرارسیدن روز کارگر در خصوص چهارمین بسته نجات مالی توافق کنند. وی افزود حتی اگر ما به اندازه کافی خوش شانس باشیم که با موج دوم و جدی روبرو نشویم و به اندازه کافی باهوش باشیم که حمایت مالی بیشتری ارائه دهیم، تا زمانی که یک واکسن به طور گسترده توزیع و پذیرفته نشود، اقتصاد به سرعت به جایی نمیرسد. وزارت تجارت آمریکا پنجشنبه اعلام کرد میزان فعالیت اقتصادی در دومین ارزیابی در سه ماهه نخست سال به میزان سالیانه ۵ درصد کاهش یافت که این رقم دو دهم درصد امتیاز از برآورد قبلی کمتر است. این رقم اصلاح شده و کاهشی باز هم خسارت اقتصادی کرونا را به طور کامل نشان نمیدهد. بسیاری از اقتصاددانان پیش بینی میکنند این کاهش در ۳ ماهه دوم بسیار بیشتر خواهد بود. بررسیهای تازهای که بخش بودجه کنگره منتشر کرده است نشان میدهد تاثیرات همه گیری ویروس کرونا رشد اقتصادی آمریکا را در ده سال آینده به میزان ۷ تریلیون و ۹۰۰ میلیارد دلار کاهش میدهد.