به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ آسوشیتدپرس در گزارشی از ولینگتون نوشت، کشورهای آمریکای جنوبی در کانون همه گیری کرونا به رغم افزایش شمار مبتلایان به کرونا به دنبال بازگشایی این کشورها هستند و الگوی کشورهای اروپایی را برای ازسرگیری فعالیتها پس از پایان دوره اوج این همه گیری نادیده میگیرند.
در همین حال، در آمریکا نگرانیهایی در این زمینه وجود دارد که اعتراضات گسترده به کشته شدن جرج فلوید سیاه پوست آمریکایی ممکن است موج جدید شیوع کرونا را در این کشور به دنبال داشته باشد؛ کشوری که در آن ویروس کرونا اقلیت نژادی را بیش از همه گرفتار کرده است.
از سوی دیگر پیش بینی جدید اداره بودجه کنگره آمریکا حکایت از آن دارد چنانچه کنگره آمریکا در تلاش برای کاهش پیامدهای کرونا برنیاید این کشور نزدیک به ۱۶ تریلیون دلار در یک دهه آینده متحمل زیان اقتصادی خواهد شد. کارشناسان نگران آنچه هستند که در آمریکای جنوبی در حال اتفاق است.
مایکل رایان مدیر برنامههای اضطراری سازمان جهانی بهداشت میگوید واضح است که اوضاع در بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی پایدار نیست و شاهد افزایش سریع مبتلایان به کرونا هستیم.
این هشدار در حالی داده میشود که شهرهایی در برزیل که بیشترین آمار مبتلایان و تلفات کرونا را داشته اند همچون مانائوس و ریودوژانیرو در حال ازسرگیری بیشتر فعالیتها هستند و برزیل با گزارش بیش از ۵۲۶ هزار مورد ابتلا به کرونا پس از آمریکا دومین کشوری است که بالاترین آمار مبتلایان را دارد.
در نقطه دیگری از این منطقه، دولت بولیوی با بازگشایی بیشتر این کشور موافقت و ونزوئلا محدودیتها را لغو کرده است. فرودگاههای اکوادور نیز در حال ازسرگیری پروازها و فروشگاهها در کلمبیا در حال بازگشایی است.
علاوه بر این، در مکزیک، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهور این کشور دوشنبه همزمان با کاهش تدریجی برخی محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا با نخستین سفر خود در دو ماه گذشته بازگشت اوضاع کشور را به حالت عادی کلید زد. وی افزود در این سفر که با هدف بازدید از احداث یک پروژه زیرساختی انجام شد همه اقدامات احتیاطی لازم را به عمل آورده است.
از سوی دیگر در کره جنوبی شمار موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا سه شنبه افزایش داشت و در مناطق حومه سئول بزرگترین تجمعات بزرگ ممنوع شده است. اداره بودجه کنگره آمریکا در پیش بینی جدید خود اعلام کرد تولید ناخالص داخلی این کشور در یک دهه منتهی به سال ۲۰۳۰ احتمالا ۱۵ تریلیون و ۷۰۰ میلیارد دلار کمتر از رقم پیش بینی شده در اوایل ماه ژانویه خواهد بود.
مدیر اداره بودجه کنگره آمریکا اعلام کرد پیش بینی میشود تعطیلی کسب و کارها و اجرای تدابیر مربوط به فاصله گذاری اجتماعی هزینه مصرف کننده را کاهش دهد و در عین حال کاهش بهای انرژی از سرمایه گذاری آمریکا در این بخش به میزان قابل ملاحظهای بکاهد. بنا بر یک گزارش جدید، تقریبا یک چهارم موارد مرگ و میر ناشی از کرونا در آمریکا مربوط به ساکنان خانههای سالمندان میشود.
به موجب این گزارش، نزدیک به ۲۶ هزار نفر از ساکنان خانههای سالمندان بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند؛ رقمی که نسبی است و احتمال میرود افزایش یابد. بنا بر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، بیش از شش میلیون و ۲۰۰ هزار مورد ابتلا به کرونا در سراسر جهان گزارش شده است و شمار افرادی که جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند از ۳۷۵ هزار نفر فراتر رفته است. در همین حال با توجه به اینکه بسیاری از افراد بدون آنکه آزمایش کرونا از آنها انجام شود جان باخته اند، احتمال میرود شمار قربانیان این بیماری بالاتر باشد.
در آمریکا، اعتراضات به کشته شدن جرج فلوید بسیاری از شهرهای آمریکا از نیویورک گرفته تا لس آنجلس را به لرزه درآورده است و بسیاری از معترضان از ماسک استفاده نمیکنند.
اندرو کوئومو فرماندار نیویورک ابراز نگرانی کرده است اعتراضات در نیویورک تلاشها را برای مهار کرونا به مخاطره اندازد.
سرجیو ماتارلا: بحران کرونا هنوز تمام نشده است
سرجیو ماتارلا رئیس جمهور ایتالیا که اتحاد کشورش در برابر اپیدمی ویروس کرونا را ستود روز سه شنبه اعلام کرد بحران کرونا در این کشور پایان نیافته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رم، ماتارلا گفت در حالی که طی سه ماه حدود 33 هزا رو 500 نفر بر اثر ابتلا به کووید 19 در این کشور جان باخته اند و با اینکه به نظر می رسد این اپیدمی هم اکنون مهار شده است اما جشن های جمهوری ایتالیا در روز دوم ژوئن امسال با عدم اطمینان برگزار می شود. وی افزود بحران تمام نشده است و نهادها مانند شهروندان باید با تبعات آن مقابله کنند.
ماتارلا گفت ایتالیا در این وضعیت اضطراری بهترین وجهه خود را نشان داده است. وی گفت به کشورش افتخار می کند و همبستگی روحی مردم ایتالیا در برابر ویروس کرونا، این دشمن نامرئی را تحسین می کند.
شمار قربانیان کرونا در انگلیس به ۵۰ هزار نفر رسید
مرکز ملی آمار انگلیس صبح امروز اعلام کرد تا ماه مه امسال ۴۳ هزار و ۸۳۷ نفر به علت ابتلا به همه گیری کووید ۱۹، در این کشور جان باخته اند و اکنون شمار قربانیان ویروس کرونا در انگلیس به ۵۰ هزار نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، درباره شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، اختلاف آمار چشمگیر است. مت هنکوک (Matt Hancock)، وزیر بهداشت و درمان انگلیس، دیروز و در نشست خبری روزانه دولت گفت: تا صبح دیروز، با جان باختن ۱۱۱ نفر دیگر در این کشور، شمار جان باختگان از همه گیری کووید ۱۹ در بریتانیا به ۳۹ هزار و ۴۵ نفر رسید.
روزنامه مترو امروز نوشت: در گزارش دولت انگلیس که دیروز ارائه شد، مرگ ۴۴۵ نفر دیگر از قربانیان ویروس کرونا، اعلام نشده بود. به نوشته این روزنامه، برخلاف سخنان وزیر بهداشت و درمان، اطلاعیه وزارت بهداشت و رفاه اجتماعی انگلیس نشان داد شمار قربانیان همه گیری کووید ۱۹ در روز یکشنبه، ۱۱۱ نفر نبوده بلکه ۵۵۶ نفر بوده است.
تارنمای روزنامه سان نوشت در حالی که نخست وزیر انگلیس اعلام کرده است از روز دوشنبه این هفته، شمار بیش تری از محدودیتهای ناشی از همه گیری ویروس کرونا را برطرف خواهد کرد، آمار جدید نشان میدهد شمار افراد جان باخته از ویروس در این کشور، بیش از ۴۸ هزار نفرشده است.
روزنامه تایمز هم نوشت: شمار واقعی قربانیان ویروس کرونا در انگلیس، ۵۰ درصد بیشتر از آمار اعلامی دولت این کشور است و بدین ترتیب احتمالا تاکنون از ۷۰ هزار نفر هم بیشتر شده است.
تارنمای روزنامه ایندیپندنت روز جمعه هفته گذشته به نقل از سخنگوی دفتر بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد شمار تا صبح امروز بیش از ۴۸ هزار نفر به علت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در این کشور جان باخته اند.
کافه ها و رستوران های فرانسه با تدابیر بهداشتی سختگیرانه، کار خود را از سرگرفتند گرفتند
مرحله جدیدی از لغو قرنطینه از بامداد امروز در سراسر فرانسه اجرایی شد. امروز همان دوم ژوئنی است که بسیاری از مردم انتظارش را می کشیدند و به معنای ایجاد تغییراتی در زندگی مردم است. محدودیت تردد در فاصله صد کیلومتری محل سکونت لغو شد. این به مردم اجازه می دهد تعطیلات آخر هفته را در سواحل سپری کنند. به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24، کافه ها و رستوران ها هم اجازه یافتند از امروز فعالیت خود را در فضای باز از سربگیرند.
تمدید دوره قرنطینه اجباری برای مسافران در هنگ کنگ
دوره قرنطینه اجباری چهارده روزه برای مسافرانی که وارد هنگ کنگ می شوند، سه ماه دیگر برقرار خواهد بود و ممنوعیت تجمعات بیشتر از هشت نفر نیز دو هفته دیگر تمدید خواهد شد.
این خبر را روز سه شنبه سوفیا چان، دبیر سلامت منطقه نیمه خودگردان هنگ کنگ اعلام کرد. این دو تدبیر پیشگیرانه در چارچوب مبارزه با ویروس کرونا در هنگ کنگ به اجرا گذاشته شده است. به گزارش خبرگزاری رویترز از هنگ کنگ، یک کانون جدید آلودگی به ویروس کرونا به تازگی در بخش قدیمی هنگ کنگ کشف شده است و مقامات این منطقه از ظهور مجدد و شیوع دوباره ویروس کرونا بیمناک هستند.