قزوین:
آتش در مزارع نتیجه سهل انگاری+ فیلم
۸۰ درصد حریقها در مزارع و باغات از روی بی احتیاطی است که از سوی چوپانها و کشاورزان و یا از طریق ته سیگار روشن رخ می دهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, مدیر کل منابع طبیعی استان قزوین در جلسه مدیریت بحران گفت: در سال گذشته حریقها از ۱۶ خرداد آغاز شد و با اقدامات پیشگیرانه میتوان از ۷۰ درصد این آتش سوزیها جلوگیری کرد.
به گفته اسد اللهی؛ ۸۰ درصد حریقها در مزارع و باغات از روی بی احتیاطی است که از سوی چوپانها و کشاورزان یا از طریق ته سیگار روشن اتفاق میافتد.
وی اعلام کرد: بزرگترین حریق سال گذشته در منطقه طارم اتفاق افتاد که ساعتها برای خاموش کردن آن وقت صرف شد.
به گفته مدیر کل منابع طبیعی استان؛ بیشترین نگرانی ما امسال در منطقه طارم سفلی و کوهین است.
اسداللهی ادامه داد: برای خاموش کردن مراتع باید حتما از دمندهها استفاده کرد و سال گذشته نیز در نیارک فقط با دمنده آتش خاموش شد.
به گفته وی؛ هر دمنده کار ۱۲ نیروی انسانی را انجام میدهد.
مدیر کل منابع طبیعی استان پیشنهاد کرد: لشگر ۱۶ زرهی یک گروهان و سپاه استان نیز ۲۰ نفر را به ما معرفی کند که در صورت نیاز از آنها استفاده کنیم.
اسداللهی با اشاره به صعب العبور بودن منطقه طارم گفت: در مواقع آتش سوزی مراتع برای عبور خودروهای امدادی با مشکل مواجه هستیم و باید برای ورود بالگرد و انتقال سریع نیرو فکری شود.
وی افزود: در مواقع آتش سوزی جنگلهای ارس میسوزد و درختان ۸۰۰ تا ۹۰۰ ساله از بین میرود.
استان قزوین از لحاظ آتش سوزی مراتع، رتبه چهارم در کشور را دارد.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت: زمان طلایی و حضور به موقع می تواند کنترل و مهار آتش را ساده کند .
به گفته مظفری ؛ مسئولیت پذیری مردم محلی در موضوع آتش سوزی در چند سال اخیر بسیار کم شده است و برای رفع این مشکل باید همفکری و آموزش صورت گیرد .
وی ادامه داد: میراث فرهنگی نیز در بحث آتش سوزی کنار کشیده است در حالی که بسیاری از آتش سوزی ها از سوی گردشگران صورت می گیرد که باید فرهنگ سازی شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت: در استان قزوین هیچ حریق طبیعی نداریم و بسیاری از دامداران باعث آتش سوزی میشوند.
مظفری گفت: اداره عشایر میتواند با آگاه سازی عشایر کمک بزرگی به رفع این مسئله کند.
وی افزود: ۱۳۰ هکتار منطقه حفاظت شده در سطح استان داریم که ۲۸ هزار هکتار از آن جنگل است.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: ساماندهی گروههای مردم نهاد و تجهیز کردن این نیروها کمک بزرگی به مدیریت اطفای آتش خواهد کرد.
مظفری گفت: در بخش امکانات بسیار کمبود داریم و نیاز به یک مدیریت واحد در موقع بحران اتش بسیار مهم است.
مهدی خانی رئیس مدیریت بحران استان هم گفت: پراکنش بارندگی در مناطق بسیار عالی بوده و امسال بحث آتش سوزی در مراتع بسیار جدی است.