قزوین:
افزایش حریق منابع طبیعی در روزهای پایانی هفته+ فیلم
بیشترین وسعت حریق منابع طبیعی در استان قزوین روزهای پنجشنبه و جمعه به دلیل حضور مردم در طبیعت و بی توجهی آنها به وقوع میپیوندد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، اسداللهی، مدیرکل منابع طبیعی استان در نشست ستاد مدیریت بحران گفت: بیشترین وسعت حریق منابع طبیعی در استان در روزهای پایانی هفته و به دلیل حضور مردم در طبیعت، به وقوع میپیوندد.اسداللهی خاطرنشان کرد: دهیاریها اگر به آتش کوب مجهز شوند، میتوانند در لحظات اولیه وقوع حریق نقش مهمی در اطفای آن داشته باشند.مدیر کل منابع طبیعی گفت: کنترل حریق در لحظات اولیه باید در دستور کار دهیاریها و شوراهای روستاها قرار گیرد.
غفلت از هیچ دستگاهی در خصوص بحرانها پذیرفته نیست
جمالی پور، استاندار نیز گفت: غفلت از هیچ دستگاهی در خصوص بحرانها پذیرفته نیست و این مسأله بعنوان یک اولویت باید در رسانهها مطرح شود.
استاندار قزوین در این جلسه با اشاره به اهمیت حفاظت از محیط زیست به عنوان سرمایه نسلهای آینده بیان کرد: مسأله محیط زیست و هر اتفاقی که در حوزه سرزمین میافتد مهم بوده و باید تلاش کنیم تا منافع ملی مردم به خطر نیفتد.
وی گفت: لذا همه وظیفه دارند نسبت به امر محیط زیست حساس باشند و انتظار ما از همه مسئولان در دو بخش وظایف سازمانی و وظایف ملی این است که مسوولانه عمل کنند و مسایل مهم و حیاتی را مورد توجه قرار دهند.
استاندار جمالی پور اظهار کرد: آتش سوزی در واقع جنگ با طبیعت است و حساسیت به این جنگ باید مانند حساسیت یک جنگ نظامی باشد و برای برطرف شدن این مشکل به سرعت تصمیماتی اتخاذ و اجرا شود.
مدیر ارشد اجرایی استان عنوان کرد: نمیتوان از این امر غفلت کرد و از کنار مسایل به راحتی رد شد بلکه با برنامه ریزی دقیق باید تصمیمات جدی اتخاذ شود و همه دستگاهها در قبال محیط زیست که یک امر اجتماعی ملی است باید مسوولیت پذیر باشند.
وی افزود: لذا تمام مصوباتی که به دستگاهها ابلاغ میشود، باید از سوی مسئولان به سرعت پیگیری شود و در مورد محیط زیست دستگاهها باید به طور جدی مطالبه گر باشند.
استاندار تصریح کرد: وقتی ما وارد یک عرصه بحران میشویم این یک وظیفه همگانی است که با بسیج همگانی نسبت به رفع بحران اقدام نماییم. چرا که یک غفلت میتواند یک خسارت بزرگ ایجاد کند و بسیاری از اراضی که امروز تبدیل به کویر و محل ریزگرد شده اند خروجی غفلت هاست.
وی اضافه کرد: آموزش یکی از مهمترین عنصرها در یک کشور است. دستگاهها باید برنامه ریزی کنند تا در راستای حفظ محیط زیست اقدامات موثر داشته باشند و کشاورزانی که نسبت به آتش سوزی مراتع خود بی تفاوت باشند باید اخذ پروانه شوند.
جمالی پور یادآور شد: همه امکانات دستگاهها در اختیار ستاد بحران است وقتی اعلام خطر شد همه دستگاههای ذیربط موظف به ارائه ظرفیت خود به ستاد بحران هستند چرا که محیط زیست متعلق به عام مردم است و هر ظرفیتی باید در خدمت تامین امنیت مردم بسیج شود.
مدیر ارشد اجرایی استان بیان کرد: دهیاران مسئول بحران روستاهای خود هستند و با دریافت آموزشهای لازم باید از ظرفیتهای منطقه و ظرفیتهای مردمی خود برای رفع بحران استفاده نمایند.
انسان، عامل ۹۰ درصد حریق منابع طبیعی
شفیعی، فرماندار قزوین نیز با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ هزار هکتار از اراضی استان طعمه حریق شد، گفت: انسان، عامل ۹۰ درصد حریق در منابع طبیعی استان بوده است.فرماندار قزوین خاطرنشان کرد: دامداران مسئول تأمین امنیت مراتع خود هستند و در صدرت سهل انگاری و وقوع حریق، پروانه چرای دامشان باطل میشود.
اطفای حریق با هواپیما
فرخزاد، معاون عمرانی استاندار هم گفت: یک فروند هواپیمای اطفای حریق در حال تجهیز است و به زودی به کمک نیروهای اطفاء کننده حریق در مراتع میآید.
فرخ زاد افزود: باید بتوانیم از ظرفیتهای صنایع آتش نشانی استفاده کنیم تا در زمان بحران آماده باشند.
مراقب منابع طبیعی باشید
خمسه، مدیر کل جهاد کشاورزی استان هم با اشاره به سطح بالای بارشها در دو ماهه نخست امسال گفت: با توجه به افزایش بارش باران در بهار امسال، علفهای هرز زیادی در باغستان سنتی رشد کرده که سارمان باغستانها برای جلوگیری از آتش سوزی، باید هوشیار باشد.
خمسه افزود: در مناطق طارم سفلی، بوئین زهرا و کوهین مراتع بکری وجود دارد و باید از آتش سوزی در امان بمانند.
نماینده اداره کل حفاظت از محیط زیست استان نیز گفت: در جنگلهای منطقه طارم سفلی یک متر و نیم برگ روی زمین است که اگر دچار حریق شوند فاجعه به وجود خواهد آمد.
وی افزود: باید در مناطقی که پتانسیل آتش سوزی را دارند ایستگاه ثابت ایجاد کرد.
معاون دادستان قزوین هم با اشاره به اینکه تخریب منابع طبیعی جرم است گفت: باید کسانی که محیط زیست را تخریب میکنند شناسایی شوند تا جرمشان بی پاسخ نباشد.