به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه لوموند چاپ پاریس، طی دو ماه ۱.۱ میلیون نفر به شمار افراد بیکار در فرانسه اضافه شده است.
با وجود کمکهای گسترده دولتی برای کمک به شرکتها به منظور حفظ کارکنان خود در زمان بحران، محدودیتهای اعمال شده در پی همه گیری کووید ۱۹ تاثیر قابل توجهی بر کسب و کار در فرانسه داشت.
تنها در ماه مارس و آوریل شمار افراد جویای کار بدون فعالیت که از آنها به عنوان دسته A نام برده میشود ۳۱ درصد افزایش یافت که در تاریخ اقتصاد مدرن فرانسه بی سابقه بود. به این ترتیب شمار افراد بیکار بدون هرگونه فعالیت به ۴.۶ میلیون نفر رسید و رکورد فوریه سال ۲۰۱۶ را که شمار این افراد ۳.۶ میلیون نفر بود شکست.
با این حال اگر مجموع افرادی که در این دو ماه در موسسه ثبت بیکاری فرانسه (Pôle emploi) ثبت نام کردند در نظر گرفته شود این افزایش بسیار کمتر است. در واقع طی دو ماه مارس و آوریل تنها ۳۵۸ هزار فرد جویای کار بیشتر در این موسسه ثبت نام کردند.
در واقع افزایش قابل توجه دستهای به دلیل طبقه بندی بیکاران است، زیرا افرادی که تاکنون به طور کامل بیکار نبودند با توقف همه فعالیت هایشان به دسته A راه یافتند. از میان ۷۰۰ هزار نفری که در این رده جای گرفتند بسیاری افراد بودند که تا پیش از این در هتل ها، رستورانها و ساختمان سازی مشاغل موقت داشتند. این حوزه نخستین قربیانیان کند شدن فعالیتهای اقتصادی هستند.
در دوران قرنطینه امکان یافتن کار بسیار محدود بود. به همین دلیل دولت استثنا قائل شده است و پرداخت حقوق بیکاری را در زمان اپیدمی تمدید کرد.
اما در حال حاضر این سئوال مطرح است که در میان این افراد بیکار چه تعدادی میتوانند به سرعت کار پیدا کنند؟ اگرچه از سرگیری فعالیتها با پایان قرنطینه و فصل گردشگری میتواند موجب جذب نیرو شود، اما هنوز برای ارزیابی اثرات بلند مدت همه گیری و بحران اقتصادی زود است.
کمیسیون اروپا در آخرین گزارشهای خود پیش بینی کرد بیکاری در فرانسه تا پایان سال ۲۰۲۰ به اندکی بالاتر از ۱۰ درصد برسد و در سال آینده با اندکی کاهش به ۹.۷ درصد برسد. این شرایط هدف تعیین شده از سوی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه را که در ابتدای دوران ریاست جمهوری خود وعده حل بیکاری ۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ را داده بود به شدت به خطر میاندازد.
زمان لازم است تا مشخص شود چه کسانی قربانی این افزایش بیکاری خواهند بود. در حال حاضر این بیکاری بیش از همه به جوانان و مردان آسیب وارد کرده است.