به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه تگزاس ساوت وسترن در دالاس آمریکا اعلام کردند اطلاعات فراوانی را گرد آورده اند که نشان میدهد تناسب اندام به دنبال ورزش، حافظه را بهبود میبخشد و سلامت مغز را تضمین میکند.
دکتر بینو توماس و همکارانش گفتند: ورزش جریان خون را به دو منطقه مهم مغزی که با حافظه مرتبط اند تقویت میکند و این روند، به ویژه در سالخوردگان مبتلا به مشکلات حافظه، کمک فراوانی میکند که میتوان از ابتلای آنها در آینده به بیماری آلزایمر، پیشگیری کرد.
محققان گفتند: شاید روزی بتوانیم دارویی تولید کنیم یا روشی کشف کنیم که خون رسانی به این دو منطقه مغز را هدف بگیرد.
در این بررسی که خلاصه آن در شماره اخیر نشریه بیماری آلزایمر منتشر شده است، تغییرات در حافظه و جریان خون مغزی ۳۰ داوطلب بررسی شده است که سن آنها ۶۰ سال یا بالاتر بود و مشکلات حافظه داشتند.
نیمی از این افراد تحت تمرینهای ورزشی هوازی به مدت ۱۲ ماه قرار گرفتند و بقیه، فقط تمرینهای کششی را تجربه کردند.
دانشمندان در این بررسی دریافتند گروهی که تحت تمرینهای ورزشی هوازی قرار گرفتند پس از یک سال، به میزان ۴۷ درصد شاهد بهبود حافظه بودند در حالی که تغییرات حافظه در افرادی که تمرینات کششی انجام دادند، حداقل بود.
تصاویر مغزی نشان داد در گروه ورزشکار هوازی، جریان خون در منطقه کورتکس سینگولیت قدامی و منطقه هیپوکامپ، در آنان تقویت شده است.
دکتر توماس گفت: ما نشان دادیم حتی هنگامی که حافظه انسان شروع به ضعیف شدن میکند نیز میتوان با ورزش، از بروز آلزایمر جلوگیری کرد.
بیماری آلزایمر، علائم و نشانههایی دارد که با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرسها و اسمها آغاز میشود و کم کم تا آنجا پیش میرود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش میکند.
بیماری آلزایمر، یک اختلال عصبی است که در آن مرگ سلولهای مغزی باعث کند شدن حافظه میشود و شایعترین نوع زوال عقل است که ۶۰ تا ۸۰ درصد موارد اختلالات عصبی در ایالات متحده را تشکیل میدهد. در سال ۲۰۱۳، ۸/۶ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا مبتلا به زوال عقل مبتلا بودند از این تعداد، ۵ میلیون مبتلا به آلزایمر بودند. انتظار میرود که تا سال ۲۰۵۰، این میزان دو برابر شود؛ آلزایمر یک بیماری عصبی ارثی است. در ابتدا علائم خفیف هستند، اما در طول زمان آنها شدیدتر میشوند.
بیماری آلزایمر به مغز آسیب میرساند و باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و میتواند بر روی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیتهای روزانه تأثیر بگذارد. بیماری آلزایمر به مرور زمان بدتر شده و میزان تحلیل مغز بیشتر میشود، اما سرعت این تحلیل در بیماران مختلف متفاوت است. برخی از افراد در همان مراحل ابتدایی بیماری توانایی انجام فعالیتهای روزانه خود را از دست میدهند. اما برخی دیگر از افراد ممکن است در مراحل بعدی بیماری با این مشکلات مواجه شوند.
از دست دادن خفیف حافظه در افراد بالای ۶۰ سال شایع است. ممکن است این قضیه به این معنا نباشد که شما به بیماری آلزایمر مبتلا شده اید. اما اگر با مشکلات حافظه مواجه شدید حتماً به پزشک مراجعه کنید. اگر بیماری شما آلزایمر باشد، ممکن است درمان به شما کمک کند. بیماری آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است؛ این اختلال زمانی اتفاق میافتد که پلاکهایی حاوی شکل بتا آمیلوئید در مغز باشد. همانطور که علائم بدتر میشود، افراد برای یادآوری علائم رویدادهای اخیر، و تشخیص افرادی که میشناسند، سختتر میشود در نهایت، فرد مبتلا به آلزایمر، احتمالا نیازمند کمک تمام وقت است..
فرد مبتلا به آلزایمر در نهایت به کمک تمام وقت نیاز خواهد داشت. برای دریافت تشخیص آلزایمر، فرد باید کاهش عملکرد و عملکرد شناختی یا رفتاری را در مقایسه با آنچه قبلا داشت، تجربه کند. این کاهش باید با توانایی آنها در کار یا فعالیتهای معمول همراه شود.