در شورای شهر تهران مطرح شد
ایمن سازی بازار تهران مغفول مانده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهرتهران در تذکری به شهرداری تهران خواستار تعیین تکلیف هر چه سریعتر ایمن سازی بازار تهران شد.
با گزارش
خبرگزاری صدا سیما؛ محمد سالاری در جلسه امروز شورای شهر تهران پس از گزارش دبیرشورایاری منطقه ۱۲ ضمن تشکر از خدمات شورایاری و شهرداری منطقه به خانوادههای بی بضاعت در شرایط بحران کرونا گفت: طرح چهارراه گلوبندک یکی از طرحهای مهم با حجم بالای سرمایه گذاری است که در منطقه ۱۲ آغاز شده است.
این طرح برغم اینکه به شدت میتواند به رفع مشکلات منطقه کمک کند، متوقف مانده و شرایط نامناسبی را در آن محدوده ایجاد کرده است، اعضای شورای شهر نیز تذکرات متعددی را در این خصوص داشته اند، اما این طرح همچنان بلاتکلیف است که تقاضا دارم رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا این موضوع را پیگیری کند.
وی با تاکید بر ضرورت ایمن سازی بازار تهران نیز بیان کرد: مدیریت شهری دوره پنجم از آغاز به کار خود اهتمام جدی به موضوع ایمن سازی بازار داشت و هم معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران و هم کمیسیونهای شهرسازی و معماری و سلامت و محیط زیست و رییس کمیته نظارت شورای شهر تهران جلسات متعددی را در این خصوص برگزار کرده اند و قرار بود بازار تهران تا پایان این دوره، ساماندهی شود.
رییس کمیسیون شهرساز و معماری شورای شهرتهران ادامه داد: در زمان معاونت شهرسازی و معماری سابق، مقرر شد از الگوی بازار تبریز برای بازار تهران استفاده شود، اما مغفول ماند لذا به شهردار تهران تذکر میدهم که با توجه به رویکرد مدیریت شهری دوره پنجم در توجه به حوزههای نرم افزاری، تا پایان امسال موضوع ایمن سازی بازار تهران را تعیین تکلیف کنند.
سالاری همچنین بر ضرورت تعیین تکلیف تامین پارکینگ در محدوده مرکزی شهردر فرایند بازنگری طرح تفصیلی تاکید کرد.
وی درباره صدور پروانه مرمت برای بناهای تاریخی گفت: از آنجاییکه تخریب و نوسازی بناهای تاریخی امکان پذیر نیست طی جلساتی که کمیسیون شهرسازی و معماری شورا با شهرداری تهران داشت، تصمیم گیری شد که شهرداری با رویکرد تشویقی نسبت به صدور پروانه مرمت برای بناهای تاریخی اقدام کند و بستههای تشویقی را به مرمت این بناها اختصاص دهد.
این موضوع نیز مغفول مانده و ضروری است شهرداری تهران طی دو هفته آینده لایحه مربوطه را جهت بررسی و تصویب به شورای شهر ارائه دهد.
وجود ۲ هزار ملک ناایمن در منطقه ۱۲ پایتخت
عضو شورای شهر: منطقه ۱۲ پایتخت دارای ۲ هزار ملک ناایمن است و به لحاظ مساحت، اولین منطقه فرسوده پایتخت محسوب میشود.
خانم زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در تذکری به شهرداری درباره مشکلات منطقه ۱۲ پایتخت افزود: منطقه ۱۲ حدود ۲ هزار ملک ناایمن، ۱۴۰ پلاک پرخطر و ۸۵ پلاک بسیار پرخطر دارد و در این منطقه با مشکلات جدی روبرو هستیم.
وی افزود: کانون سیاسی و اقتصادی کشور در این منطقه وجود دارد و منطقه ۱۲ با وجود اینکه قلب تهران محسوب میشود، با چالشهای زیادی مواجه است.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: یکی از جدیترین مسائل این منطقه بحث فرسودگی است و بر اساس تحقیقات هر چند منطقه ۱۰ اولین منطقه فرسوده محسوب میشود، اما به لحاظ مساحت منطقه ۱۲ باید اولین منطقه فرسوده تهران در نظر گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در حدود ۶ منطقه میزان نوسازی در بافت فرسوده ۱۴ درصد است و در بقیه مناطق این رقم به متوسط ۴۰ درصد میرسد و باید اقدامات فوری در زمینه نوسازی در بافت فرسوده منطقه ۱۲ صورت گیرد.
این عضو کمیسیون معماری و شهرسازی خاطرنشان کرد: سالهاست در طرح تفصیلی و در پیشنهادات متعددی که به سازمان نوسازی ارائه شده موضوع ارائه لایحه حق انتقال توسعه مطرح است. یعنی در نوسازی به صورت جدی اقدام شود، اما متأسفانه تا این لحظه اتفاق خاصی صورت نگرفته است و از معاونت شهرسازی تهران میخواهم بر روی این قضیه تمرکز کند.
میکائیل سعید، رابط منطقه ۱۲
بافت فرسوده و آسیبهای اجتماعی؛ اصلیترین بحران منطقه ۱۲
میکائیل سعید، رابط منطقه ۱۲ به نمایندگی از شورایاران منطقه گزارشی از تهدیدها و فرصتهای محلات این منطقه ارائه داد.
میکائیل سعید رابط منطقه ۱۲ تهران با حضور در صحن شورای اسلامی شهر تهران گفت: تجربه حضور گسترده شورایاران در مبارزه با کرونا نشان داد در بحرانها به مدیریت واحد نیازمندیم.
وی افزود: منطقه ۱۲ تهران از قدیمیترین مناطق شهر تهران است و از سوی دیگر تاریخیترین محلهها را در خود جای داده است. محلات منطقه ۱۲ عموما با مشکلات یکسانی روبرو هستند از جمله این مشکلات تعریض خیابان ها، بافت فرسوده، آسیبهای اجتماعی است. از این رو شاید به جرات بتوان گفت شورایاران منطقه ۱۲ با بیشترین حجم مطالبات از سوی مردم روبرو هستند.
وی افزود: منطقه ۱۲ با وسعت ۱۶۰۰ هکتاری جمعیتی ۲۳۹ هزار نفری دارد. این منطقه ۱۴ محله و ۶ ناحیه ۵۹ هزارکیلومتر مربع بافت فرسوده دارد و ۶۰ درصد این منطقه فروده و ۲۰ درصد نیز دارای بافت ناپایدار است.
مساحت کل فضای سبز ۲۱۸۱۸۱۶ مترمربع بوده و منطقه دارای ۵۸ بوستان است. همچنین منطقه ۱۲ دارای جمعیتی ۳۲۹ هزار نفری است و حدود ۷۸ هزار خانواده در این منطقه ساکن هستند.
رابط منطقه ۱۲ درباره فرصتهای این منطقه گفت: این منطقه دارای ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذران اقتصادی است. از سوی دیگر حضور فعالان اجتماعی به ویژه سازمانهای مردم نهاد و کانونهای محلی ظرفیت منحصر به فردی را برای محلات منطقه ۱۲ به وجود آورده است.
وی همچنین وجود اماکن مذهبی، تاریخی، وزارتخانهها و مجلس، ظرفیت گردشکری مناسب و وجود بازار بزرگ تهران در این منطقه را دیگر ظرفیتهای منطقه ۱۲ اعلام کرد.
میکائیل سعید خطاب به اعضای شورای شهر مهمترین تهدیدهای منطقه ۱۲ را به شرح زیر اعلام کرد:
۱- منطقه ۱۲ از فرسودهترین مناطق تهران است.
۲- آلودگی صوتی و آلودگی هوا
۳- بلاتکلیفی طرحهای نیمه تمام به علت کمبود نقدنگی و اعتبار
۴- آمار بالای تراکم جمعیت
۵- کمبود پارکینگ در موقعیت جغرافیایی بازار
۶- وجود آسیب های اجتماعی (هرندی و شوش).
وی همچنین مسائل مهم محلات منطقه ۱۲ را به ترتیب اولویت آسیبهای اجتماعی، ترافیک منطقه، بهم تنیدگی خطوط برق و خطر آتش سوزی، فرسودگی شبکه فاضلاب عنوان کرد