پخش زنده
امروز: -
معاون شهرسازی معماری شهرداری تهران از افتتاح ۲۰ طرح محله ای در بافت فرسوده شهر تا پایان فصل بهار خبر داد.
عبدالرضا گلپایگانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: بعد از شیوع بیماری کرونا و الزام برای کاهش تردد مردم در سطح شهر لایحه ای در صحن شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید مبنی بر اینکه زمان محاسبه عوارض پروانه ساختمانی تا پایان اردیبهشت سال ۹۹ تداوم داشته باشد.
وی گفت: این اقدام در جهت کمک به متقاضیان دریافت پروانه ساختمانی انجام گرفت و به آنها ۲ ماه از سال جدید فرصت داده شد.
گلپایگانی افزود: بواسطه شیوع بیماری کرونا مراجعه مردم به شهرداری برای صدور پروانه ساختمانی نسبت به سال قبل کاهش یافت. در همین راستا شهرداری تهران برای اینکه بتواند هم به مردم خدمات دهد و هم امکان دریافت پروانه ساختمانی را برای متقاضیان فراهم کند به تقویت امکانات غیر حضوری پرداخت.
وی گفت: مردم از طریق درگاه الکترونیکی ؛تهران من؛ امکان صدور پروانه ساختمانی و دریافت پایان کار را دارند. از این طریق مردم بدون حضور در دفاتر الکترونیکی و در مدت زمان بسیار کوتاه خدمات دریافت می کنند. استفاده از این سامانه الکترونیکی اتفاق بسیار خوبی است که ازدحام در دفاتر الکترونیکی، آلودگی هوا و ترافیک در سطح شهر را کاهش می دهد.
گلپایگانی افزود: طبق بررسی هایی که داشتیم به علت شیوع بیماری کرونا حضور مردم به شهرداری برای دریافت پروانه ساختمانی یا پایان کار کاهش ۶۰ درصدی داشته است که این کاهش رفت و امدها باعث کاهش درآمد شهرداری شده است. این در حالیست که شیوع بیماری کرونا هزینه های مضاعفی برای شهرداری تهران به همراه داشت. تقویت امکانات غیر حضوری اتفاق مهمی بود که در دستور کار قرار گرفت.
وی درباره ناکارامدی سیاست ها برای احیای بافت فرسوده گفت: طبق بررسی های انجام گرفته، در ۱۷ سال اخیر فقط ۴۰ درصد بافت فرسوده نوسازی و بازسازی شده و ۶۰ درصد به همان شکل باقی مانده است. در این خصوص مسائل فنی و ساختمانی، ضوابط شهرسازی و معماری، مباحث مربوط به اقتصاد کلان کشور و مسائل اجتماعی در محلات باعث شده اند تا ما نتوانیم در این خصوص به اهداف مورد نظر نزدیک شویم.
وی افزود: در خصوص مباحث فنی طبق مطالعات انجام گرفته تجدید نظرهایی شد. بر اساس تحقیقات توانستیم نقاط ضعف ساختمان های جدید را شناسایی کنیم. به عنوان مثال تاثیر مهاربند در مقاوم سازی ساختمان و ایجاد ایمنی هنگام وقوع زلزله یکی از انها بود. الزام به ایجاد مهاربند در ساختمان های تهران موضوعی است که الزامی شده است و در یک و نیم سال اخیر ساختمانی بدون مهاربند در پایتخت مشاهده نمی شود.
معاون شهردار تهران گفت: مسایل اجتماعی یکی از نکات بسیار مهم در بحث احیای بافت فرسوده است. تلاش کرده ایم تا بتوانیم مداخله مردم و انگیزه آنها برای ساخت و ساز و همچنین تعلق خاطر شان به محله ای راکه در آن زندگی می کنند، افزایش دهیم. محله من خانه من موضوعی است که باید بین مردم نهادینه شود.
وی افزود: یکی از محورهای برنامه ۵ ساله سوم شهرداری نوسازی محلات ناکارامد شهری است. توسعه مبتنی بر توسعه محلات موضوعی است که با جدیت دنبال می کنیم. در همین جهت هم اکنون ۱۸۰ دفتر در محلات ناکارامد مستقرند. در عین حال ۴۰ طرح کوچک مقیاس در دستور کار قرار دارند که طبق پیش بینی ها امیدواریم ۲۰ عدد از این طرحها تا پایان فصل بهار با رویکرد اجتماعی به بهره برداری برسد.