به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان علوم پزشکی در مرکز سلامت مغزی در سالخوردگان در شهر کنسینگتون در استرالیا اعلام کردند کسانی که به دیابت نوع دوم مبتلا هستند بین سه تا شش ماه پس از ابتلا به سکته مغزی، دچار ضعف شدید قوای مغزی می شوند و این وضع، به تدریچ ، بدتر خواهد شد.
محققان در مقاله ای در شماره اخیر نشریه سکته مغزی stroke، نشریه انجمن قلب آمریکا، اعلام کردند این وضع، شامل کسانی که در وضعیت «پیش دیابتی» قرار دارند نخواهد شد.
دکتر پرمیندار ساشدف سرپرست گروه محققان استرالیایی می گوید: دیابت نوع دو، خطر سکته مغزی را افزایش می دهد و با تخریب قوای عقلی نیز همراه است و ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را بالا ببرد؛ به همین دلیل است که دیابت نوع دو را به عنوان هدفی مهم در پیشگیری از بروز آلزایمر می دانیم و بر درمان حالات پیش دیابتی، این قدر تمرکز داریم.
این محققان، در مطالعه پیشین خود دریافتند بیماران مبتلا به سکته مغزی با سابق دیابت نوع دو، شرایط عقلی بدتری در مقایسه با مبتلایان به سکته مغزی بدون سابقه دیابت، دارند.
دکتر ساشدف می گوید: اکنون در مطالعه جدید می خواستیم بدانیم قوای عقلی مبتلایان به دیابت، پس از ابتلا به سکته مغزی، چه تفاوتی با افراد در شرایط پیش دیابتی دارد؛ اهمیت این نکته از این جهت است که حالت پیش دیابتی، حالت بسیار شایعی است و مبتلایان به این حالت، ممکن است سال ها بعد به دیابت مبتلا شوند؛ اگر ما بتوانیم درمان حالت پیش دیابتی را هدف بگیریم می توانیم از ابتلا به زوال عقلی و آلزایمر، در بسیاری از افراد، جلوگیری کنیم.
محققان در این بررسی، تعداد یک هزار و 601 بیمار سکته مغزی را مورد مطالعه قرار دادند.
بر اساس این گزارش، در این مطالعه مشخص شد در صورتی که فرد، در حالت پیش دیابتی باشد حتی اگر به سکته مغزی نیز مبتلا شود می توان به جلوگیری از بروز آلزایمر در او، امیدوار بود ولی در صورت کنترل نشدن حالت پیش دیابتی، و ابتلای فرد به بیماری خطرناک دیابت نوع دو، باید منتظر بروز مشکلات بعدی از جمله آلزایمر نیز باشیم.