آخرین خبرها از شیوع ویروس کووید ۱۹
شمار قربانیان کرونا در آمریکا به ۱۴۶۰۰ نفر رسید
دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد برای دومین روز پیاپی شمار قربانیان کرونا در آمریکا به حدود دو هزار نفر رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ مهمترین و جدیدترین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف جهان و همچنین اقدامات کشورها برای جلوگیری از همهگیری کووید ۱۹ و راههای مقابله با آن، به شرح ذیل است:
بسته پیشین اخبار شیوع کرونا در جهان>>>
آمریکا
برای دومین روز پیاپی حدود دو هزار نفر در آمریکا قربانی کرونا شدند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد برای دومین روز پیاپی شمار قربانیان کرونا در آمریکا به حدود دو هزار نفر رسید.
پاناما
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاناما به ۲۵۲۸ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، پاناما از ثبت ۲۷۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به دو هزار و ۵۲۸ نفر و افزایش تلفات این بیماری به ۶۳ نفر خبر داد.
مکزیک
شمار قربانیان کرونا در مکزیک به ۱۷۴ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت بهداشت مکزیک، شمار قربانیان ویروس کرونا را در این کشور ۱۷۴ نفر اعلام کرد. شمار مبتلایان به ویروس کرونا نیز به سه هزار و ۱۸۱ نفر افزایش یافت.
آندورا
تست کرونای اعضای تیم پزشکی کوبا در آندورا منفی اعلام شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه؛ ۳۹ پزشک و پرستار کوبایی اعزامی به کشور آندورا برای مبارزه با بیماری کووید ۱۹ روز چهارشنبه بعد از آنکه تست کرونای آنها منفی اعلام شد، کار خود را آغاز کردند. روز ۱ آوریل یکی از اعضای کادر درمانی پس از آنکه تست کرونای او مثبت اعلام شد از دیگران جدا شد و بقیه اغضای تیم کوبایی نیز قرنطینه شدند. بنا بر اعلام وزارت بهداشت آندورا در تستهای بعدی مشخص شد که هیچ یک از اعضای تیم پزشکی کوبا مبتلا به ویروس کرونا نیستند.
شاهزادهنشین آندورا با ۷۷ هزار نفر جمعیت، کشور مستقل و کوچکی واقع در کوههای پیرنه بین کشورهای فرانسه و اسپانیا است. این کشور نیز مانند ایتالیا از کوبا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تقاضای کمک کرده بود. کوبا از دیرباز خدمات بهداشتی صادر میکند. مقامات آندورا روز جمعه از مرگ ۲۴ بیمار مبتلا به کرونا از ابتدای اپیدمی خبر دادند. ۵۵ بیمار هم در حال حاضر بستری هستند. تعداد مبتلایان بهبود یافته ۱۷ نفر میباشد.
انسان مسئول اصلی ظهور ویروسهای جدید در جهان
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: مطالعاتِ جدید نشانگر مسئولیت انسان، در پدیدار شدن ویروسهای جدید است.
یک مطالعه جدید نشان میدهد انسان، در به وجود آمدن ویروسهای جدید نقش دارد. این گزارش میافزاید مطالعه جدید روز چهارشنبه حاکی از آن است که فعالیت هایِ انسانی و از بین بردن تنوع زیستی، در ظهورِ ویروس هایِ جدید از دنیای حیوانات، مانند "ویروس کرونا"، که منشا بیماری همه گیر "کووید-۱۹" (Covid-۱۹) است، مسئولیت دارند.
محققان دانشکده دامپزشکی دانشگاه کالیفرنیا، تعداد ۱۴۲ مورد "زوناوز" ویروسی (بیماریهای منتقل شده از حیوانات به انسان) را، که از سال ۲۰۱۳ میلادی در این مطالعات ذکر شده است، مورد مطالعه قرار دادند که سپس با لیستهای "اتحادیه بین المللی برای حفاظت از طبیعت" (IUCN) تلاقی پیدا کردند، که به طور ویژه گونههای در معرض خطر را درج میکند. جوندگان، پستانداران و خفاشها به عنوان میزبان اکثر ویروسهای منتقل شده به انسان (۸/۷۵ ٪) و حیوانات اهلی به عنوان ناقل ۵۰ ٪ از "زوناوز" ویروسی شناخته شده اند. محققان در مجله "علوم بیولوژیکی" (Proceedings of the Royal Kingdom) خاطرنشان میکنند که در بین گونههای حیات وحش مورد تهدید، "گونههایی که به دلیل بهره برداری و از بین رفتن زیستگاه در حال کاهش هستند، ویروسهای بیشتری را برای انسان به همراه دارند. "
"کریستین جانسون"، به خبرگزاری فرانسه گفت: «دادههای ما نشان میدهد که چگونه بهره برداری از حیات وحش و از بین رفتن زیستگاه طبیعی زمینه انتقال بیماری، ما را در معرض بیماریهای عفونی پدیدار قرار میدهد.» این مطالعه قبل از شروع بیماری همه گیر فعلی کرونا انجام شده است، که برخی دانشمندان معتقدند ممکن است از گونهای از خفاشها ناشی شده باشد. وی افزود: «ما زمینها را از طریق جنگل زدایی، تبدیل زمین برای کارهای کشاورزی، دامپروری یا ساخت و ساز تغییر میدهیم. این امر شدت تماس بین انسان و حیوانات وحشی را افزایش میدهد و شرایط ایده آل را برای انتقال ویروس فراهم میآورد.»
به گفته کارشناسانِ تنوّعِ زیستیِ سازمان ملل متّحد (IPBES)، یک میلیون گونهی جانوری و گیاهی، به دلیل فعالیّتهای انسانی در معرض خطر از بین رفتن، قرار دارند. در سال ۲۰۱۶ میلادی، "آژانس محیط زیست سازمان ملل متحد" خاطرنشان کرد که حدود ۶۰ ٪ از بیماریهای عفونی در انسان منشأ حیوانات و منشا ۷۵ ٪ از بیماریهای نوظهور است. این سازمان تخمین میزند که دو مورد اخیر در دو دهه گذشته، ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه مستقیم داشته است که در صورت عبور به مرحله بیماری همه گیر، همانند "ویروس جدید کرونا"، نیز میتواند چند برابر شود.
ماسکهای معمولی نیز، کادر درمان را از ابتلا به کرونا محفوظ نگاه میدارد
به گزارش پایگاه اینترنتی یورک الرت، محققان علوم پزشکی در دانشگاه مک مستر در همیلتون در کانادا اعلام کردند با اینکه ماسکهای ان ۹۵ (N۹۵) به عنوان ماسکهای محافظت کننده کادر پزشکی در برابر کرونا مطرح شده اند، ولی بررسی نشان میدهد ماسکهای معمولی جراحی، به خوبی قادرند از کادر پزشکی در برابر ابتلا به کرونا محافظت کنند.
مطالعات محققان بر چهار مطالعه پیشین بر روی انواع ماسکها که بین سالهای ۱۹۹۰ تا ماه گذشته انجام گرفته نشان میدهد مصرف ماسکهای معمولی (ماسک جراحی) خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی یا بیماریهای تنفسی بالینی را افزایش نمیدهد. ممکن است برای برخی، این ذهنیت وجود داشته باشد که ماسکهای ان ۹۵، بهترین گزینه برای کادر درمانی باشد که لوله گذاری نای یا برونکوسکوپی بیماران مبتلا به کرونا را به عهده دارند.
ولی دکتر مارک لوب متخصص آسیب شناسی و طب مولکولی دانشگاه مک مستر در همیلتون میگوید: شواهد کافی وجود ندارد که نشان دهد ماسکهای جراحی، که بر خلاف ماسکهای ان ۹۵، به طور کامل بر روی صورت قرار نمیچسبند نیز هنگام فعالیتهای پزشکی و مراقبت از بیماران کرونایی، از کادر پزشکی در برابر بیماریهای ویروسی محافظت میکنند؛ و با اینکه همچنان، استفاده از ماسکهای ان ۹۵ برای کادر پزشکی بهترین گزینه است، ولی توصیه میشود به جای نگرانی از کمبود ماسکهای ان ۹۵، از ماسکهای جراحی معمولی استفاده شود.
با اینکه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، CDC، و مرکز پیشگیری از بیماریها در اروپا برای محافظت از کادر درمانی، استفاده از ماسکهای ان ۹۵ را توصیه کرده اند، ولی سازمان بهداشت جهانی و سازمان سلامت عمومی کانادا، استفاده از ماسکهای جراحی را نیز مناسب میدانند.
آمریکا
پلاتوی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک: کرونا، رقیب اصلی ترامپ در انتخابات آتی آمریکا
آمریکا
مایک پنس: نگرانی ویژهای درباره فیلادلفیا داریم
به گزارش خبرگزاری رویترز، مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد، نگرانی ویژهای درباره منطقه فیلادلفیا داریم.
آمریکا
ترامپ: در حمایت مالی از سازمان بهداشت جهانی تجدیدنظر میکنیم
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری روزانه در کاخ سفید که برای گزارش دهی درباره روند مقابله با کرونا در کشورش تشکیل میشود، با اعلام اینکه در حمایت مالی از سازمان بهداشت جهانی تجدیدنظر میکنیم؛ بار دیگر مدعی شد: سازمان جهانی بهداشت با وجود ادعای مدیر کل این سازمان، سیاسی کاری میکند و با وجود اینکه آمریکا بیشترین بودجه را برای این سازمان میدهد، سوگیریهای این نهاد به سود چینی هاست.
ترامپ افزود به بازگرداندن کشورمان به پیش از بحران کرونا نزدیکتر شده ایم. ما برای همکاری با چین و همه کشورها در مبارزه با کرونا آماده ایم.
وی گفت برای گشایش کشور باید در شیب کاهشی ویروس قرار بگیریم، خوب خواهد شد که این مسئله را با یک رویداد بزرگ انجام دهیم.
برزیل
پلاتوی خبرنگار صدا و سیما از سائوپائولو درباره وضعیت کرونا در برزیل
آمریکا
پمپئو: اکنون زمان تغییر رهبری سازمان بهداشت جهانی نیست
به گزارش خبرگزاری رویترز، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد، اکنون زمان تغییر رهبری سازمان بهداشت جهانی نیست. در حال ارزیابی مجدد کمک های مالی خود به سازمان بهداشت جهانی هستیم.
پمپئو در پاسخ به سوالی درباره عواقب شرایط کنونی برای چین گفت، اکنون زمان تلافی جویی نیست.
وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد، هنوز چندین هزار تبعه آمریکا خواهان بازگشت به کشورشان هستند.
آمریکا
شمار قربانیان کرونا در آمریکا به بیش از ۱۴۶۰۰ نفر رسید
به گزارش خبرگزاری رویترز، طبق آخرین آمار به دست آمده، شمار مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در آمریکا به بیش از ۱۴۶۰۰ نفر رسیده است.
اتیوپی
اعلام وضع اضطراری در اتیوپی برای مبارزه با ویروس کرونا
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: دولت اتیوپی روز چهارشنبه برای نبرد با "ویروس جدید کرونا"، وضع اضطراری پنج ماهه در این کشور برقرار میکند. در اتیوپی به طور رسمی ۵۵ نفر، درگیرِ "ویروس کرونا" شده اند و تاکنون دو نفر نیز در این کشور بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
این نخستین باری است که از زمان روی کار آمدن "ابی احمد" در آوریل ۲۰۱۸ میلادی به عنوان نخست وزیر اتیوپی، در این کشور وضع اضطراری برقرار شده است. "ابی احمد" در بیانیهای اعلام کرد: «از آنجا که همه گیری ویروس کرونا در حال وخیمتر شدن است، دولت اتیوپی تصمیم گرفته است طبق ماده ۹۳ قانون اساسی وضع اضطراری را اعلام کند.»
آلمان
شمار مبتلایان به کرونا در آلمان از مرز ۱۱۰ هزار نفر فراتر رفت
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از برلین، موارد آلودگی به کرونا در آلمان به ۱۱۰ هزار و ۶۹۸ مورد رسید.
تاکنون ۲۱۹۲ نفر بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جانشا را از دست داده اند. از ابتدای شیوع کرونا تا کنون حدود ۴۴ هزار نفر درمان شده اند. یکی از دلایل پایین بودن تلفات کرونا در آلمان رعایت فاصله گذاریهای اجتماعی و تست گیریهای گسترده از مردم است.
ساحل عاج
افزایش مبتلایان به کرونا در ساحل عاج
با شناسایی ۳۵ مورد ابتلای جدید در روز چهارشنبه شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در ساحل عاج به ۳۸۴ مورد افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از ابیجان، وزارت سلامت و بهداشت عمومی ساحل عاج در عین حال شمار درمان شدگان را ۴۸ و فوتی ها را سه نفر اعلام کرد.
فلسطین
ضدعفونی کردن خودرو زرهی صهیونیستها توسط نیروهای تشکیلات خودگردان
به گزارش پایگاه اینترنتی «فلسطین آنلاین»، کمیتههای وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین، یک خودرو زرهی رژیم صهیونیستی را پیش از حمله به نابلس، با مواد ضدعفونی کننده شستشو دادند.
تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده است نشان میدهد نیروهای کمیتههای وضع فوق العاده تشکیلات خودگردان فلسطین درحال ضد عفونی کردن یک نفربر زرهی اسرائیل پیش از اجرای عملیات یورش به شهر نابلس در شمال کرانه باختری اشغالی، هستند. این اقدام با نظارت نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین صورت گرفت.
کادر غیرپزشکی، بیشتر از کادر درمان در خطر مشکلات روانی بر اثر کرونا قرار دارند
محققان علوم پزشکی در دانشگاه ملی سنگاپور اعلام کردند بررسی آنان بر روی کادر پزشکی دو بیمارستان در سنگاپور که از بیماران مبتلا به کرونا مراقبت می کردند نشان می دهد پرسنلی که کار پزشکی نمی کنند، بیشتر از کادر پزشکی، در خطر ابتلا به مشکلات روانی ناشی از همه گیری کرونا قرار دارند.
محققان سامانه ملی سلامت و دانشکده پزشکی لو لین و همچنین دانشگاه ملی سنگاپور با استفاده از پرسشنامه خود تکمیلی، میزان استرس، افسردگی، و استرس کارکنان بخش درمان را که سرگرم درمان بیماران کرونایی بودند مورد بررسی قرار دادند.
این محققان، نتایج بررسی خود را در کادر پزشکی و کارکنان بخش غیر درمان، مورد مقایسه قرار دادند.
در این مطالعه مشخص شد میزان اختلالات روانی همچون اضطراب و افسردگی، در کادر غیر درمانی، بیشتر از کادر درمان بود.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، محققان سنگاپوری بر این باورند که علت این تفاوت، حمایت کافی روانی از کادر پزشکی است در حالی که کادر غیر درمان، دسترسی کافی به حمایت رسمی روانی ندارند، اطلاعات کافی درباره شیوع بیماری کرونا در اختیار ندارند، آموزش کافی درباره تجهیزات و اقدامات کنترل کننده عفونت ندارند و به همین علت، شدت بروز اختلالات روانی در آنان بیشتر است.
نگرانی ها از خشونت های خانگی در انگلیس
در خانه ماندن مردم در زمان همه گیری بیماری کووید ۱۹ موجب شد تا ۲۵ درصد بر میزان خشونت در خانهها افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، روزنامه گاردین نوشت در حالی که دولت انگلیس به مردم توصیه میکند در حد مقدور، در منزل بمانند تا همه گیری ویروس کرونا مهار شود، به علت افزایش خشونتهای خانوادگی، اکنون قربانیان بیش تری به کمکهای حمایتی نیازمند شده اند. افرادی که در خانه هایشان مورد آزار و خشونت قرار میگرفتند، اکنون ناچارند همه روز را با عاملان خشونت در یک منزل باشند و همین موضوع، بر نگرانیهای آنان افزوده است.
این روزنامه با یادآوری هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره ضرورت احساس امنیت دختران و زنان در منازلشان نوشت: در انگلیس نیز همچون دیگر کشورهای گرفتار همه گیری ویروس کرونا، خشونت خانگی به علت ضرورت باقی ماندن در منازل، رو به افزایش است.
گاردین نوشت تعداد گزارشهای خشونت خانوادگی در دیگر کشورها از جمله در ایتالیا نیز رو به فزونی است. از آنجایی که در حضور عامل خشونت در خانه ها، دختران و زنان ایتالیایی جرات نمیکنند به تلفنهای مربوط به این موضوع زنگ بزنند، گزارش خشونت در خانواده ها، به صورت پیامکی و رایانامهای رو به فزونی است.
به نوشته گاردین، در انگلیس نیز شمار گزارش تلفنی خشونتهای خانوادگی، از زمان باقی ماندن مردم در منازل، رو به فزونی است و شمار مراجعات اینترنتی به تارنماهای سازمانهای حمایت از قربانیان خشونتها در منازل، ۱۵۰ درصد، در مقایسه با پیش از آغاز محدودیتهای تردد، بیشتر شده است. سازمانهای خیریه از دولت انگلیس خواسته اند برای افزایش خشونت خانوادگی در زمان همه گیری ویروس کرونا، چارهای بیندیشد.
ویروس کرونا، هنگام سرفه، از ماسک عبور می کند
محققان علوم پزشکی در دانشگاه سئول در کره جنوبی اعلام کردند هنگامی که فرد مبتلا به کرونا سرفه میکند نه ماسکهای جراحی و نه ماسکهای کتانی، قادر نیستند از انتشار ویروس کرونا جلوگیری کنند.
مطالعه محققان در دو بیمارستان در سئول در کره جنوبی نشان داد بیماران مبتلا، هنگام سرفه، حتی اگر ماسک جراحی یا ماسک کتان به صورت داشته باشند نیز، قطرکهای حاوی ویروس کرونا را در بخش خارجی ماسک خود و در محیط اطراف منتشر میکنند.
در جریان همه گیری بیماریهای تنفسی در فصل سرما همچون آنفلوانزا، تصور بر این است که ماسکهای صورت، از انتقال ویروس جلوگیری میکنند.
به دنبال کمبود ماسکهای جراحی و ماسکهای ان ۹۵، برخی دست به کار تولید ماسکهای کتان شدند تا جایگزینی برای ماسکهای مرغوبتر باشد.
مطالعه جدید محققان نشان میدهد ماسکهای جراحی و ماسکهای کتان، قادر نیستند از انتشار ویروس، از فرد مبتلا، و هنگام سرفه، جلوگیری کنند.
محققان مرکز پزشکی آسان در دانشگا اولسان در سئول کره جنوبی با بررسی ۴ بیمار مبتلا به کرونا، سرفه آنها را در ۵ وعده و در چهار حالت در ظرف آزمایشگاهی جمع آوری کردند: بدون ماسک، با ماسک جراحی، با ماسک کتان و دوباره بدون ماسک!
در این مطالعه مشخص شد بخش خارجی ماسک ها، هنگام سرفه بیمار، مملو از ویروس است.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، این یافتهها نشان میدهد توصیه به استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتشار ویروس از فرد بیمار به دیگران، ممکن است موثر نباشد!
فرانسه
تمدید قرنطینه خانگی در فرانسه
دفتر ریاست جمهوری فرانسه روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانسه اطلاع داد که قرنطینه خانگی در این کشور تا بعد از روز ۱۵ آوریل تمدید خواهد شد. همچنین امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه، روز دوشنبه درباره تصمیمات خود برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ سخنرانی تلویزیونی خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، دفتر ریاست جمهوری فرانسه مدت دقیق تمدید قرنطینه خانگی را ذکر نکرده است و احتمالاَ مکرون در سخنرانی تلویزیونی خود به تاریخ دقیق اشاره خواهد کرد.
آنطور که دفتر ریاست جمهوری گفته است، امانوئل مکرون تا روز دوشنبه با تعداد زیادی از افراد فرانسوی، اروپایی و بین المللی گفتگو خواهد کرد تا نظر آنها را درباره بیماری کووید ۱۹ جویا شود.
رییس جمهور فرانسه همچنین به وضعیت بهداشتی و آثار قرنطینه خانگی اشاره کرد. ویروس کرونا تاکنون موجب مرگ دستکم ۱۰.۸۶۹ فرانسوی شده است.
یمن
شیوع ویروس کرونا در یمن خطرناک است
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری به نقل از سفیر انگلیس در یمن اعلام کرد: شیوع ویروس کرونا در یمن به علت نبود زیرساختهای مناسب برای مقابله با آن ، خطرناک خواهد بود.
افغانستان
آزادی ۱۰۰ زندانی طالبان توسط دولت افغانستان
دولت افغانستان روز چهارشنبه یک روز پس از آنکه طالبان از تعلیق گفتگوها با دولت خبر داد، از آزادی ۱۰۰ زندانی طالبان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کابل، شورای امنیت ملی افغانستان با انتشار بیانیهای اعلام کرد:”دولت در راستای تلاش برای تحقق صلح و مقابله با شیوع ویروس کرونا، ۱۰۰ زندانی را با توجه به وضعیت سلامتی آنها، سن آنها و مدت محکومیت آنها آزاد کرد.
این زندانیان در فهرست زندانیانی بودند که طالبان خواهان آزادی آنها بودند. آنها سوگند خوردند که دیگر به میدان نبرد بازنگردند“.
جاوید فیصل، سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان، پیشتر به خبرگزاری فرانسه گفته بود: ما به سهم خود به توافق عمل کردیم. فرایند صلح باید پیش برود.
۱۵ فرمانده ارشد که طالبان خواهان آزادی آنها بود جزء آزادشدگان اخیر نمیباشند.
فرانسه
کاهش ظرفیت تولید ایرباس به دلیل شیوع ویروس کرونا
خبرگزاری فرانسه گزارش داد شرکت هواپیمایی ایرباس، ظرفیت تولید خود را با شرایط جدید مشتریانش، ناشی از بیماری "کرونا"، تطبیق میدهد.
براساس بیانیهای که گروه صنعتی «ایرباس»، در روز چهارشنبه منتشر کرد، این شرکت ظرفیت تولید خود را به یک سوم کاهش میدهد.
«هواپیمایی اروپایی ایرباس»، به منظور پاسخگویی به تقاضای مشتریانش، ضمن تطبیق دادن ظرفیت هایش با تحولات بازار جهانی هوا-فضا در مقابله با بحران کرونا، ظرفیت تولید خود را به یک سوم کاهش میدهد.
در این بیانیه مطبوعاتی، «گیوم فوری» رئیس شرکت هواپیمایی ایرباس، گفت: «مشتریان ما، شرکتهای هواپیمایی، به شدت تحت تأثیر ویروس کرونا (Covid-۱۹)، قرار دارند.
وی افزود: «ما تولید خود را با وضعیت جدید آنها تطبیق میدهیم و روی اقدامات عملیاتی و مالی برای مقابله با این واقعیت کار میکنیم.»
ارمنستان
کمک مالی اتحادیه اروپا به ارمنستان
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، اتحادیه اروپا ۹۲ میلیون یورو به ارمنستان کمک میکند.
دفتر اتحادیه اروپا در ایروان با اعلام این خبر افزود: قرار است این کمکها برای خرید تجهیزات و اقلام پزشکی به منظور مقابله با ویروس کرونا و کمک به افراد نیازمند هزینه شوند.
قبلا این مبلغ ۵۰ میلیون یورو اعلام شده بود.
ارمنستان
ارسال تجهیزات پزشکی چین به ارمنستان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از ایروان، هواپیمای حامل تجهیزات و اقلام پزشکی خریداری شده از چین در فرودگاه بین المللی ایروان فرود آمد.
تیگران آوینییان معاون نخست وزیر و رئیس ستاد وضعیت اضطراری ارمنستان با اشاره به این که بخشی از این تجهیزات و اقلام ارسالی از چین خریداری شده است و بخشی دیگر را خیرین ارمنی و چینی اهدا کرده اند افزود: گروهی از ارامنه مقیم چین نیز با این پرواز وارد ارمنستان شدند.
تجهیزات تنفس مصنوعی، دستگاههای تامیناکسیژن،کیت، ماسک، لباس مخصوص و عینک پزشکی بخشی از اقلام ارسالی از چین به ارمنستان هستند.
سوئد
واکنش سوئد به اتهامات رئیس جمهور آمریکا
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سوئد با اشاره به سخنان دونالد ترامپ، به دلیل متهم کردن استراتژی این کشور برای مبارزه با «ویروس کرونا»، روز چهارشنبه اتهاماتِ رئیس جمهور آمریکا را رد کرد.
اخیرا ترامپ از رویکرد کشور پادشاهی سوئد در مبارزه و مهارِ «ویروس کرونا»، که نسبت به سایر کشورها انعطاف پذیرتر بوده، انتقاد و این کشور را متهم کرده و گفته بود: سوئد مانند سایر کشورها در اروپا، اقداماتِ مهارتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را اعمال نکرده است.
ویروس کرونا، تاکنون نزدیک به ۷۰۰ نفر را در سوئد به کام مرگ کشانده است. روز سه شنبه و در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی، از دونالد ترامپ در مورد توصیههایی که وی برای روسای دولتها و کشورهای مشکوک به اتخاذ اقدامات «فاصله گذاری اجتماعی» دارد، سوال شد و وی پاسخ داد: «رهبران زیادی وجود ندارند که توصیه و سفارش کنند... از سوئد صحبت میکنم، اما این کشور از بیماری همه گیر ویروس کرونا به شدت رنج میبرد.» دورسازی اجتماعی اقدامی است که توسط مقامات بهداشت آمریکایی تشویق شده است. در سوئد، مهار جمعیت موضوع (اقدامات دولت) نیست. با این حال، دولت سوئد از همه مردم خواسته است که مسئولیتهای (اجتماعی) خود را بر عهده بگیرند و توصیههای مقامات بهداشتی، نظیر اقدامات مربوط به فاصله گذاری اجتماعی، را دنبال کنند. مقامات این کشور، همچنین از هر کسی که علائم ابتلاء به ویروس کرونا را دارد، خواسته است تا در خانه بماند. از جمله شدیدترین اقداماتی که تاکنون دولت سوئد اتخاذ کرده است، اعمالِ ممنوعیّت تجمع بیش از ۵۰ نفر و بازدید از پانسیونها و مراکز بازنشستگی بوده است. اما مدارس ابتدایی، مغازه ها، کافهها و رستورانها همچنان باز هستند.
«آن لینده» وزیر امور خارجه سوئد، روز چهارشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیون خصوصی تی. وی.۴ (TV۴)، به اظهارات دونالد ترامپ واکنش نشان داد، که وی این کشور را متهم کرده بود، سوئد به اندازه کافی در مبارزه با ویروس کرونا (جدّی) عمل نمیکند. وزیر امور خارجه سوئد گفت: سخنان رئیسجمهور آمریکا درباره اقدامات استکهلم برای مقابله با شیوع ویروس کرونا کاملاً غلط است.
وی همچنین افزود: «سوئد اقدامات مهمی درخصوص قرنطینه افراد کهنسال و برگزاری کلاسهای درس بهصورت آنلاین انجام داده است.»
مقامات بهداشتی سوئد روز چهارشنبه اعلام کردند تا کنون ۸۴۱۹ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این تعداد ۶۸۷ نفر جان خود را از دست دادهاند.
پرو
تمدید دو هفته ای حالت اضطراری در پرو برای مهار ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، به منظور مقابله با ویروس کرونا رئیس جمهور پرو حالت اضطراری این کشور را برای دو هفته دیگر تمدید کرد.
آمریکا
ابتلای بیش از ۴۰۰ هزار نفر در آمریکا به ویروس کرونا
بنابر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در آمریکا روز چهارشنبه از مرز ۴۰۰ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، قدرت نخست جهانی دارای بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان است. تاکنون ۴۰۱ هزار و ۱۶۶ نفر یعنی بیش از یک چهام کل مبتلایان در جهان در آمریکا به این ویروس مبتلا شده اند. تعداد مبتلایان روز شنبه از مرز ۳۰۰ هزار نفر گذشت.
همچنین ۱۲.۹۱۲ نفر از مبتلایان در آمریکا تاکنون جان خود را از دست داده اند. علی رغم اجرای قرنطینه خانگی، از اواسط هفته گذشته تقریباَ ۱۰۰۰ نفر در هر شبانه روز جان خود را از دست میدهند.
ایالت نیویورک کانون اصلی اپیدمی شده است. شهر نیویورک که قلب اقتصادی آمریکا محسوب میشود تقریباَ متوقف شده است.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، در جریان کنفرانس خبری روزانه خود درباره این بحران از انجام ۱.۸ میلیون تست روزانه در کشور خبر داد و گفت:”آمریکا بیش از هر کشور دیگری تست کرونا را انجام میدهد و شاید همین موضوع دلیل تعداد بالای مبتلایان باشد“.
مقامات آمریکایی هشدار داده اند که احتمالاَ بین ۱۰۰ تا ۲۴۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست خواهند داد.
مصر
افزایش مبتلایان به کرونا در مصر
وزارت بهداشت مصر اعلام کرد با مثبت شدن تست ۱۱۰ نفر دیگر طی شبانه روز گذشته، تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ به ۱۵۶۰ نفر افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خالد مجاهد سخنگوی رسمی وزارت بهداشت مصر گفت در همین مدت نه نفر نیز فوت کردند و شمار فوتیهای کرونا تا بعد از ظهر چهارشنبه هشتم آوریل به ۱۰۳ نفر رسید. علاوه بر این امروز ۲۹ نفر از جمله دو شهروند خارجی پس از درمان کامل از بیمارستان مرخص شدند و تعداد بهبود یافتگان این ویروس تا امروز به ۳۰۵ مورد رسید.
مجاهد با تکذیب خبرهای منتشر شده در برخی سایتهای اینترنتی مبنی بر استفاده از داروی کلروکین فسفات برای درمان مبتلایان به کووید-۱۹ گفت: با توجه به اینکه تاکنون هیچ داروی مؤثری برای درمان این ویروس تأیید نشده است، وزارت بهداشت مصر تنها پروتکلهای درمانی مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی را اجرا میکند.
هند
توسل یک سربازرس هندی به حضرت امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل العباس(ع)
سر بازرس پلیس در یکی از بخشهای دهلی نو (نویدا) سید عباس، در شب دعای ملی هند برای مقابله با کرونا، در محل خدمت خود با کمال خلوص متوسل به حضرت امام حسین (ع) و حضرت عباس(ع) شده و دعا کرد.
تصاویر ارسالی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما
فرانسه
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در فرانسه به بیش از ۱۱۲ هزار نفر
وزارت بهداشت فرانسه مجموع آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را ۱۱۲ هزار و ۹۵۰ نفر و تعداد جان باختگان را ۱۰ هزارو ۸۶۹ نفر اعلام کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ مدیرکل سلامت وزارت بهداشت فرانسه در نشست خبری امروز خود بدون اشاره به آمار جان باختگان ناشی از بیماری کووید ۱۹ در خانه های سالمندان گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۴۱ نفر در بیمارستان فوت کرده اند.
ژروم سالومون افزود: آمار مبتلایان نیز با افزایش ۳ هزار و ۸۸۱ نفر در ۲۴ ساعت اخیر مجموعا به ۱۱۲ هزار و ۹۵۰ نفر رسیده است.
وی گفت: ۳۰ هزارو ۳۷۵ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری اند که از این تعداد ۷ هزار و ۱۴۸ نفر در بخش مراقبت های ویژه هستند. تاکنون ۲۱ هزار و ۲۵۴ نفز نیز بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده اند.
در پاریس به عنوان آلوده ترین استان فرانسه ۲۵ هزار و ۱۸۵ نفر بستری در بیمارستان اند که از این تعداد ۲ هزار و ۶۸۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه بسر می برند.
تاکنون ۲ هزار و ۸۷۷ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستانهای پاریس جان باخته اند.
افزایش کمک های خارجی به بوسنی و هرزگووین برای مقابله با کرونا
کشورها و سازمانهای بینالمللی کمک های خود به بوسنی و هرزگوین را ارسال کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، اتحادیه اروپا تجهیزات پزشکی به ارزش ۷ میلیون یورو و حمایت از توسعه اقتصادی به مبلغ ۵۰ میلیون یورو را اعلام کرد.
صربستان نیز کمک های دارویی و تجهیزات پزشکی و همچنین مواد غذایی از جمله گندم ذرت و سویا ارسال کرد. دولت مالزی هم دو میلیون ماسک محافظ به بوسنی و هرزگوین ارسال کرد و سوئیس دویست هزار دلار برای کمک به بوسنی اختصاص داده است. همچنین ترکیه کمک های بشردوستانه خود را شامل ماسک های حفاظتی دستکش لباس و عینک به جامعه صلیبسرخ بوسنی و هرزگوین ارسال کرده است.
این درحالیست که برنامه توسعه سازمان ملل متحد با تامین پنجاه هزار کیت آزمایش ویروس کرونا به بوسنی و هرزگوین کمک کرد.دولت ایالات متحده آمریکا هم تجهیزات پزشکی و سایر لوازم مورد نیاز به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار را به نیروهای مسلح بوسنی و هرزگوین اهدا کرد.
یک مسئول بوسنیایی: هنوز از کانون بحران کرونا خارج نشده ایم
عضو شورای ریاست جمهوری بوسنی اعلام کرد هنوز از کانون بحران ناشی از ویروس کرونا هنوز خارج نشده ایم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از سارایوو در ۲۴ ساعت گذشته ۸۴ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین به ثبت رسید. علاوه بر این، ۱۳۵ مورد جدید آزمایش ویروس کرونا در طول شب گذشته در بیمارستان دانشگاه سارایوو انجام گرفت که نتیجه آزمایش ۱۳ نفر مثبت اعلام شد. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بوسنی و هرزگوین به ۸۰۳ نفر، و تعداد فوتیها به ۳۴ نفر رسیده است و ۷۹ نفر نیز بهبود یافته اند
«میلوراد دودیک» عضو شورای ریاست جمهوری این کشور گفت: هنوز از کانون بحران ناشی از ویروس کرونا هنوز خارج نشده ایم. تدابیر پیشگیرانه ضروری است و میبایست اجرای این تدابیر سختگیرانهتر پی گیری شود. اقلام اساسی غذایی مورد نیاز جمهوری صربسکا تا پایان سال جاری تامین گردیده است.
دودیک خسارات اقتصادی بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا در ماه نخست بحران را بین ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلیون مارک ارزیابی و اضافه کرد: "قبل از هر چیز باید فرصتهای شغلی را حفظ کرد. دولت جمهوری صربسکا عوارض مالیاتی و بیمه افراد شاغل در همه شرکتهای تعطیل شده را پرداخت. "
شریف ایسوویچ، رئیس سازمان مالیات فدراسیون بوسنی و هرزگوین اعلام کرد از ابتدای همه گیری جهانی ویروس کرونا تا کنون تعداد افراد شاغل در این فدارسیون بیش از ۱۵ هزار نفر کمتر شده است.
انگلیس
افزایش مبتلایان به کرونا در انگلیس به بیش از ۶۰ هزار نفر
شمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در انگلیس ظرف ۱۰ روز ۴۰ هزار نفر بیشتر شد و از ۶۰ هزار نفر گذشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، ریشی سوناک (Rishi Sunak)، وزیر خزانه داری انگلیس در نشست خبری امروز دولت این کشور، به جای نخست وزیر، اطلاعات درباره وضعیت همه گیری بیماری کووید ۱۹ را در کشور اعلام کرد.
از دیروز تا صبح امروز نزدیک پنج هزار و پانصد نفر مورد جدید ابتلای قطعی به ویروس کرونا در انگلیس شناسایی شده و شمار مبتلایان به این بیماری، اکنون به ۶۰ هزار و ۷۳۴ نفر رسیده است.
با افزوده شدن ۹۳۶ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جان باختگان از کرونا در انگلیس تا صبح روز چهارشنبه به هفت هزار و ۱۷۲ نفر رسید. مرکز ملی آمار انگلیس پس از تشکیکها درباره آمار دولت و استعلامها به ویژه درباره شمار قربانیان کرونا در این کشور اعلام کرده است آمار واقعی جان باختگان از کرونا احتمالا حدود هشتاد درصد بیشتر از امار اعلامی وزارت بهداشت و درمان است.
به نوشته ایوینیگ استاندارد آمار مرگ صدها نفراز مبتلایان به کرونا، در اطلاعیههای دولتی اعلام نمیشود.
به گزارش مرکز ملی آمار انگلیس، در آمار وزارت بهداشت و درمان، فقط شمار قربانیان ویروس کرونا در بیمارستانها گزارش میشود و آمار جان باختگان از این ویروس در منازل، آسایشگاهها و خانههای سالمندان و معلولان، منظور نمیشود.
انگلیس
گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از لندن: افزایش انتقادها به آمار مبتلایان به کرونا در انگلیس و نگرانی از ایجاد خلاء قدرت
فرانسه
مرگ بیش از ۶۰ هزار نفر در اروپا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا
خبرگزاری فرانسه در خبری از پاریس اعلام کرد بر اساس آمار شمارش شده توسط این خبرگزاری تاکنون بیش از ۶۰ هزار نفر در اروپا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
آمریکا
احتمال افزایش شمار نیروهای گارد ملی آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز، فرمانده دفتر گارد ملی آمریکا اعلام کرد، شمار نیروهای گارد ملی که در زمینه مقابله با ویروس کرونا کمک میکنند ممکن است در هفتههای آتی به ۱۰ هزار نفر افزایش یابد.
اردن
اردن به مدت ۴۸ ساعت منع آمد و شد سراسری وضع میکند
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی دولت اردن اعلام کرد، این کشور از نیمه شب پنجشنبه تا روز شنبه به مدت ۴۸ ساعت منع آمد و شد سراسری وضع میکند.
ترکیه
ابتلای بیش از ۳۸ هزار نفر به کرونا در ترکیه
آخرین آمار منتشره در ترکیه حاکی از آن است که شمار مبتلایان به کرونا در این کشور با ۴۱۱۷ افزایش در ۲۴ ساعت گذشته به ۳۸ هزار و ۲۲۶مورد رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در توییتر شمار جانباختگان کرونایی را ۸۱۲ تن اعلام و افزود: در ۲۴ساعت گذشته از ۲۴۹۰۰ آزمایش کرونایی بعمل آمده نتیجه ۴۱۱۷ مورد مثبت شده و بدینوسیله شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه به۳۸۲۲۶ تن افزایش یافت.
وزیر بهداشت ترکیه تعداد فوتی ها در ۲۴ساعت گذشته را ۸۷ مورد عنوان کرد و افزود : بدینوسیله شمار جان باختگان بیماری کرونا در ترکیه به ۸۱۲ تن افزایش یافت.
فخرالدین کوجا شمار بهبود یافتگان را در مجموع۱۸۴۶ تن اعلام کرد و گفت: هم اکنون ۱۴۹۲ بیمار کرونایی در بخش های مراقبت ویژه و ۹۹۵ بیمار دیگر نیز به دستگاههای تنفس مصنوعی متصل هستند.
بیانیه گروهی از اساتید هندی علیه تحریم های ایران
جمعی از استادان و ایران شناسان هند علیه تحریم های آمریکا برضد مردم ایران بیانیه ای با عنوان «نه به تحریم در مبارزه با کرونا» صادر کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، متن کامل این بیانیه به این شرح است: ما جمعی از استادان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی، ایران شناسان و علاقمندان به تاریخ و تمدن ایرانی که با افتخار تمام، خود را شیفتگان و مروّجان اندیشه های ناب، فرهنگ مدار و انسان دوستانۀ ادیبان و فرزانگانی همچون، رودکی، خیام، مولانا جلال الدین بلخی، سعدی و حافظ شیرازی و دیگر خورشیدهای تابناک ادب و حکمت و فضیلت این سرزمین می دانیم، در جهانی که در هجوم ویرانگر ویروس مرموز کرونا قرار گرفته است، بر این باوریم که انسان های روزهای خاکستری کرونایی امروز، بیش از هر زمان دیگر، به عشق، امید، همدلی و همزبانی نیازمندند.
فرهنگ، تمدن و ادبیات فارسی، از بامداد تاریخ تا کنون، بر عشق، مهرورزی میان انسان ها و نوع دوستی تاکید داشته و بنی آدم را اعضای یک پیکر قلمداد نموده است. سعدی به ما آموخته است؛ تو کز محنت دیگران بی غمی نشاید که نامت نهند آدمی
حلم و رواداری در شعر رودکی، حماسۀ آشتی جویانۀ فردوسی، روح انسان دوستانۀ مولانا، عشق الهی در آثار عطار و سنایی، عشق زمینی و آسمانی حافظ، گویا و جویای این حقیقتند که اساس آفرینش بر عشق و معرفت است و صلاح و سلامت همۀ انسان ها در گرو صلاح و سلامت یکدیگر است.
شیخ ابوالحسن خرقانی عارف بزرگ ما چه زیبا گفته است؛«اگر از ترکستان تا به در شام، کسی را خاری در انگشت شود، آن از آنِ من است؛ و همچنین از ترک تا شام، کسی را قدم در سنگ آید، زیان آن، مراست؛ و اگر اندوهی در دلی است، آن دل از آن من است»
اکنون که جهان درحال مبارزه با یکی از شگفت انگیزترین بلاهای همه گیر است، بیش از هر زمان به دوستی و عشق و امید نیاز داریم. هرچند «کرونا » مانع در آغوش گرفتن ها و فشردن دست هاست، اما برای شکستن آن، باید جهانیان دست در دست هم، طلسم این دیو سیاه را، بی درنگ و بی تأمل در هم بشکنند؛ چرا که هیچ کشوری را به تنهایی، یارای مبارزه با این ویروس ویرانگر جهانی نیست.
آشنایان و دوستداران تمدن دیرسال مشرق زمین!
هم اکنون مردم و فعالان حوزۀ بهداشت و درمان در ایران، در دو جبهه به مبارزه با این بلای جهانی برخاسته اند. از یک سوی، شبانه روز، فداکارانه از مردم بی پناه در برابر کرونا، دفاع می کنند و از دیگر سوی، با محدودیت ها و تنگناهای سیاه تحریم و تبعیض، دست به گریبانند. شکستن دیوارهای تحریم ها و رسیدن دارو و تجهیزات مبارزه با کرونا به ایران، ضروری ترین و انسانی ترین گامی است که باید برداشته شود.
ما استادان زبان و ادبیات فارسی - دری - تاجیکی و ایران شناسان، از همۀ نخبگان علمی و علاقه مندان به فرهنگ ها و تمدن های بشری در جهان، می خواهیم که مردم و پزشکان و پرستاران ایرانی را در این نبرد دشوار و جان شکار همراهی کنند و به تحریم و تبعیض، یکصدا «نه» بگویند.
«نه به تحریم» را با صدای بلند فریاد خواهیم زد تا در صفحات تاریخ، به یادگار بماند و همراهی و همدلی فرهنگمداران و فرزانگان تأثیرگذار جای جای گیتی را فرابخواند. در هیاهوی خبرهای تلخ و مصیبت بار کرونا، گوش جان به پیام شیوا و شیرین زبان فارسی بسپاریم که می فرماید؛
نباشد همی نیک و بد پایدار
همان به که نیکی بود یادگار
دراز است دست فلک بر بدی
همه نیکویی کن اگر بخردی
چو نیکی کنی، نیکی آید برت
بدی را بدی باشد اندرخورت
آمریکا
فرماندار نیویورک: باید درباره دلیل درصد بالای مرگ در جوامع اقلیت تحقیق شود
به گزارش خبرگزاری رویترز، فرماندار ایالت نیویورک دستور داد تا درباره دلیل درصد بالای مرگ و میر افراد از جوامع اقلیت بر اثر ویروس کرونا تحقیقاتی صورت گیرد.
فرماندار ایالت نیویورک همچنین دستور داد تمامی پرچمها در این ایالت به احترام جان باختگان بر اثر ویروس کرونا نیمه برافراشته شوند.
وی اعلام کرد، به نسبت ۲۷۵۳ نفری که در حادثه ۱۱ سپتامبر کشته شدند، ۶۲۶۸ مورد مرگ و میر بر اثر ویروس کرونا در ایالت بسیار بالاتر است.
فرماندار ایالت نیویورک اعلام کرد، ۷۷۹ مورد مرگ جدید بر اثر ویروس کرونا در تاریخ هفتم آوریل ثبت شده که از زمان آغاز بحران ویروس کرونا بیشترین میزان است.
فرماندار ایالت نیویورک اعلام کرد، تعداد بستریها در تاریخ هفتم آوریل به ۵۸۶ مورد رسیده است که نسبت به ۶۵۶ مورد روز پیش کاهش داشته است.
وی همچنین اعلام کرد، به دلیل مرگ مردم در خانه این احتمال بسیار واقعی وجود دارد که آمار مرگ و میر اعلام شده کمتر از تعداد واقعی باشد.
فرماندار ایالت نیویورک اعلام کرد، هرگز فکر نمیکردم که تجربهای در مقیاس حملات ۱۱ سپتامبر را دوباره تجربه کنم، تلفات ویروس کرونا «برای من تقریبا غیرقابل تصور است.»
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی: ویروس کرونا را سیاسی نکنید
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از انتقادات اخیر رئیس جمهور آمریکا از سازمان بهداشت جهانی در زمینه ویروس کرونا، مدیرکل این سازمان گفت: این ویروس را سیاسی نکنید.
تدروس آدانوم، در نشست خبری در پاسخ به سوالی در زمینه انتقادات درباره نزدیکی این سازمان به چین گفت، ما به همه کشورها نزدیک هستیم. ما برای حمایت از کشورها در مقابله با ویروس کرونا در پنج مسیر اقدام کردیم.
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی همچنین از آمریکا و چین خواست تا برای مبارزه با ویروس کرونا متحد شوند.
مشروح اظهارات مدیرکل سازمان بهداشت جهانی را اینجا بخوانید>>>
چین
گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از پکن: محموله کمکهای ارسالی چینیها به ایران
اظهارات:
اول- کشاورز زاده سفیر ایران در چین
دوم- کارشناس سازمانهای عام المنفعه
سوم- یکی از مسئولان کمکهای مردمی در چین
روسیه
گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از مسکو: افزایش مبتلایان به کرونا در روسیه و تدابیر جدید دولت:
ترکیه
گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا: کرونا در ترکیه از تدابیر تا پویش جهانی دعا و استغاثه
اظهارات:
1- فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه
2- دکتر ییلماز آتا متخصص بیماری های ریوی
آمریکا
تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا به ۴۰۰ هزار نفر رسید
خبرگزاری فرانسه از واشنگتن به نقل از دانشگاه جانز هاپکینز، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا را ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرد. ۱۳ هزار نفر نیز تاکنون قربانی کرونا شده اند.
الجزایر
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در الجزایر به ۱۵۷۲ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، وزارت بهداشت الجزایر از ثبت ۱۲ مورد مرگ ناشی از کرونا و افزایش تلفات به ۲۰۵ نفر خبر داد. وزارت بهداشت الجزایر افزود با ثبت ۱۰۴ مورد جدید ابتلا به این بیماری در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور شمار مبتلایان به ۱۵۷۲ نفر رسیده است.
ایتالیا
آمار جدید مبتلایان و قربانیان کرونا در ایتالیا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از رم، در ایتالیا تا به امروز تعداد کل مبتلایان ۱۳۹ هزار و ۴۲۲ نفر، قربانیان ۱۷ هزار و ۶۶۹ نفر و تعداد بهبودیافتگان ۲۶ هزار و ۴۹۱ نفر اعلام شد.
اتریش
زیانهای شیوع کرونا برای اقتصاد اتریش
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از وین؛ بانک مرکزی اتریش امروز در گزارشی اعلام کرد که تعطیلی پنج هفتهای به دلیل کرونا یازده میلیارد یورو به اتریش ضرر وارد کرده است.
در این گزارش جدید آمده است: اعمال وضعیت اضطراری در هفتههای اول در کشور؛ موجب رکود در صادرات و کاهش بیست و نه درصدی سرمایه گذاری شده است. بر خلاف بحران مالی و اقتصادی سال ۲۰۰۹ که از بخش مالی آغاز شد و بر کاهش تقاضا تاثیر گذاشته بود؛ بحران کنونی کرونا هم بر تقاضا و هم بر عرضه تاثیر بسیار منفی گذاشته است.
در این گزارش، بزرگترین بازندگان بحران کرونا، هتلها و رستورانها با کاهش ۸۰ درصدی درآمدشان معرفی شدند. شرکتهای هواپیمایی؛ تولیدکنندگان مبلمان؛ کفش؛ سازندگان خودرو و قطعات خودرو؛ چاپگرها؛ خدمات ورزشی؛ سرگرمی و سایر خدمات عمدتا آرایشگاهها نیز بیشترین خسارت مالی را متحمل شده اند.
انگلیس
مقام انگلیسی از بهبود وضع جسمی جانسون خبر داد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر دارایی انگلیس اعلام کرد، شرایط جسمی بوریس جانسون بهبود پیدا کرده است.
ریشی سوناک همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال افزایش شدید بیکاری در انگلیس گفت، شیوع ویروس کرونا تاثیر چشمگیری بر اقتصاد خواهد گذاشت.
ایتالیا
نخست وزیر ایتالیا: در لحظهای مهم و محوری در تاریخ اتحادیه اروپا قرار داریم
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، نخست وزیر ایتالیا به این شبکه گفت فکر نمیکردیم ویروس کرونا با وجود اقدامات ما به این سطح گسترده شیوع پیدا کند. سیستم بهداشتی برای چنین وضع اضطراری شرایط لازم را ندارد و ما تنها چند هفته برای سازگاری فرصت داشتیم.
جوزپه کونته افزود: مرحله دوم مقابله با ویروس کرونا به معنای بازگشت فوری اوضاع به وضع عادی نیست بلکه به صورت تدریجی صورت میگیرد. یک فروند هواپیمای حامل بیمارستان صحرایی از کشور قطر امروز وارد ایتالیا شد. هیچ مشکلی با رفتار اتحادیه اروپا با کشورمان وجود ندارد چرا که این مسئله تنها به ایتالیا محدود نمیشود.
وی اضافه کرد: ما تاسیس مکانیزمی اروپایی را برای مقابله با کرونا پیشنهاد کرده ایم. در لحظهای مهم و محوری در تاریخ اتحادیه اروپا قرار داریم. اگر برای ایجاد راه حلی یکپارچه اقدام نکنیم واکنش بسیاری از شهروندان ما منفی خواهد بود.
نخست وزیر ایتالیا گفت: برای فعالسازی روند سیاسی در لیبی تلاش کردیم و راه حل نظامی هیچ نتیجهای نخواهد داشت. از طریق این شبکه توقف هر گونه درگیری در لیبی را درخواست میکنم.
اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا از اعضای خود خواست ممنوعیت ورود را تا ۱۵ مه تمدید کنند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا از اعضای خود خواست تا ممنوعیت ورود به کشورهای عضو این اتحادیه را تا ۱۵ ماه مه تمدید کنند.
انگلیس
افزایش تلفات کرونا در انگلیس به ۷۱۷۲ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبری فوری گزارش داد، مسئولان بهداشتی انگلیس از ثبت ۹۳۶ مورد جدید مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش تلفات آن به هفت هزار و ۱۷۲ نفر خبر داد.
سومالی
ثبت اولین مورد مرگ بر اثر ویروس کرونا در سومالی
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر بهداشت سومالی از ثبت اولین مورد مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
عراق
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در عراق به ۱۲۰۲ نفر
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری اعلام کرد، وزارت بهداشت عراق از ثبت ۸۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور و افزایش شمار مبتلایان به هزار و ۲۰۲ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت عراق افزود: با ثبت چهار مورد جدید مرگ ناشی از کرونا، تلفات این بیماری به ۶۹ نفر رسیده است.
آمریکا
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در بین کارکنان پنتاگون
شبکه تلویزیونی الجزیره لحظاتی پیش در خبری فوری گزارش داد، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در بین کارکنان پنتاگون و نظامیان آمریکایی به ۳۱۶۰ نفر خبر داد.
آمریکا
تمرکز و اصرار خطرناک ترامپ بر روش های درمانی اثبات نشده
پایگاه اینترنتی روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به ترکیب دارویی پیشنهادی از سوی دونالد ترامپ برای درمان و حتی پیشگیری از بیماری کووید-19 نوشت: «تمرکز و اصرار رئیس جمهور آمریکا بر استفاده از داروهای ضد مالاریا در درمان همه گیری ویروس کرونا نه تنها هیچ فایده ای ندارد بلکه می تواند خطرناک هم باشد.»
دونالد ترامپ همواره به داروی هیدروکسی کلروکوئین که در درمان مالاریا کاربرد دارد با نام «برگ برنده» در مقابله با ویروس کرونا اشاره کرده است. تنها چیزی که هم اکنون در دنیا اتحاد و همبستگی ایجاد می کند میل باطنی همه ملت ها برای رهایی هر چه زودتر از شر همه گیری ویروس کروناست. دونالد ترامپ نیز همین هدف مشترک را دارد. اما هدف رئیس جمهور آمریکا بسیار بلند پروازانه و دست نیافتنی است. تمرکز او بر داروهای ضد مالاریا برای درمان بیماری کووید-19، توجه و تمرکز دولت آمریکا را از تلاش برای یافتن راه حلی عملی تر منحرف می کند.
از دیدگاه ترامپ، ترکیبی از هیدروکسی کلروکوئین، داروی ضد مالاریا و آنتی بیوتیک آزیترومایسین می تواند یکی از بزرگترین «برگ های برنده» در تاریخ داروسازی باشد. گروهی از مفسران جور و اجور تلویزیونی، مشاوران کاخ سفید و رودی جولیانی، وکیل شخصی ترامپ، این کشف او را مدام تکرار می کنند و تنها چیزی که در همه آنان مشترک است، اینکه هیچکدام اعتبار علمی ندارند. برعکس، دکتر آنتونی فائوچی، برجسته ترین ایمنی شناس دولت آمریکا این نظریه را «جهشی باشکوه» توصیف می کند. اما واکنش دیگر کارشناسان و متخصصان حوزه پزشکی، چندان مودبانه نیست.
این امکان وجود دارد که ترکیب یاد شده، شاید مزایای درمانی داشته باشد. آزمایش هایی در همین زمینه در جریان است. آنچه که ما اطمینان داریم آن است که آزمایش گسترده، پیش شرطی در کاستن از محدودیت ها و تعطیلی هاست. آمریکا در زمینه فراهم آوردن آزمایش (کیت آزمایشی ویژه ویروس کرونا) برای مردم، از بسیاری کشورها عقب تر است. با وجود این، ترامپ بر دستور کار «درود بر مریم مقدسِ» خود اصرار دارد و همین موضوع، مشکلاتی را به همراه داشته است. نخست آنکه برای درمان بیمارانی که به مالاریا، لوپوس (نوعی زخم پوستی) و روماتیسم مفاصل مبتلا هستند با کمبود شدید هیدروکسی کلروکوئین روبرو شده اند.
پایان هفته گذشته، ترامپ از نارندرا مودی، نخست وزیر هند خواست و او را زیر فشار گذاشت تا ممنوعیت صادرات این دارو از کشورش را لغو کند. اما این موضوع، سبب شده، کشورهای دیگر هم با کمبود دارو روبرو شوند. محروم کردن بیماران از دارویی که برایشان ضروری است به منظور ارائه درمانی اثبات نشده به کسانی که به ویروس کرونا مبتلا هستند، سیاستی ناشایست است. ترامپ همچنین دارد این ترکیب را به عنوان داروی پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا پیشنهاد می کند و همین امر سبب شده، مردم برای آن سر و دست بشکنند. ترامپ حتی این دارو را به بوریس جانسون هم پیشنهاد داد. نخست وزیر انگلیس به علت ابتلا به ویروس کرونا در بخش مراقبت های ویژه بیمارستانی (در لندن) بستری است. اصرار ترامپ بر کارآمدی این ترکیب، تا جایی پیش رفته است که برخی می گویند رئیس جمهور آمریکا و خانواده اش حتما در منافع مالی شرکت داروسازی سانوفی فرانسه -سازنده این دارو- شریک هستند. البته به نظر می رسد انگیزه ترامپ از اصرار بر کارآمدی این ترکیب دارویی، بیشتر بر این ایده استوار باشد که فرد قمارباز به شکل غریزی، تمایل دارد، روی خوش شانسی خود شرط بندی کند. اما جلوگیری از پیشرفت این بیماری، مستلزم آن است که مدیریت و راهبری پرتلاش، کار گروهی و آگاهی رسانی مستمر، دست به دست هم بدهند. رئیس جمهور (آمریکا) در همه این زمینه ها، عملکردی ضعیف از خود نشان داده است. شاید ترامپ از این نگران باشد که تولید واکسن بیماری کووید-19 بیش از یک سال طول بکشد و دستیابی به راه حلی ماندگار و پایا تنها پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر محقق خواهد شد. اما او با گیردادن و سماجت به درمانی اثبات نشده، سبب خواهد شد انرژیی که باید صرف کارهای ضرروی شود، بی خود و بی جهت هدر برود.
ترامپ همچنان دارد توصیه فائوچی را مبنی بر اعلام تعطیلی سراسری نادیده گیرد. بیش از یک چهارم مردم آمریکا دارند زندگی عادی خود را می گذرانند. بیشترین تعداد از سه چهارم باقیمانده هم تنها از نظام آسانگیرانه «پناه جستن در محل» پیروی می کنند. رئیس جمهور دارد در برابر این خواسته نیز مقاومت می کند که منابع کمیاب همچون دستگاه های تنفس مصنوعی را در کنترل دولت فدرال قرار دهد و آنها را به مکان هایی هدایت کند که نیاز مبرم وجود دارد. گرچه تنها کاخ سفید، مقصر نیست اما آزمایش ویروس نیز به نقطه ضعفی بزرگ تبدیل شده است. اگر بر پایه سرانه حساب کنیم، آمریکا در مقایسه با کشورهایی همچون آلمان کمتر از نصف آنها هم آزمایش انجام نداده است. نرخ مرگ و میر در آلمان، بسیار پایین تر از دیگر کشورهای درگیر است.»
سوئیس
احتمال کاهش ۱۰.۴ درصدی تولید ناخالص داخلی سوئیس در ۲۰۲۰
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت سوئیس اعلام کرد، به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی در این کشور، اقدامات گمرکی برای واردات محصولات پزشکی به طور موقت لغو می شود.
بر اساس این گزراش، در صورت بروز سناریو منفی ناشی از ویروس کرونا، دولت سوئیس شاهد کاهش ۱۰.۴ درصدی تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۰ خواهد بود.
دولت سوئیس همچنین اعلام کرد محدودیت های وضع شده برای مقابله با ویروس کرونا را یک هفته دیگر تمدید کرد.
آمریکا
افزایش مراجعه به روانشناسان در آمریکا در پی شیوع کرونا
روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در شماره امروز خود در اینترنت نوشت: روانشناسان در آمریکا مشغول دادن مشاوره به افرادی هستند که به سبب شیوع ویروس کووید ۱۹ شغل شان را از دست داده و در قرنطینه خانگی قرار گرفته اند.
سونیا لوت روانشناس ساکن شهر فیلادلفیا متخصص در امور تعامل با مسئله درگذشت نزدیکان به خبرگزاری فرانسه گفت: مردم با نگرانیهای شدیدی مواجه هستند.
وی میگوید شیوع پرشتاب کرونا، مردم را ناچار کرده است تا دورهای شبیه به عزاداری را بگذارنند و این مسئله با احساس عمیق از دست دادن چیزی مرتبط است. از دست دادن نزدیکان به سبب شیوع ویروس کرونا و از دست دادن کار و عادات و روابط اجتماعی...
این روانشناس آمریکائی میگوید: تنها مورد مشابه این وضعیت که قبلاً در آمریکا مشاهده کرده بودیم و اندکی با شیوع کرونا شباهت دارد حادثه ۱۱ سپتامبر بود. حتی در آن زمان نیز میتوانستیم در خانهای تجمع کنیم و با یکدیگر دیدار کنیم، اما اکنون حتی در منزل نیز نمیتوانیم معانقه کنیم. اوضاع نابسامان کنونی موجب افزایش شدید تقاضای وقت مشاوره از سوی کسانی شده است که تحت درمان روانشناسی هستند.
هولی دنیلز روان درمانگر و مسئول انجمنی در کالیفرنیا با حدود ۳۲ هزار عضو میگوید: تماسهای تلفن برای کمک به این گونه افراد با هدف جلوگیری از خودکشی آنها به شدت افزایش یافته است.
وی میافزاید: قرنطینه خانگی موجب افزایش میزان خودکشیها میشود، زیرا افراد تنها و منزوی به سبب قرنطینه خانگی دچار بی ثباتی میشوند.
روانشناسان همچنین از طریق مشاورههای اینترنتی تلاش میکنند بیمارانی را که بیشتر در معرض مشکلات هستند تحت نظر داشته باشند. آنها همچنین از طریق شبکههای اجتماعی همواره پیام هائی در این زمینه منتشر میکنند.
فنلاند
کرونا همچنان در فنلاند قربانی میگیرد
با مرگ شش نفر دیگر طی شبانه روز گذشته در فنلاند، تعداد قربانیان کرونا در این کشور به ۴۰ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از هلسینکی، براساس اعلام انستیتو ملی بهداشت و توسعه اجتماعی فنلاند، ۱۷۹ مورد جدید از ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این کشور ثبت شده است. بدین ترتیب تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در این کشور به ۲۴۸۷ افزایش پیدا کرده است.
هلند
مسلمانان هلند با آیات قرآن کریم در بیلبوردها، از کادر درمانی این کشور قدردانی کردند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لاهه، مسلمانان هلند از نیروهای بخش درمان که علیه ویروس کرونا در خط مقدم کار میکنند تشکر کردند و با نشر آیات قرآن کریم در بیلبوردها از آنها تقدیر کردند. در این بیلبوردها آیه ۳۲ سوره مائده به چشم میخورد: «هر کس انسانی را از مرگ رهایی بخشد، گویی همه مردم را زنده کرده است.»
آلمان
گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از برلین درباره کند شدن روند ابتلا به کرونا در آلمان