به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ فایننشال تایمز نوشت: خشونتها و جرایم مسلحانه در نیویورک در حالی به شدت افزایش یافته است که ساکنان آن هنوز درگیر پیامدهای همه گیری مرگبار کرونا هستند
این روزنامه چاپ انگلیس در پایگاه اینترنتی خود در گزارشی به قلم مشترک جاشوا چافین و کریستین ژانگ نوشت: کشته شدن داول گاردنر، پسربچه یک ساله، به ضرب گلوله در بروکلین در یکشنبه گذشته اتفاق غم انگیزی بود. این یکی از اتفاقات ناگواری است که نشان میدهد شهر نیویورک پس از یک دوره طولانی آرامش نسبی دوباره به خشونت گراییده است.
فقط در ماه ژوئن، حدود ۲۷۰ نفر در این شهر هدف گلوله قرار گرفتند که افزایش ۱۵۰ درصدی را در مقایسه با یک سال قبل نشان میدهد. ماه ژوئیه بهتر به نظر نمیرسد. در تعطیلات آخر هفته در چهارم ژوئیه، ۶۴ نفر هدف گلوله قرار گرفتند. دوشنبه گذشته، یک روز پس از مرگ گاردنر نیز ۱۷ نفر دیگر هدف گلوله قرار گرفتند. این تیراندازیها در افزایش ۲۳ درصدی قتلهای امسال نقش داشته اند. دزدی و سرقت مسلحانه نیز در حال افزایش است.
افزایش خشونت با اسلحه ساکنان این شهر را که به شدت تحت تاثیر ویروس کرونا قرار داشته، به هراس انداخته است. در این شهر بیش از ۲۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
این خشونتها ترس از بازگشت "روزهای بد گذشته" در دهههای ۷۰ و ۸۰ را ایجاد کرده است. در آن سالها جنایت و خشونت بسیار شایع بود.
افزایش اخیر تیراندازیها با توجه به سرعت گرفتن بحثها درباره اختیارات پلیس پس از کشته شدن جورج فلوید، صورت گرفته است. جنبش «جان سیاهپوستان مهم است» و دیگر گروهها خواستار کاهش بودجه پلیس هستند.
اما افزایش خشونتها موجب شده است برخی از اعضای سیاهپوست شورای شهر علت حذف حضور پلیس در مناطق آنها را زیر سوال ببرند.
وانسا گیبسون عضو منطقه ۱۶ شورای شهر گفت ساکنان منطقه وی خواستار آن نیستند که پلیسها زانوی خود را بر گردنشان بگذارند، اما در عین حال خواستار امنیت نیز هستند.
ریچارد آبورن دادستان سابق نیویورک پیش بینی کرد این خشونتها احتمالا در تابستان افزایش مییابد.
درباره علت این خشونتها بحثهایی وجود دارد. بسیاری از کارشناسان معتقدند عوامل متعددی از جمله شیوع ویروس کرونا مطرح است.
شیوع ویروس کرونا موجب شد به هزاران زندانی مرخصی داده شود. این ویروس همچنین محاکمهها را متوقف کرده است، اعلام جرم علیه کسی و پیگردهای قانونی را دشوار کرده است.
این ویروس تاثیرهای دیگری هم داشته است. کرونا با آلوده کردن بسیاری از نیروهای پلیس تعداد نیروها را کاهش داده است، برنامههای تابستانی جوانان را لغو و خانوادههای کم درآمد را فقیرتر کرده است.
یک احتمال دیگر این است که پلیس با توجه به اعتراضات مردمی عقب نشینی کرده است و ساکنان نیز همکاری با نیروهایی را که دیگر آنها را مشروع نمیدانند، متوقف کرده اند.
پاتریک شارکی، جامعه شناس، میگوید: "زمانی که پلیس عقب نشینی میکند جوامع دچار بی ثباتی میشوند. این اتفاق در حال حاضر در تعدادی از شهرها در حال روی دادن است. "
وی افزود: "با افزایش خشونت ها، آمریکاییها از رویکرد خود متنبه و خواستار برقراری نظم بیشتر توسط پلیس میشوند. "