به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محمد سالاری در جلسه امروز شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات اقتصادی اقشار متوسط و ضعیف جامعه گفت: گذران زندگی و امرار معاش بخشی از این قشر به ویژه در ایام نزدیک به عید نوروز از طریق بساط گستری و دستفروشی صورت میگیرد لذا ضرورت دارد شهرداری تهران همچون گذشته تسهیلاتی را برای این قشر ایجاد و از برخوردهای سلبی با آنان جدا خودداری کند.
وی ادامه داد: گزارشهایی مبنی بر برخوردهای غیرقابل قبول و سلبی با دستفروشان در برخی از مناطق شهرداری به شورای شهر رسیده است که من از رئیس شورای شهر تقاضا دارم تذکر بنده را به شهردار تهران در این خصوص ابلاغ کنند.
لزوم اختصاص ۳۰ درصد از پستهای مدیریتی در شهرداری تهران به زنانعضو شورای اسلامی شهر تهران از لزوم اختصاص ۳۰ درصد از پستهای مدیریتی در شهرداری تهران به زنان تاکید کرد.
شهربانو امانی در یکصد و نود و هشتمین جلسه شورا در تذکری به معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران گفت: براساس ماده هفتاد و چهارم «برنامه ۵ ساله سوم»، شهرداری تهران مکلف است در راستای افزایش میزان حضور و ارتقاء جایگاه زنان در مدیریت شهری و افزایش سطح و کیفیت حضور اجتماعی و مشارکت فعال زنان در شهر از طریق تبعیض مثبت، توانمندسازی و فراهم ساختن زمینههای ارتقاء نقش زنان در مدیریت شهری با اختصاص ۳۰ درصد از پستهای مدیریتی به زنان شاغل در شهرداری اقدام کند.
وی توضیح داد: همچنین مطابق تبصره دوم ماده واحده مصوبه «افزایش انتصاب جوانان در تصدی پستهای مدیریتی و ارتقای سهم و نقش آنان در مدیریت شهرداری تهران» مصوب ۹۸/۰۶/۲۴ میبایست حداقل ۳۰ درصد از پستهای مربوط به جوانان، در هر یک از سطوح چهارگانه در اختیار زنان جوان قرار گیرد.
سهم ۳۰ درصدی زنان در مدیریت شهری و شورای شهر رعایت شودرئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران خواستار رعایت سهم ۳۰ درصدی زنان در مدیریت شهری و شورای شهر شد.
خانم الهام فخاری در یکصد و نود هشتمین جلسه علنی شورای شهر تهران ضمن گرامیداشت روز زن و تلاشهای جامعه زنان در سراسر کشور به شورا و هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران تذکر داد.
وی گفت: ضمن گرامیداشت زاد روز حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن متذکر میشوم با وجود رویکرد شورای پنجم به ویژه در مصوبههای الزام شهرداری تهران در راستای افزایش میزان حضور و جایگاه زنان در مدیریت شهری به اختصاص حداقل ۳۰ درصد پستهای مدیریتی به زنان شاغل در شهرداری در ماده ۷۴ برنامه سوم توسعه شهرداری تهران و همچنین به الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه افزایش انتصاب جوانان در تصدی پستهای مدیریتی و ارتقا سهم و نقش آنان در مدیریت؛ مصوب سال ۹۷ که پنجاه درصد این سهم را نیز برای زنان تعریف کرده، متاسفانه نسبت به اجرای این مصوبهها در ساختار سازمانی شورای اسلامی شهر و دبیرخانه اجرایی توجهای صورت نگرفته است.
بررسی نام گذاری ۱۰ معبر و خیابان در صد و نود و هشتمین جلسه شورای شهر تهران
اعضای شورای شهر تهران نام گذاری ۱۰ معبر و خیابان در صد و نود و هشتمین جلسه شورای شهر تهران را به بحث و بررسی گذاشتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در ابتدا حسن رسولی با اشاره به نحوه نام گذاری اظهار کرد: از هفته گذشته این بحث که به لیست به یکباره رای بدهیم یا این که هرمورد از نام گذاریها را به صورت مجزا تصویب کنیم، مطرح است و باید در این خصوص تصمیم بگیریم.
شهربانو امانی، عضو کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای شهر تهران در ادامه با بیان این که در ابتدای دوره رئیس شورا رویهای داشتند که براساس آن به صورت یک جا به تغییر نام معابر رای داده میشد، اضافه کرد: حالا باید ببینیم این رویهای که از سوی رئیس شورا در نظر گرفته شده منطبق با آییننامه است یا خیر؟
بهاره آروین در واکنش به این سخنان امانی گفت: براساس آییننامه داخلی شورا همه طرحها و لوایح باید به صورت تک به تک به رأی گذاشته شود.
در ادامه احمد مسجدجامعی، عضو کمیسیون فرهنگی – اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این که نباید به نام گذاری به عنوان موضوعی دم دستی نگاه شود و باید تغییر نامها یک مبنای منطقی داشته باشد، اضافه کرد: باید ذینفعان هر محله در نام گذاریها دخیل باشند چرا که آنها نسبت به هویت منطقه خود حساس هستند و مگر میشود بدون توجه به نظر اهالی یک محل نام یک خیابان که سالها با آن انس گرفتند را تغییر دهیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه ما با پدیدهای مواجهیم که برخی از بزرگان شهر به خاطر برخی لجبازیها نامشان مغفول مانده است، اضافه کرد: نام گذاری یک محل یا معبر بسیار مهم است و نباید بدون در نظر گرفتن هویت شهری یک محله نام آن را تغییر دهیم.
محمد جواد حق شناس، رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران با انتقاد به برخی از اظهارنظرهای اعضای شورا عنوان کرد: دوستان قرار بود در مورد روال رأی گیری صحبت کنند؛ اما متاسفانه از بحث خارج میشوند و حرفهای دیگری میزنند و باید تاکید کنم ما لایحهای را به هیات رئیسه دادیم که براساس آن نظر شورایاران در تغییر نامها امری طبیعی خواهد بود و دقت داشته باشید که ما به نظر شورایاران احترام میگذاریم و ما در این زمینه کم کاری نکردیم.
وی با بیان این که متاسفانه از گوشه و کنار صداهای انتقاد بر ما بلند است و به این دلیل است که برخی تصمیمها ما به مذاق آنها خوش نیامده است، تصریح کرد: یک بار برای همیشه باید در شورای شهر تصمیم بگیریم که روال نام گذاری باید چگونه باشد.
پس از این اظهارنظرها اعضای شورای اسلامی شهر تهران مقرر کردند که این بار در این جلسه به صورت جزئی به تغییر نام معابر رأی بدهند که براین اساس به تغییر نام کوچه بی نام به ورزشگاه در منطقه یک رأی موافق دادند. همچنین خیابان ۱۹ در منطقه دو به خیابان شهید سعید پور وافرانی تغییر یافت و کوچه درایت نیز به نام شهید نوید صفری در منطقه ۴ تغییر کرد.
اعضای شورای شهر به تغییر نام ایستگاه اتوبوس پسیان به نام دهخدا رأی ندادند و قرار شد این پیشنهاد به کمیسیون تخصصی بازگردد تا دوباره بررسی شود.