پخش زنده
امروز: -
بهره برداری از راهآهن میانه - بستانآباد به زودی با حضور رئیس جمهور آغاز می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، راهآهن میانه - بستانآباد به طول ۱۳۲ کیلومتر بخشی از راهآهن ۲۰۳ کیلومتری میانه - تبریز است که از ایستگاه موجود راهآهن در شهرستان میانه شروع میشود و با عبور از مسیری کوهستانی و شهرهای ترکمانچای و تیکمه داش، به ایستگاه بستانآباد و در آینده به ایستگاه خاوران در شرق تبریز میرسد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «سه کریدور از پنج کریدور مهم در اتصال شرق آسیا به اروپا، از ایران عبور میکند»، افزود: راهآهن میانه- تبریز یکی از بخشهای مهم این کریدورهای بینالمللی است که از مرزهای شمال شرق و جنوب شرق کشور تا غرب آسیا و اروپا امتداد پیدا میکند.
اسلامی هدف از توسعه شبکه ریلی در شمال غرب کشور را ایجاد راندمان بیشتر برای جابجایی بار و مسافر، اتصال به کشورهای همسایه ترکیه و آذربایجان و تسریع در فرایند حمل بارهای ترانزیتی به اروپا از طریق کریدورهای بینالمللی شرق به غرب عنوان کرد.
وی با اشاره به مزایای راهآهن میانه - تبریز به عنوان اولین مسیر دوخطه ریلی کشور گفت : راهآهن میانه - بستانآباد - تبریز باعث کاهش ۵.۵ ساعته زمان سفر و کاهش ۱۱۴ کیلومتری طول مسیر ریلی از تبریز تا تهران، بهبود شبكه ترابری منطقه و افزايش ايمني سير، كاهش خسارات جانی و مالی تصادفات جادهای، كاهش مصرف سوخت، كاهش استهلاک ناوگان جادهای، كاهش آلودگیهای زيست محيطی و توسعه اقتصادی، گردشگری و ايجاد اشتغال و ارتقاء شاخصهای حملونقل ريلی میشود.
اسلامی یادآور شد: تاکنون بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال برای این طرح ملی هزینه شده که در صورت به روز رسانی هزینهها، ارزش این طرح ریلی به بیش از 50 هزار میلیارد ریال می رسد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تکمیل فاز دوم راهآهن میانه-بستانآباد - تبریز به عنوان یکی از وعدههای دولت تدبیر و امید در سال آینده، افزود: هدف این وزارتخانه، اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی از ایستگاه بستانآباد است که هم اکنون این طرح نیز در دست اجراست و باتوجه به پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی در عملیات زیرسازی، تلاش میشود این طرح نیز به رغم تمام محدودیتها تکمیل و آماده بهرهبرداری شود.