پخش زنده
امروز: -
فوق دکتری بازتوانی عصبی: کارمند یا هر کسی که حداقل روزی ۶ تا ۸ ساعت پشت میز مینشیند، عضلات وی به مرور زمان، کوتاه و ضعیف میشود
دکتر اردلان شریعت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بسیاری از افراد پشت میزنشین به پزشک مراجعه میکنند و از پریدن در خواب و بی قراریهای روزانه گلهمند هستند و نمیدانند علت این دردها و اذیتها همان نشستن طولانی مدت است.
وی گفت: سال ۲۰۱۴ تحقیقی در یکی از بزرگترین شرکتهای مالزی به نام TM و در بین ۲۰ هزار کارمند انجام و مشخص شد، حدود ۸۰ درصد آنها از درد ناحیه گردن، شانه و کمر رنج میبرند و پس از بررسیهای تخصصی مشخص شد که علت بروز این دردها، نشستن طولانی مدت و رفتارهای غلط کارمندان بوده که عادت نیز شده است.
فوق دکتری بازتوانی عصبی افزود: متاسفانه بیشتر کارمندان بعد از اتمام کار داخل ماشین و در منزل نیز مقابل تلویزیون مینشینند و فعالیت بدنی ندارند و زمانی هم برای انجام ورزش در باشگاه برای آنها نیست.
شریعت گفت: بیشتر مواقع پزشکان و مربیان میگویند که فرد پشت میز نشین یا همان کارمند باید ورزش کند، ولی آیا فرد فرصت رفتن به باشگاه را دارد؟ در بیشتر مواقع جواب مشخص است «کارمندان کمتر فرصت رفتن به باشگاه را دارند پس لازم است که فعالیتهای بدنی را بدون رفتن باشگاه برای آنها توضیح داد».
وی گفت: مربیان ما تمرینهای زیادی را تجویز میکنند، اما مشکل اصلی اینجاست که کارمند فرصت ندارد به باشگاه برود و باید حرکاتی را که در محل کار قابل اجراست، انجام دهد.
فوق دکتری بازتوانی عصبی افزود: نخستین مشکلی که برای یک فرد پشت میزنشین به وجود میآید در زمینه اسکلت عضلانی است، یعنی عضلات این افراد به مرور ضعیف و حمایت از ستون فقرات نیز به تدریج برداشته میشود و فرد در معرض آسیبهای ثانویه قرار میگیرد.
دکتر شریعت گفت: یک فرد عادی شاید از پله به راحتی بالا برود، اما کارمندی که مدت زمان زیادی پشت میز نشسته است، به علت ضعف عضلانی در حین بالا رفتن از پله اذیت میشود، نشستن طولانی مدت سبب کوتاه شدن عضلات کمری و ضعف در عضلات شکمی میشود، خوابیدن در جای نامناسب نیز کمردردهای شدید را در طول روز برای فرد به همراه دارد.
وی افزود: توصیه میکنم این افراد تمرینهای منظم و مداوم داشته باشند، متاسفانه برخیها تصمیم به ورزش کردن میگیرند و چهار تا پنج روز در هفته را با شدت بالا تمرین میکنند، اما یکباره آن را قطع میکنند، این وضعیت بازگشت دردها را همراه دارد.
وی گفت: به هیچ عنوان یک فرد پشت میزنشین نیازی به تمرین با شدت بالا و خیلی طولانی مدت ندارد، تمرینهای کوتاه و در محیط کار تاثیرگذار خواهد بود.
فوق دکتری بازتوانی عصبی افزود: بر اساس آخرین بررسی که در مالزی در سال ۲۰۱۷ انجام شد، بیشتر افرادی که به بخش پزشکی ورزشی مراجعه میکردند، افرادی بودند که در طول روز به مدت طولانی پشت میز مینشستند و خودشان نمیدانستند موضوع درد آنها همان نشستنهای طولانی مدت است، اگر این افراد روزی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه حرکات ورزشی انجام دهند بسیاری از دردهایشان برطرف خواهد شد.