پخش زنده
امروز: -
متخصص پزشکی ورزشی: استفاده مکرر از پدالهای ماشین، دردهای زانو را در رانندهها افزایش میدهد
خانم دکتر شیما قنادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: رانندههای وسایل نقلیه مثل تاکسی و اتوبوس یا هر رانندهای که بیش از چهار ساعت در طول روز پشت فرمان مینشیند، در معرض آسیب دیدگیهای جدی از جمله آسیبهای اسکلتی عضلانی شدید قرار میگیرد.
وی گفت: مهمترین آسیبی که رانندگان در معرض آن قرار دارند در ناحیه کمر است که همراه با کوتاهی عضلات اطراف ستون مهرهها و ضعف عضلات شکمی است.
متخصص پزشکی ورزشی افزود: از دیگر خطرها و آسیبهایی که این افراد را درگیر میکند، آسیبهای ناحیه زانو است به خصوص وقتی صندلی ماشین تنظیم نشده باشد و همچنین با استفاده مکرر از پدالهای ماشین همراه باشد، فرد دچار آرتروز زودرس خواهد شد.
دکتر قنادی گفت: کوتاهی عضلات پشت ران و ضعف عضلات چهار سر ران از دیگر آسیبهایی است که رانندهها را تهدید میکند، علاوه بر آن رانندهها به علت گرفتن طولانی مدت فرمان و عوض کردن دنده در معرض آسیب مچ دست و شانه هستند که توصیه میکنیم ورزشهای کششی و عضلانی مربوطه را برای پیشگیری و درمان آسیبها زیر نظر متخصص انجام دهند.
وی در پاسخ به این سوال که چه مدت طول میکشد، راننده دچار آسیبهای جدی شود؟ افزود: اگر قبل از رانندگی طولانی مدت خود را گرم نکنند یا در حین رانندگی بعد از ۲ ساعت حرکات کششی را انجام ندهند خیلی زود دچار آسیب میشوند و احتمال جبران ناپذیر بودن آن هم زیاد است.
متخصص پزشکی ورزشی گفت: دیسک کمر، گردن، آرتروز زانو و آرتروز مچ دست از آسیبهایی است که جبران آنها راحت نیست و در بیشتر مواقع غیرممکن است، البته بستگی به بدن و قدرت عضلانی افراد هم دارد.
دکتر قنادی افزود: کسانی که طولانی مدت رانندگی میکنند و فعالیتهای بدنی هم در برنامه روزانه ندارند بعد از ۶ ماه در نواحی که ذکر شد احساس درد و مصدومیت خواهند کرد و باید به پزشک متخصص مراجعه کنند، چون این شغل دارای مختصات جزئی و ریزی است که اگر رانندگان، حرکات ورزشی مرتبط را انجام ندهند، دچار مشکلات جبران ناپذیری خواهند شد.