با همکاری دستگاههای دولتی و غیر دولتی
امکان دریافت خدمات دامپزشکی برای تمام دامها
رئیس سازمان دامپزشکی کشور: از فردای روز گزارش ارزیابی کارشناسان سازمان بهداشت جهانی دام، به رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت اقدام خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، آقای دکتر علیرضا رفیعیپور در آیین افتتاح فرایند ارزیابی تیم کارشناسان خبره سازمان جهانی بهداشت دام که در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد؛ افزود: از آنجا که ایران بصورت مستقیم و غیرمستقیم ۱۰ هزار کیلومتر مرز آبی، زمینی و هوایی با ۱۴ کشور منطقه آسیایی، آفریقایی و اروپایی دارد، لذا اهمیت تقویت خدمات دامپزشکی این کشور به بهره برداران حوزه دام، طیور و آبزیان اهمیت دو چندانی دارد و بر کسی پوشیده نیست؛ در همین راستا با همکاری و مساعدت همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی، در حال حاضر همه جمعیت دامی ایران چه صنعتی و چه عشایری، امکان دریافت خدمات دولتی و خصوصی پیشگیرانه و درمانی را دارند.
وی با بیان اینکه همکاران سازمان دامپزشکی کشور نزدیک به ۴۰ هزار نفر در مقاطع کاردانی تا PHD هستند و در ۴۰۰ هزار مرکز از مزرعه تا سفره در حال خدمت هستند، گفت: پس از اعلام گزارش ارزیابی تیم اعزامی از سازمان جهانی بهداشت دام، از فردای همان روز مشخص شدن نتایج، با زمان بندی مشخص نسبت به رفع نقاط ضعف و تکمیل نقاط قوت اقدامات لازم اعمال خواهد شد.
در این نشست، معاون پیشگیری و بهداشتی سازمان دامپزشکی کشورمان نیز به طیف گستردهای از اقدامات فنی پیشگیرانه و بهداشتی که پس از ارزیابی پیشین سازمان جهانی بهداشت دام به ویژه طی ۲ سال اخیر به آن پرداخته شده اشاره کرد که شاخصترین آن اجرای برنامههای ملی در ۵ کامپوننت (جزء) بوده است که موارد اپیدمیوسرویلانس، معیارهایکنترلی، برنامه تشخیص، اطلاعرسانی و آموزش و در نهایت نظارت و مراقبت را شامل میشود.
دکتر علیصفر ماکنعلی در بخشی از اظهارات تفصیلی و فنی خود با بیان اینکه به طور نمونه در همین راستا ۴۱ هزار نفر عشایری و روستایی در زمینههای مختلف حوزه مراقبت و بهداشتی آموزش دیده اند و فقط برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به ۱۶ هزار نفر از جمعیتی که به نوعی در این زمینه فعالیت دارند، اضافه کرد: در سایر زمینهها از جمله بیماریهای تب برفکی، بروسلوز، نیوکاسل و سالمونلا و. نیز برنامههای ملی برای نخستین بار در دستور کار قرار گرفته که با وجود برخی مرانع اعتباربخشی متاثر از تحریمها، چشمانداز نوید بخشی را جهت پیشگیری از بروز هرگونه بحران ایجاد کرده است.
گفتنی است، کارشناسان خبره سازمان بهداشت جهانی دام (oie) برای ارزیابی و آنالیز خدمات دامپزشکی ایران (PVS) به ایران آمده اند تا طی ۲ هفته حضور در کشورمان، ساختار، تشکیلات، نیروی انسانی، منابع مالی و فرایندها، دستورالعملها و استانداردهای این حوزه اعم از بخش دولتی و غیردولتی را مورد ارزیابی قرار دهند.
دکتر صلاح حَمامی (رئیس)، خانم دکتر داگمار مونیکا هیم (عضو تیم PVS)، آقای دکتر جیانکارلو فِراری (کارشناس فنی) و خانم دکتر ناتالی بلاچ (عضو فنی) اعضای تیم کارشناسان خبره اعزامی از OIE را تشکیل داده اند.