به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، رئیس جهاد کشاورزی چُرام گفت: برای احداث، بهسازی، حفر و تجهیز این تعداد چاه و قنات ۳ میلیارد و هشتصد میلیون ریال از محل اعتبارات بخش مرمت و بازسازی قناتهای کشاورزی اُستان هزینه شده است.
سفر پور افزود: برای رفع مشکلات حوزه کشاوری در برخی از نقاط این شهرستان شبکه انتقال آب زیر زمینی به طول ۲ کیلومتر در مسیر قناتهای چرام تکمیل و راه اندازی شد.
وی احداث، بهسازی و لایه روبی قناتهای قدیمی را از جمله اقدامات انجام شده برای توسعه بخش کشاورزی در این شهرستان عنوان کرد و ادامه داد: آب این قنات ها، پس از پیمودن ۵ کیلومتر، بیش از ۴۰ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان چرام، به ویژه مناطق روستایی را سیراب میکند.
رییس جهاد کشاورزی چرام میزان آب دهی قناتهای ایران را چهار میلیارد متر مکعب اعلام کرد و با اشاره به نقشِ جهاد کشاورزی در
نگهداری قناتها در این شهرستان گفت: جهاد کشاورزی در امر مهم نگهداری، بازسازی و نوسازی قناتها به کشاورزان و بهره برداران کمک میکند.
سفر پور با اشاره به اینکه، پس از بررسی و بازدید و تایید کارشناسانِ جهاد کشاورزی، لایروبیِ قناتها و مسیلهای عبور آب در این شهرستان انجام شده گفت: از نظر کارشناسی، در احداث و بهسازی رشته قناتهای جدید و قدیمی، نباید به قناتهای مجاور آسیب زد، تا کارهای نوسازی و بازسازی به خوبی انجام شود.
وی جلوگیری از هدر رفت آب کشاورزی، صرفه جویی در مصرف آب و تسهیل در تامین به موقع آب مزارع کشاورزی را از اهداف اجرای این طرح برشمرد و گفت: برای جلوگیری از انباشته نشدن آب در برخی از قسمتهای قناتهای کشاورزی که منجر به آلودگی و هدر رفتن آب میشد گود برداری انجام شده و آب سالم در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
گفتنی است از هشت میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور حدود هشتصد هزار هکتار از آب قناتها استفاده میکنند.