مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران؛
حذف نقش دولت از تنظیم بازار معقول نیست
اسفنانی:حذف کامل نقش دولت از اقتصاد و تنظیم بازار معقول نیست
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمد علی اسفنانی در گفت وگو با رسانه ملی با اشاره به نقش عرضه و تقاضا و رقابت ها در تنظیم بازار گفت: متاسفانه در ایران رقابت ها و عرضه و تقاضا گاهی به شدت دچار مشکل می شود و از این رو دولت هم در بسیاری از مباحث مربوط به بازار از جمله تنظیم بازار و قیمت گذاری دخالت مستقیم می کند؛ سازمان تعزیرات حکومتی نیز از همین رو تأسیس شده است تا با تخلف بازار و توزیع کالا و خدمات به مردم برخورد کند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران با تأکید بر اینکه دولت باید کمترین دخالت را در بازار داشته باشد، گفت: البته حذف کامل نقش دولت از اقتصاد و تنظیم بازار و محدود کردن نقش آن به کالاهای خاص نیز معقول نیست.
وی گفت: برخی کالاها طبق قانون و مصوبه ستاد تنظیم بازار، مشمول قیمت گذاری است و دولت بر عرضه این کالاها به قیمت تعیین شده، نظارت کامل دارد و علاوه براین، در تخصیص ارز به واردات برخی کالاها نیز دخالت می کند.
آقای اسفنانی ، دخالت دولت در بازار را استثناء دانست و گفت: مداخله دولت جزو سیاست گذاری ها نیست و تابع شرایط خاص زمانی و به صورت موردی است مانند الان که دولت در شرایط تحریمی و کمبود برخی کالاها ورود می کند اما به طور کلی دخالت دولت فقط باید دو جنبه نظارتی و ارشادی داشته باشد.
مدیر کل تعزیرات حکومتی تهران درباره ابزارهای نظارتی دولت در بازار اظهار داشت: ابزارهای در اختیار دولت و مجموعه های مرتبط با دولت در امر نظارت بر بازار بسیار متعدد است و علاوه بر سازمان تعزیرات حکومتی، دستگاه قضایی نیز در تنظیم بازار و نظارت بر بازار نقش آفرینی می کند.
وی اضافه کرد: سازمان صنعت معدن و تجارت، ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت از مصرف کننده و مجموعه های غیردولتی مانند اتاق اصناف و اتحادیه های صنفی و خود مردم از ابزارهای در اختیار دولت برای تنظیم بازار به شمار می روند و خود این مجموعه ها از ابزارهایی چون جریمه، حبس و محرومیت از برخی امتیازات اجتماعی استفاده می کنند.
این مقام مسئول درخصوص افزایش اختیارات سازمان تعزیرات گفت: در صورت بازگشت اختیارات پیشین سازمان تعزیرات، ورود دولت به بازار و حتی تولید و تأمین بازار تقویت خواهد شد اما در شرایط معمولی باید بازار را به حال خود رها کرد و در عین حال نظارت نیز داشت.
وی با انتقاد از گستردگی بی حد و حصر شهرها در ایران گفت: اداره کلانشهرهایی مانند تهران، تبریز، مشهد و اصفهان و غیره در حوزه تأمین کالای مورد نیاز و تنظیم روابط اجتماعی و مباحث جرایم اجتماعی به معضل تبدیل شده است که البته بخشی از این موضوع به کمرنگ شدن نقش دولت در اقتصاد در مقطعی از زمان برمی گردد.
آقای اسفنانی از بنگاه داری بانکها به ویژه بانکهای دولتی انتقاد و تأکید کرد: نقش این نوع از بانکها باید در اقتصاد کمرنگ شود.
محمدعلی اسفنانی
جریمه ۶۷۴ میلیون ریالی بابت قاچاق سیگار
روابط عمومی اداره کل تعزیرات حکومتی شهر تهران، اقای محمدعلی اسفنانی افزود: گزارش معاونت مبارزه با قاچاق کالا و ارز آگاهی تهران مبنی بر کشف و توقیف یک دستگاه خودرو سمند در بزرگراه آزادگان برای رسیدگی به این اداره کل ارسال شد.
وی گفت: شعبه پس از رسیدگی و احراز تخلف؛ متهم را به پرداخت ۶۷۳ میلیون و ۷۵۰ هزار ریال جریمه نقدی و ضبط کالای مکشوفه درحق دولت محکوم کرد.