از طریق ایجاد شرایط عرضه مستقیم
کاهش قیمت گوشت قرمز
معاون وزیر جهاد کشاورزی: در حال فراهم آوردن شرایط عرضه مستقیم گوشت هستیم که اگر این مهم انجام شود قیمت گوشت در بازار با کاهش حدود ده هزار تومانی مواجه میشود
آقای مرتضی رضایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما اظهار داشت: با تمهیداتی که از سال قبل برای تولید گوشت قرمز و سفید انجام شده بود پیش بینی شده بود وضعیت بسیار مناسبی برای هر دوی این محصولات در کشور داریم و قیمت گوشت گوساله در دامداریها و در چند هفته اخیر کاهش داشته است و انتظار هست با توجه به انباشت دامهای پرواری در دامداریها این کاهش قیمت ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه وجود واسطهها اجازه انعکاس کاهش قیمت گوشت از دامداریها به بازار را نمیدهد، تصریح کرد: متاسفانه واسطه گریهایی که در راه عرضه گوشت از کشتارگاه به بازار صورت میگیرد اجازه کاهش قیمت گوشت در بازار را از این محصول گرفته است.
رضایی ادامه داد: در همین رابطه جلسات متعددی در سطح وزارتخانه با همه ذی نفعان موضوع از دامپروران تا کشتارگاهها تا شرکتهای بسته بندی و مراکز توزیع انجام شده تا با تشکیل یک زنجیره توزیع شرایط عرضه مستقیم گوشت قرمز به بازار فراهم شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر این شرایط توزیع مستقیم فراهم شود قیمت گوشت قرمز در بازار کاهش حدود ده هزار تومانی خواهد داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: این موضوع در حال پیگیری است و وزارت جهاد کشاورزی برای تحقق این موضوع پافشاری میکند تا سیاست گذاری این موضوع انجام شود و حلقههای مختلف تولید گرد هم آیند تا هم آنها نفع اقتصادی پایدار داشته باشند و هم قیمت بازار تعدیل شود.
رضایی افزود: مهمترین نقش را برای عرضه مستقیم گوشت تشکلها دارند و وزارتخانه تنها تسهیل کننده این راه است و با همکاری بیشتر با تشکلهای حوزه دامداری و برآورده کردن خواستههای آنان از جمله اختصاص اماکن برای عرضه تولیداتشان باید شرایط ارائه مناسب گوشت با قیمت واقعی به مردم فراهم شود.
وی ادامه داد: در همین رابطه با میادین میوه و تره بار و فروشگاههای زنجیرهای رایزنیهای متعددی صورت گرفته تا حلقه نهایی عرضه مستقیم را تکمیل کنند.
واردات دام زنده متوقف شدهرضایی با اشاره به اینکه واردات دام زنده متوقف شده است افزود: در حال حاضر واردات دام زنده تنها به منظور اهداف اصلاح نژادی است و تامین گوشت قرمز دیگر از این طریق صورت نمیگیرد.
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: البته واردات گوشت قرمز به منظور تنظیم بازار همچنان ادامه دارد تا کمبود ده تا دوازده درصدی بازار از این راه جبران شود.
قیمت سبوس غیر منطقی استمعاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در گارگروه تنظیم بازار وزارت صنعت مصوب شده که قیمت هر کیلوگرم سبوس ۱۲۵۰ تومان باشد که این به هیچ عنوان مورد قبول وزارت جهاد کشاورزی نیست.
وی ادامه داد: سبوس از نهادههای تغذیه دامهاست که در طول مدت شش ماه قیمت آن از ۵۵۰ تومان به ۸۸۰ تومان و در نهایت به ۱۲۵۰ تومان افزایش یافته است و این افزایش جهشی قیمت افزایش هزینههای تولید را در پی خواهد داشت.
رضایی تاکید کرد: به هیچ عنوان منطقی نیست که قیمت جو ۱۳۵۰ تومان باشد، اما قیمت سبوس ۱۲۵۰ تومان باشد در حالیکه انرژی که جو برای دام فراهم میکند دو برابر سبوس است.
وی افزود: در حال پیگیری هستیم که یا این قیمت اصلاح شود یا این محصول با یارانه به دامداران ارائه شود.
با واردات گوشت مرغ مخالفیم معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه واردات گوشت مرغ با مصوبه کارگروه تنظیم بازار صورت گرفته و هیچ ابلاغی به معاونت امور دام صورت نگرفته گفت: به هیچ عنوان در کشور نیاز به واردات گوشت مرغ وجود ندارد و در کشورمان بیست و پنج در صد ظرفیت تولید گوشت مرغ آزاد و بلا استفاده است و در این شرایط واردات هیچ توجیهی ندارد.
رضایی افزود: با این تصمیم کارگروه تنظیم بازار برای واردات گوشت مرغ موافق نیستم، زیرا در کشور توان تولید گوشت مرغ به مقدار نیاز وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه واردات گوشت مرغ به تولید داخلی آسیب جدی وارد میکند اظهار داشت: هم اکنون به وفور گوشت مرغ در بازار موجود است و هیچ مشکلی در تامین آن وجود ندارد و مصرف کنندگان در تمام ساعات روز میتوانند این محصول را بدون هیچ مشکلی تهیه کنند و نوسانات مقطعی قیمت مرغ نیز ناشی از تغییرات تقاضا است.
رضایی ادامه داد: واردات آسانترین روش تنظیم بازار است و وقتی سالی به نام رونق تولید نامگذاری میشود باید موانع تولید مرتفع شود.
وی خاطر نشان کرد: ما در زمینه تولید گوشت مرغ کمبود نداریم و علت نوسانات بازار را باید در عوامل دیگر جست.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تولید روند خطی دارد و یک روزه تغییر عمدهای نمیکند، اما مصرف اینگونه نیست، مثلا در دو عید گذشته قربان و غدیر تقاضا در دو هفته افزایش جدی داشت که این قیمتها را بالا میبرد و طبیعی است، ولی به مرور با فروکش کردن تقاضا اکنون قیمتها رو به کاهش است.
رضایی ادامه داد: بازار نباید به کلی رها شود، ولی با مدیریت باید جلوی نوسانات را گرفت.
میزان جوجه ریزی مناسب استمعاون وزیر جهاد کشاوری اظهار داشت: در ماه مرداد حجم جوجه ریزی ۱۲۴ میلیون قطعه بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش پانزده میلیون قطعهای داشته است که اینها از اواسط مهر وارد بازار میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تولید جوجه افزایش نه درصدی داشته است عرضه فراتر از نیاز بازار است و پیش بینی میشود در ماههای پیش رو قیمت مرغ به میزان ترجیحی کاهش یابد.
خوراک آلوده وارد شده مربوط به سه سال پیش استرضایی اظهار داشت: خبری که با تازگی در خصوص واردات ذرت آلوده منتشر شده مربوط به سه سال پیش است که این ذرت توسط بخش خصوصی به کشور وارد شده و مورد تایید سازمان استاندارد قرار نگرفته بود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر میزان ذخایر انبارها برای تامین خوراک دام و طیور بسیار مناسب است و به بالای سه و نیم میلیون تن نهاده دامی شامل ذرت، جو و کنجاله سویا رسیده است و هیچ کمبودی در این خصوص وجود ندارد.