پخش زنده
امروز: -
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی: پرورش شتر در ۷ منطقه کشور به صورت پایلوت آغاز شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای مرتضی رضایی در همایش ملی کشاورزی و رونق تولید، پیش بینی کرد تولید شیر در کشور امسال به ۱۱ میلیون تن و در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیون تن برسد در حالی که تولید آن در سال گذشته ۱۰.۵ میلیون تن بود.
وی افزود: یکی از موانع افزایش تولید دام در کشور، کمبود علوفه است که در این همایش معاون زراعت توضیح داد طبق برنامه، افزایش میزان تولید علوفه دام هم در سالهای آتی ارتقاء خواهد یافت.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال ۹۷ به میزان ۸۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شد و پیشبینی کرد که امسال تولید به ۸۳۰ هزار تن و در سال ۱۴۰۰ به ۹۰۰ هزار تن برسد.
آقای رضایی با بیان اینکه وابستگی به تأمین نهاده، خوراک دام و طیور، مانعی برای افزایش تولید است، افزود: با این حال تولید طیور کشور در سال ۹۷ به میزان ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن بوده که پیشبینی میشود تا سال ۱۴۰۰ به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برسد.
وی همچنین تولید تخممرغ را در سال گذشته ۹۰۱ هزار تن اعلام کرد و در سال ۹۸ به میزان ۹۸۷ هزار تن و در سال ۱۴۰۰ به میزان یک میلیون و ۱۰۳ هزار تن پیشبینی کرد.
آقای رضایی تصریح کرد: تولید تخممرغ در کشور از مرز خودکفایی گذشته و به دلیل فراوانی اکنون مرغداران به دنبال صادرات و تثبیت قیمت هستند.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی همچنین میزان تولید عسل را در سال گذشته ۹۰ هزار تن اعلام کرد و پیشبینی کرد که امسال به ۹۳ هزار تن برسد.
وی ژل رویال که از فرآوردههای عسل است را بسیار باارزش توصیف کرد و گفت: در سال گذشته ۴ تن از این محصول در کشور تولید شد که در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده میشود که فروش آن به صورت میلیگرمی انجام میشود.
آقای رضایی با بیان اینکه تولید پیلهتر در سال گذشته ۱۴۰۰ تن بود ادامه داد: تولید آن امسال ۲۵ درصد افزایش یابد.
وی از برنامههای افزایش تولید گوشت در کشور را افزایش جمعیت دامهای مولد دومنظوره از طریق تلقیح مصنوعی عنوان کرد و افزود: تولید این دامها در سال گذشته، ۲۸۰ هزار رأس بوده که امسال به ۳۵۰۰ رأس و در سال ۱۴۰۰ به ۶۰۰ هزار رأس خواهد رسید.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی همچنین از طرح پرورش شتر در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس تفاهمنامهای هم که با سازمان جنگلها امضا شده، پرورش شتر به صورت پایلوت در ۷ منطقه از کشور انجام شود.
آقای رضایی گفت: برخلاف تصور اشتباه، پرورش شتر به هیچ عنوان به مراتع آسیب نمیرساند.
وی همچنین به رشد ۱۵ درصدی تولید بوقلمون در سال گذشته اشاره کرد و گفت: بوقلمون دو گوشت قرمز و سفید دارد و میتواند کشور را برای رسیدن به خودکفایی در گوشت کمک کند.
افزایش ۸ درصدی بهره وری در حوزه کشاورزی
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی : با اقدامات صورت گرفته در یکسال گذشته در حوزه آب و خاک بهره وری کشاورزی افزایش ۸ درصدی داشته است
آقای علی مراد اکبری در همایش رونق تولید افزود: با اقدامات صورت گرفته، تولیدات زراعی افزایش ۲۸ درصدی داشته و با افزایش بهره وری در این حوزه مواجهیم.
وی ادامه داد: ۲۱ درصد از سطح زیر کشت گندم کاسته شده، اما تولید این محصول ۳۰ درصد افزایش یافته است که همه اینها در سایه افزایش بهره وری از خاک و آب صورت گرفته است.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دستور وزیر جهاد کشاورزی در معاونت آب و خاک، دفتر خاک تشکیل شده و برنامه ریزیهای بسیار خوبی برای استفاده بهینه از آب و خاک صورت گرفته است چراکه برنامه ریزی برای آب بدون توجه به خاک، ممکن نمیشود.
آقای اکبری افزود: در همین راستا قانون حفاظت از خاک تصویب شده و برنامه ریزیهای لازم برای افزایش بهره وری در ۵۰۰ هزار هکتار خاک صورت گرفته، اما برای این موضوع ردیف مالی اختصاص داده نشده است.
وی اضافه کرد: انتظار این است که برای استفاده بهینه از این منابع خاکی، هر چه سریعتر ردیفهای مالی لازم برای انجام عملیات در این ۵۰۰ هزار هکتار تخصیص یابد.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: آینده کشاورزی در گرو استفاده بهینه از منابع آب و خاک است و هیچ چارهای جزء افزایش بیشتر بهره وری در این حوزه وجود ندارد.
لزوم ایجاد پنجره واحد در وزارت کشاورزی
معاون وزیر جهاد کشاورزی: باید در این وزارتخانه یک پنجره واحد برای تسهیل امور و صدور مجوزها ایجاد شود و هر بخشی از عملکرد بخش دیگر باخبر باشد
آقای عباس کشاورز در همایش رونق تولید کشاورزی اظهار داشت: در حوزه کشاورزی استراتژی بلندمدت و میان مدت وجود ندارد که این یکی از ضعفهای مهم است که برنامه ریزی را در این حوزه در کوتاه مدت هم دشوار میکند.
وی ادامه داد: نهادهای غیردولتی نقش مؤثری در حوزه کشاورزی ندارند و در تصمیم گیریهای مختلف دخیل نمیشوند.
کشاورز افزود: بر همین اساس انتظارات بخش دولتی برآورده نمیشود نه درخصوص بازار و نه درخصوص تولید که در این مورد باید رویکرد جدید اتخاذ شود و از نهادهای خصوصی در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی استفاده شود.
وی ادامه داد: عدم حضور نهادهای خصوصی در حوزه تصمیم گیریهای بخش کشاورزی یکی از مهمترین مشکلات رونق اقتصاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: هنر این است که به مقدار نیاز تولید شود، ولی امروز اینگونه نیست و نمیتوانیم بگوییم که چه محصولی کجا و به چه مقدار تولید شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: دلیل این موضوع این است که تشکلهای خصوصی قوی در حوزه کشاورزی نداریم.
کشاورز ادامه داد: درحال حاضر امنیت غذایی کشور وابسته به واردات ۸ محصول است که درخصوص گندم بی نیاز شدیم و درخصوص شکر نیز تا ۲ سال آینده میتوانیم با حمایتهای دولت بی نیاز شویم.
وی ادامه داد: به هیچ وجه نباید ناامید باشیم چراکه باوجود کم آبی در کشور با همین امکانات موجود و با استفاده از علم و فناوری کشاورزی میتوانیم تولیدات بیشتری داشته باشیم.