سردار اسکندر مؤمنی گفت: خرده فروشان و توزیع کنندگان مواد مخدر به دلیل فرآیند طولانی بودن رسیدگی به پروندهها و پر بودن زندانها به دادسرا و دادگاه میروند و در نهایت با یک جریمه آزاد میشوند.
وی با بیان اینکه باید تدابیری اندیشیده شود که خرده فروشان و توزیع کنندگان، مستقیم به اردوگاه بروند، افزود: متأسفانه ۷۰ درصد زندانیان مربوط به مواد مخدر هستند، یکی از چالشها این است که مجازاتها برای مواد مخدر بازدارنده و متناسب با جرم نیست.
سردار مؤمنی افزود: اگر مجازات زندان برای قاچاقچیان ۲۵ تا ۳۰ سال تعیین میشود باید به همان اندازه، زندان را تحمل کنند، اما متأسفانه بارها دیده ایم بعد از چند سال قاچاقچیان بیرون میآیند و باز هم تکرار جرم میکنند.
وی گفت: در حوزه پیشگیری طرح یاریگران زندگی را شروع کردیم و مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر در اولویت کاری است.
سردار مؤمنی افزود: بخش زیادی از تولید ناخالص ملی هزینه مبارزه با مواد مخدر میشود در صورتی که باید صرف پیشرفت توسعه کشور در زیرساختها میشد.
وی گفت: باید وضع موجود را ساماندهی کنیم و نگذاریم فرد دیگری به جمع معتادان اضافه شود.
آقای مؤمنی افزود: همه مردم باید در خصوص پیشگیری، آموزش و فرهنگ سازی تلاش کنند.
وی در خصوص مواضع جمهوری اسلامی و مواضع اخیر وزیر امور خارجه و رئیس قوه قضاییه در خصوص مواد مخدر گفت: پیشنهادهایی برای کمک سازمان ملل و کشورهای اروپایی انجام شده، اما به دلیل تحریمها با مشکل مواجهیم و ارسال این کمکها حتی به صورت نقد غیرممکن است.
سردار مؤمنی افزود: البته این تحریمهای ظالمانه دودش به چشم خودشان میرود و در چند روز گذشته در ارومیه دو تن مواد مخدر کشف شد که قرار بود از کشور خارج شود که ما نگذاشتیم و اگر این موضوع تحقق پیدا میکرد مشکل زیادی برای غربیها میداشت.
وی گفت: در چهار ماه گذشته ۳۰۰ تن انواع مواد مخدر را کشف کردیم که نسبت به سال گذشته ۷ درصد افزایش دارد.