به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، اسکندر مومنی در نشست خبری افزود: در این مدت ۴۱ هزار مورد عملیات مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است.
وی گفت: آمریکا ۵ درصد جمعیت جهان را دارد که حدود یک و نیم میلیون نفر از زندانیان آن مربوط به مواد مخدر است و ۲۰ میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۲ سال آن از مواد مخدر استفاده کرده اند.
وی افزود: براساس اعلام یکی از موسسات آمار آمریکایی در سال ۲۰۱۷ هفتاد هزار و ۲۳۷ نفر به دلیل سوء مصرف مواد مخدر یعنی روزانه ۱۹۲ نفر جان خود را از دست دادند، اما در ایران در سال ۱۳۹۷ سه هزار و ۶۷۲ نفر در این زمینه فوت کردند.
مومنی اضافه کرد: از کشورهای خارجی نیاز تشویق و تشکر نداریم بلکه باید آنها سهم خودشان را ادا کنند و آمارها مبین آن است که جمهوری اسلامی ایران در این زمینه پیشتاز است و آنها هم نباید تماشاگر باشند.
دبیر کل ستاد کل مبارزه با مواد مخدر گفت: جمهوری اسلامی ایران مقابله میکند، اما این تحریمهای ظالمانه نمیگذارد و بدون تجهیزات روز مقابله؛ سخت است.
وی افزود: در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ کل کشت مواد مخدر در افغانستان۲۰۰ تن بوداما با حضور آمریکا این میزان به ۹ تا ۱۰هزار تن افزایش یافته است.
مومنی افزود: میزان کشفیات هم در افغانستان کمتر از ۳۰۰ تن است در صورتی که کشت افزایش پیدا کرده بود در حالی که در ایران این آمار کشفیات به ۸۰۰ تن در سال رسیده است.
وی گفت: بارها به اروپاییها در خصوص قاچاق مواد مخدر اطلاع داده ایم که این مواد مخدر به کدام مقصد درحال حرکت است و در فلان شهر توزیع میشود، اما هیچ اتفاقی صورت نگرفت، اما اگر یک محموله از ایران عبور کند و آنان کشف کنند تبلیغات به راه میاندازند.
دبیر کل ستاد کل مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه کشورهای هدف قاچاق مواد مخدر نباید تماشاگر باشند، گفت: در سی سال گذشته ۱۲ هزار تن انواع مواد مخدر کشف شده است و سه هزار و ۸۱۴ شهید و ۱۲ هزار جانباز دادیم و بیش از دو هزار کیلومتر از مرزهای شرقی را مسدود کرده ایم.
۱۰ اردوگاه درمان و اشتغال زایی به زودی راه اندازی میشود
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ساماندهی معتادان متجاهر، درمان و کاهش آسیب و ایجاد ظرفیتهای جدید در اولویت است.
سردار اسکندر مؤمنی در نشست خبری مبارزه با مواد مخدر با تشکر از سازمانها و نهادهای مسئول ازجمله سازمان زندان ها، بسیج و نیروی انتظامی گفت: اکنون ۲ اردوگاه در پایتخت راه اندازی و نقاط آلوده پاکسازی شده است و زندگی در این نقاط ادامه دارد. معتادان متجاهر با توجه به ظرفیتهای موجود جمع آوری و درحال درمان هستند و تلاش بر آن است تا شغلی را برای آنان ایجاد کنیم گرچه برخی معتادان در مراکز نگهداری مشغول به کار شده اند.
وی گفت: یکی از اقدامات صورت گرفته افزایش استفاده از سازمانهای مردم نهاد است که این سازمانها ۸۸ درصد مراکز درمانی و کاهش آسیب را اداره میکنند که در کشورهای خارجی از هر ۶ نفر معتاد ۱ نفر جذب این مراکز میشود، اما در کشور ما از هر ۳ نفر معتاد یک نفر جذب میشود.
وی در خصوص محلههای شوش و هرندی و اینکه مردم شاهد حضور معتادان در این نقاط هستند، افزود: در شش ماه گذشته اقدامات خوبی انجام شده و وضع موجود در این نقاط قابل مقایسه با چندماه گذشته نیست.
مومنی گفت: در کل کشور ۶۰ هزار و در پایتخت ۱۵ هزار معتاد درحال نگهداری هستند و پیشرفتهای قابل توجهی در مبارزه با پدیده اعتیاد شاهد هستیم. البته کم و کاستیهایی هم در بخش نگهداری معتادان بیماریهای خاص وجود دارد که باید یک مرکز با امکانات خوب ایجاد شود.
وی درخصوص کمکهای کشورهای خارجی به ایران گفت: هیچ کمکی جز تقدیر و تشکر از سوی کشورهای خارجی صورت نگرفته و ما انتظار داریم همه کشورها به وظایف خود عمل کنند.
آغاز «طرح یاریگران» در ستاد مبارزه با مواد مخدر دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: «طرح یاریگران»، طرحی راهبردی و بنیادی است که در ستاد مبارزه با مواد مخدر با ابعاد گستردهای آغاز شده است.
اسکندر مومنی امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شعار «یاریگر هم باشیم» از شعار ستاد در حوزه درمان، مقابله و پیشگیری است، افزود: تا مردم سر صحنه نیایند مشکل حل نخواهد شد. بایستی در این طرح تمامی مردم، نهادها و سازمانهای دست اندرکار فعال شوند و طرح یاریگران هم پنج ساله است که باید گسترش پیدا کند تا بتوانیم با این ابرآسیب برخورد کنیم.
وی گفت: وظیفه دستگاههای مسئول؛ آموزش، پیشگیری، درمان و کاهش آسیب است و باید آن را گسترش دهیم تا شاهد کاهش عرضه و تقاضا در بخش مواد مخدر باشیم.
مومنی در خصوص اقدامات مقابلهای در دو ماه گذشته گفت: تلاشهای بسیار جدی تمام دستگاهها کرده اند به طوری که در این دو ماه ۱۴۳ تن مواد مخدر کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش ۴ درصدی بوده ایم.
وی گفت: در همین دو ماه گذشته ۵۴۵ عملیات مبارزه با رشد ۱۰۷ درصدی داشتیم و یک نفر شهید در زمینه مبارزه با مواد مخدر دادیم.
مومنی افزود: در این مدت ۵۶۷۷ خودرو توقیف شده است که نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۵۶ درصد افزایش داشته است.
وی درباره طرح یاریگران گفت: خوشبختانه در این زمینه و در ابعاد گستردهتر توافق خوبی با آموزش و پرورش داریم و مقابله و پیشگیری در اولویت است.
سردار مومنی افزود: در چند ماه گذشته پنج میلیون نفر در مدارس و خانوادهها تحت آموزش پیشگیری قرار گرفتند که سهم کل دانش آموزان سراسر کشور در موضوع پیشگیری ۲۳ درصد بوده است.
کشف بیش از ۱۴۳ تن انواع مواد مخدر
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بر اساس آمارهای سازمان ملل، ۷۵ درصد از کشفیات تریاک جهان مربوط به ایران است، ۶۱ درصد مرفین جهان و ۱۷ درصد از هروئین جهان را ایران کشف میکند.
«اسکندر مومنی» دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در آستانه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر هستیم، اظهار داشت: برای این روز برنامههای مختلفی در تهران و ۳۱ استان در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: در مناطقی که پاکسازی شده است، برنامههای مختلفی داریم و از خانوادههای شهدا و جانبازان که در این راه جان خود را تقدیم نظام کردند، تقدیر خواهیم کرد.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: یک اراده و یک خواست عمومی در حوزه مبارزه با مواد مخدر در حال شکلگیری است که به یک موضوع اجتماعی تبدیل شده است.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در دو ماه گذشته بیش از ۱۴۳ تن مواد مخدر کشف شد که این مقدار، چهار درصد نسبت به مدت مشابه در گذشته افزایش داشته است؛ همچنین ۵۴۵ عملیات و درگیری رخ داده که ۱۰۷ درصد افزایش داشته و یک شهید نیز تقدیم کردیم.
مومنی با بیان اینکه در ۳۰ سال گذشته که ستاد تشکیل شده، ۴۱ هزار عملیات صورت گرفته است، گفت: در این عملیاتها ۱۲ هزار تن مواد مخدر کشف شده است و سه هزار و ۸۱۴ شهید و ۱۲ هزار جانباز و مجروح تقدیم شده است.
وی گفت: در این ۳۰ سال بیش از دو هزار کیلومتر از مرزهای شرقی مسدود شده است.
۷۵ درصد کشفیات تریاک جهان در ایران دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سهم ایران از کشفیات تریاک جهان به ۷۵ درصد میرسد.
اسکندر مؤمنی در نشست خبری افزود: بر اساس آمارهای سازمان ملل ۶۱% کشفایت مرفین جهان هم در ایران کشف میشود و سال ۲۰۱۷ در ایران ۲۱ تن هروئین کشف شد، اما در کل اروپا با بیش از ۵۰ کشور حدود ۴ تن هروئین کشف شد.
مومنی افزود: ایران به تنهایی ۷۵ درصد کشفیات جهانی تریاک، ۶۱ درصد کشفیات جهانی مرفین و ۱۷ درصد از کشفیات جهانی هروئین را به خود اختصاص داده است.