پخش زنده
امروز: -
در آئینی از مدیران 42 واحد صنعتی و معدنی نمونه استان مرکزی تجلیل شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ تولید کنندگان استان مرکزی در این مراسم تلاش بیشتر مسئولان برای رفع موانع تولید و حمایت دولت از این بخش را خواستار شدند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در آئین تجلیل از واحدهای نمونه صنعتی و معدنی استان مرکزی گفت: استان مرکزی رتبه نخست ثبت نام در سامانه ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.
قبادیان افزود: استانهای خوزستان، البرز، آذربایجان غربی و قم به ترتیب عنوانهای دوم تا پنجم در ثبت نام سامانه توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال را به خود اختصاص داده اند.
او گفت: طرح ملی سامانه توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال با هدف تقویت اقتصاد مبتنی بر دانش و با تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه از ابتدای امسال در وزارت صنمت کلید خورده و تا کنون بیش از 750 بنگاه اقتصادی از نقاط مختلف کشور در این سامانه ثبت نام کرده اند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: سامانه توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال در 2بخش تقاضا (جامعه، نیاز به علم و فناوری از دانشگاه) و عرضه (دانشجو و استاد) در این وزارتخانه فعالیت میکند.
قبادیان گفت: در گذشته به دلیل برخورداری کشور از سرمایه حاصل از فروش نفت هم دانشگاهها را با تزریق منابع پشتیبانی میکرد و هم با منابع نفتی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز کشور را تأمین میکرد و به همین دلیل صنعت نسبت به دانش و پژوهش احساس نیاز نمیکرد.
او افزود: در شرایط کنونی اما دولت از منابع گذشته برخوردار نیست و به همین دلیل هم دانشگاه برای بقای خود باید تولید علم را در دستور کار قرار دهد و هم صنعت باید برای تأمین تجهیزات مورد نیاز کشور و صنایع پایین دستی تجهیزات را تأمین کند و این مهمدریچه ای به روی بالندگی صنعت کشور در نتیجه اقتصاد مبتنی بر دانش است.
قبادیان گفت: در کشور 2 هزار و 640 واحد دانشگاهی وجود دارد و باید از این ظرفیت ارزشمند در راستای تقویت اقتصاد علمی و پژوهشی استفاده کرد.
استان مرکزی با حدود سه هزار واحد صنعتی کوچک و بزرگ بعنوان قطب چهارم صنعت کشور محسوب می شود.