پخش زنده
امروز: -
استاندار مرکزی در ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی شازند گفت: تسریع در جذب سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون دلاری در صنعت نفت این شهرستان اشتغالزایی مطلوبی به همراه خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی مشترک استان مرکزی و شهرستان شازند با حضور استاندار مرکزی در فرمانداری برگزار شد.
آقازاده در این نشست گفت: قرارداد خرید ۴۰ دستگاه بیل مکانیکی و بیل بکهو با اعتباری بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات دهیاریهای استان تا دو هفته آینده با شرکت هپکو اراک منعقد میشود.
وی با بیان اینکه خرید این ماشین آلات ضمن ایجاد آبادانی و توسعه در روستاهای استان مرکزی افزایش در آمدزایی و اشتغال را برای شرکت هپکو اراک به همراه دارد، گفت: خرید ماشین آلات شرکت هپکو اراک توسط استانهای مجاور، سالانه تا هزار میلیارد ریال در آمد برای این شرکت به همراه دارد.
استاندار مرکزی کاهش نرخ بیکاری در شهرستان شازند را از جمله برنامههای استانداری استان مرکزی عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیتهای صنعتی، کشاورزی و گردشگری این شهرستان، میتوان از این ظرفیتها در جهت افزایش رونق اقتصادی، افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در شهرستان استفاده کرد.
آقازاده گفت: ایجاد سایت بزرگ گردشگری در اراضی کوکبیه متشکل از شهر بازی، سالنهای ورزشی و آبی در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار از جمله طرحهای گردشگری در شهرستان شازند است که افزایش اشتغال زایی و در آمد را برای این شهرستان به همراه دارد.
وی با یاد آوری حضور سرمایه گذار برای تولید بنزین و گازوئیل یورو پنج از ضایعات نفتی در شهرستان شازند گفت: تسریع در جذب این سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون دلاری در این شهرستان، تا هزار نفر اشتغال به صورت مستقیم و هزار و ۲۰۰ نفر اشغال به صورت غیر مستقیم در شهرستان به همراه دارد.
استاندار مرکزی افزود: ظرف مدت دو هفته آینده باید تشریفات واگذاری زمین مورد نیاز این سرمایه گذار انجام و زمین مورد نیاز این واحد صنعتی تا پایان تیر ماه در اختیار سرمایه گذار قرار گیرد.
آقازاده یاد آور شد: عملیات اجرایی دو پتروشیمی در شهرستان شازند در حال انجام است که با رفع مشکلات محیط زیست و تأمین زمین، بهره برداری از مرحله نخست این واحدهای صنعتی تا پایان سال آینده انجام میشود که بهره برداری از مرحله نخست این طرح ، ۴۰۰ نفر اشتغال جدید در شهرستان شازند را به همراه دارد.
وی در ادامه افزود: اقدامات کارشناسی واگذاری کارخانه قند شازند در مراحل پایانی است و با بهره برداری مجدد از این طرح، زمینه اشتغال ۴۰۰ نفر در این کارخانه انجام شود و در سال 98 راه اندازی خواهد شد
استاندار مرکزی، پیگیری طرح توسعه نیروگاه شازند را از برنامههای استانداری این استان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه فروش نیروگاه این شهرستان متوقف شده، آغاز به کار مرحله دوم این نیروگاه برای دولت توجیه اقتصادی داشته و اکنون زیر ساختهای لازم برای ایجاد چهار تا پنج نیروگاه با ظرفیت یک هزار و ۲۰۰ مگاوات برق در این منطقه فراهم است.
آقازاده به خرید تضمینی گندم هم اشاره کرد و افزود: سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در سطح کشور و ۲۸ هزار تن در استان مرکزی از گندمکاران خریداری شده و این میزان خرید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته برابر است.
وی ادامه داد: بر اساس پیش بینیهای انجام شده، ۴۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان مرکزی و ۱۰ میلیون تن از گندمکاران کشور خریداری شود.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست رفع مشکلات کشاورزان برای افزایش خرید گندم را از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: برخی تنگناها موجب شده که تنها ۶ میلیون از ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن تولید این محصول در کشور خریداری شود.
ابراهیمی در ادامه افزود: پتروشیمیها اکنون حاضر به ارائه کود شیمیایی با قیمت گذشته به کشاورزان نبوده و خواهان تحویل این محصول با قیمت سه برابری هستند که این مهم در آینده مشکلاتی را برای بخش کشاورزی به همراه دارد.
وی ادامه داد: پالایشگاه نفت، پتروشیمی و خطوط انتقال نفت بیشترین زمینهای شهرستان شازند را در اختیار داشته که لازم است با توجه به این برخورداریها نسبت به توسعه این شهرستان نیز اقدامات بیشتری را در دستور کار داشته باشند.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون مرحله دوم ایجاد نیروگاه این شهرستان تعریف و چندین سال معطل مانده است.
ابراهیمی افزود: وزارت صنعت باید برنامه قابل دفاعی در خصوص تعطیلی واحدهای بزرگ در این شهرستان تدوین کند و کاهش جمعیت این شهرستان، از ۱۷۰ هزار نفر به ۱۱۷ هزار نفر نیازمند بررسی کارشناسی است.
وی ادامه داد: وجود لکه صنعتی از جمله عوامل مهم در ماندگاری و حفظ مردم منطقه هندودر بوده و نیاز است این مهم مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
فرماندار شهرستان شازند نیز در این نشست، توسعه راهها را از جمله اولویتهای مهم این شهرستان عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی و طرح توسعهای دو بزرگراه در اطراف شهرستان در حال انجام است و عملیات اجرایی طرح توسعه جاده شازند - ازنا نیز برای کاهش حوادث رانندگی آغاز شده است.
عرب افزود: تأمین آب مورد نیاز بخش صنعت، کشاورزی و شرب شهرستان شازند از دیگر اولویتهای فرمانداری این شهرستان بوده و برای تأمین آب شرب و ماندگاری مردم در روستاها عملیات آبرسانی به ۱۴۰ روستا از سد کمال صالح آغاز شده است.
وی ادامه داد: هشت هزار نفر در صنایع بزرگ این شهرستان اشتغال دارند که صیانت از اشتغالات افراد و فعال سازی و توسعه اشتغال در واحدهای تعطیل از دیگر برنامهها است.
فرماندار شازند گفت: ۱۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی به شهرستان شازند اختصاص یافته است که با همکاری مسئولان استانی این اعتبارات به ۳۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.
عرب ادامه داد: ۲۴۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی به متقاضیان پرداخت شده که پرداخت این اعتبارات، ۵۵۰ اشتغال به همراه داشته است.
وی، نرخ بیکاری این شهرستان را ۱۱ و پنج دهم درصد عنوان کرد و گفت: این شهرستان پس از شهرستان اراک، بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است ولی با توجه به اقدامات انجام شده پیش بینی میشود که این نرخ به زیر ۱۰ درصد کاهش یابد.
فرماندار شهرستان شازند گفت: طرح اقتصادی ۱۰ دهیاری با همکاری دفتر امور شهری استانداری مرکزی تهیه شده و زمینه فعال سازی روستاهای فاقد دهیاری با تعریف ۵۲ طرح در این روستاها فراهم شده است.
عرب افزود: شهرستان شازند رتبه نخست در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی، رتبه دوم در حوزه مشارکت بانوان و رتبه نخست در زمینه مقابله با مواد مخدر در استان مرکزی کسب کرده و آمار طلاق در شهرستان شازند نیز امسال هشت درصد کاهش یافته است.
سید علی اقازاده در پایان این نشست به همراه ابراهیمی نماینده مردم شازند عرب فرماندار شازند از خانواده جانباز شهید اعصاب و روان غلامرضا رفیعی دیدن کردند و با بازدید از دریاچه کوکبیه این سفر را خاتمه دادند.