پخش زنده
امروز: -
استاندار مرکزی در یکصد و پنجمین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان از احداث شهرک صنعتی بزرگ در اراک خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ استاندار مرکزی در یکصد و پنجمین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان که در اراک برگزار شد گفت: در جلسه امروز چند تن از صاحبان واحد تولیدی مشکلات خود را مطرح کردند و با توجه به پراکنده بودن شهرک های صنعتی و مشکلاتی که شهرک های صنعتی حوزه شهرستان اراک دارند؛ قرار بر این شد که یک کار کارشناسی و مطالعاتی خیلی وسیع در ارتباط با احداث یک شهرک صنعتی بزرگی درشهر اراک انجام شود و ظرف چند سال آینده سایت مناسبی را برای یک شهرک صنعتی بزرگ در استان و شهرستان اراک تاسیس کنیم .
آقازاده افزود: متاسفانه نرخ بیکاری هم در شهرستان اراک بیش از میانگین استان است یعنی حدود ۱۲ و یک دهم درصد که باید بیشتر در ایجاد اشتغال در شهرستان اراک تمرکز کنیم.
وی افزود: با درخواستی استانداری و مطالعات کارشناسی وزارت کشور ، قرار بر این شد که دو نقطه در شهرستان اراک به تقسیمات کشوری بخش اضافه شود یکی در داودآباد به عنوان بخش داودآباد و یکی هم در منطقه قره کهریز یعنی در جنوب شرقی شهر شهرستان اراک که داودآباد به احتمال قوی تاییدکارشناسی گرفته است و منتظر رفتن به جلسه دولت و تصویب هیئت محترم وزیران هستیم .
خانم یادگاری رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: استان مرکزی دارای ظرفیتهای بالایی در حوزه های مختلف اقتصادی . اجتماعی و فرهنگی دارد که باید از این ظرفیت ها و پتانسیل ها در راستای رونق تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی بهره برد.
وی افزود: نرخ بیکاری در استان مرکزی نه و هشت دهم درصد است که در مرکز استان یعنی شهرستان اراک این میزان دوازده و دو دهم درصد است که نیاز است با وقویت و راه اندازی واحدهای صنعتی نیمه فعال و یا تعطیل این نرخ را کاهش دهیم.
یادگاری گفت: شهرستان اراک در زمینه سطح زیرکشت محصولات زراعی رتبه اول را دارد اما در زمینه میزان تولید محصولات زراعی رتبه دوم را بعد از شهرستان اراک دارد.
یادگاری گفت: مهاجرت یکس از نقاط ضعف استان و بویژه در مرکز استان است که باید عودنل این امر را شناسایی و در جهت کاهش مهاجرت از استان تدابیری اندیشیده شود.
فرخی معاون امور اقتصادی استاندار هم در این جلسه در خصوص فعالیت واحدهای صنعتی در شهرستان اراک و بویژه در شهرک های صنعتی گفت: باید واحدهای تعطیل در شهرک های صنعتی مجددا فعال شود که در این زمینه باید کار کارشناسی انجام شود و راهکارهای مناسب ارائه شودکه باید هفته اینده این موضوع پیگیری شود.
وی افزود: باید از فضاهای خالی موجود در شهرک های صنعتی بویژه در شهرک های صنعتی ایبک اباد استفاده شود و بسته های تشویقی برای جذب سرمایه گذاردر این شهرک صنعتی در نظر گرفته شود.
وی گفت: برای اینده صنعتی اراک نیاز است یک پاکسازی انجام شود و از ظرفیت نیروهای درون استان بهره بگیریم تا بتوان دغدغه ها را رفع کنیم.
فرماندار اراک هم در این جلسه گفت: شهرستان اراک جز سومین شهر صنعتی کشور است و از نظر واحدهای صنعتی مادر رتیه بالایی را رد رونق تولید و اشتغال و اقتصاد دارد.
بختیاری افزود: در بخش های شهرستان اراک پتانسیل های بالایی در حوزه تولید و اشتغال وجود دارد همچون ساروق که در زمینه تولید گیاهان دارویی و بخش گردشگری کارهای اقتصادی بزرگی انجام شده است.
وی در خصوص شهرک های صنعتی فعال در شهرستان اراک گفت: در راستای رونق تولید و اقتصاد مقاومتی مقرر شده 625 هکتار ازادسازی و به شهرک صنعتی خیراباد اضافه شود و همچنین در خصوص احداث شهرک صنعتی جدید امیرکبیر 4 هزار هکتار با پیگیری موضوع از طریق شورای عالی محیط زیست و ازادسازی اراضی منطقه به این شهرک اختصاص داده شود.
بختیاری با اشاره ظرفیت های موحود در بخش معصومیه شهرستان اراک و بویژه روستای شهسواران گفت: در این روستا یکصد واحد مصنوعات چوبی ( مبل سازی و منبت) اشتغالزایی برای 500 نفر اسجاد کرده است که نیاز است با توجه به اینکه در مجاورت مسیر بین المللی تهران . جنوب قرار گرفته است از ظرفیت های این بخش بهره برد.
وی گت: باید خوشه مصنوعات منطقه و مطالعات مکان یابی ناحیه صنعتی مصنوعات چوبی توسط شرکت شهرک های صنعتی استان انجام شود.
همچنین در این جلسه در خصوص تکمیل و توسعه زیرساخت های لکه صنعتی ابراهیم اباد در فازهای 1 و 2 و بازنگری طرح امکان سنجی ایجاد شهرک و بازارچه صنایع دستی شهرستان اراک بحث و بررسی شد.