پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر کردند که سود و عواید حاصل از اموال نامشروع نیز مشمول حکم اموال نامشروع باشد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۴ تیرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان، ماده ۴ آن را با ۱۴۳ رأی موافق، ۳۴ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۴ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.
در ماده ۴ این طرح آمده است: متن زیر به عنوان ماده ۱۹ به قانون الحاق میشود:
اموال نامشروع، اموالی است که از طریق غیرقانونی یا سوءاستفاده از مقام و موقعیت شغلی از قبیل سوءاستفاده از اطلاعات ناشی از جایگاه، تحصیل شده باشد. عواید اموال نامشروع نیز مشمول این ماده میباشد.
همچنین در تبصره این ماده تاکید شده که در احراز نامشروع بودن اموال، مفاد احکام مرتبط در قانون مبارزه با پولشویی مجری است.
دادگاه اصل ۴۹ قانون اساسی مرجع رسیدگی به اموال نامشروع
نمایندگان با بند الحاقی به این ماده به پیشنهاد محمدعلی پورمختار مبنی بر تعیین دادگاههای بررسی موضوع ماده ۴ با ۱۵۲ رأی موافق، ۲۹ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۰ نماینده حاضر موافقت کردند.
گفتنی است پورمختار در توضیح این بند الحاقی گفت: با توجه به اینکه در ماده ۴ شکل و ترتیب رسیدگی به گزارشات دادستان مشخص شده، دادگاههای ویژه بررسی نیز باید تعیین شود لذا با توجه به نظر کمیسیون قضایی و حقوقی این موضوعات باید در دادگاههای حقوقی بررسی و در صورت اثبات جرم به دادگاه کیفری ارجاع شود از این رو پیشنهاد میشود در بند الحاقی با توجه به اینکه موضوع ذیل اصل ۴۹ قانون اساسی است، بر بررسی این پروندهها در دادگاه اصل ۴۹ قانون اساسی که دادگاهی حقوقی است، رسیدگی انجام شود.
این اقدام موجب رفع خلاء و ابهام مراجع قضایی میشود.
پرداخت افزایش حقوق ۲۵ درصدی و معوقات رزمندگان معسر از اول تیر
نایب رئیس مجلس از پرداخت افزایش حقوق ۲۵ درصدی و معوقات رزمندگان معسر از اول تیر خبر داد.
عبدالرضا مصری در نشست علنی امروز (سه شنبه ۴ تیر) مجلس شورای اسلامی در توضیح پیگیری به عمل آمده در مورد حقوق رزمندگان معسر گفت: پس از مکاتبات متعدد در ارتباط با حقوق رزمندگان معسر که افزایش پیدا نکرده بود، امروز ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان برنامه و بودجه و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای این رزمندگان ۲۵ درصد افزایش حقوق را لحاظ کردند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: افزایش پرداخت حقوق رزمندگان معسر از اول تیر لحاظ و معوقات به صورت یکجا از همین به آنها پرداخت میشود.
اعلام وصول طرح الزام دولت به اقدام مقتضی علیه کشورهای میزبان پایگاههای نظامی آمریکا
عضو هیات رئیسه مجلس طرح الزام دولت به اقدام مقتضی علیه کشورهای همسایه را که میزبان پایگاههای نظامی آمریکا هستند اعلام وصول کرد.
علی اصغر یوسف نژاد در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۴ تیرماه) مجلس شورای اسلامی، موارد اعلام وصولی را به شرح زیر قرائت کرد.
- سوال ملی نصرالله پژمانفر از وزیر کشور در خصوص علت آزادسازی و ورود ساز به پارکها و ترویج موسیقی بدون مجوز.
- سوال ملی احمد علیرضابیگی و تعدادی از نمایندگان از وزیر کشور در خصوص اخلال در فعالیتهای تجاری و گمرکی از سوی نیروی انتظامی.
- سوال منطقهای شادمهر کاظم زاده از وزیر نیرو در خصوص عدم اراده جدی در اجرای پروژههای مربوط به سامانه گرمسیری و آبهای مرزی.
- طرح حمایت از امنیت آبهای سرزمینی.
- طرح الزام دولت به اقدام مقتضی علیه کشورهای همسایه که میزبان پایگاههای نظامی آمریکا هستند.
- طرح الزام دولت به اقدام قانونی علیه شرکتهایی که به تحریمهای ضد ایرانی آمریکا پیوستند.
- طرح الزام دولت به پیگیری و جبران خسارات ناشی از اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در خصوص اتباع ایرانی.
- طرح الزام دولت در پیگیری حقوقی اقدام جنایتکارانه آمریکا در اسقاط هواپیمای مسافربری ایران.
- طرح تاسیس موزه جنایات آمریکا.
- طرح الزام دولت در تامین سرفصل جنایات آمریکا در کتب درسی مدارس و دانشگاه ها.
- طرح الزام دولت به حمایت همه جانبه از افراد و موسسات ایرانی که از اقدامات آمریکا متضرر شدند.
- طرح تشکیل باشگاه کشورهای تحریم شده توسط ایالات متحده آمریکا.
- طرح مقابله با تحریمهای آمریکا از طریق جایگزینی کالا و خدمات.
مخالفت نمایندگان با مسکوت ماندن ۴ ماهه طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان
نمایندگان مجلس با پیشنهاد مسکوت ماندن ۴ ماهه طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان مخالفت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۴ تیرماه) مجلس شورای اسلامی، با مسکوت ماندن ۴ ماهه طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان با ۹۱ رأی موافق، ۸۹ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در صحن مجلس مخالفت کردند.
سیدکاظم دلخوش اباتری به عنوان نماینده متقاضیان درخواست مسکوت ماندن ۴ ماهه طرح اعاده اموال نامشروع، گفت: کلیات این طرح با ۱۷۵ نفر موافق، به عنوان یکی از مهمترین طرحها مورد تائید نمایندگان بود، اما آنچه که ما را وادار میکند نقطه نظرات دیگری داشته باشیم مسائل دیگری است که پیش آمده است.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی افزود: چند روز پیش رئیس قوه قضائیه اعلام کرد دستگاه قضا، در حال تنظیم آئین نامه برخورد با اموال نامشروع است و با توجه به اینکه اصل ۵۷ قانون اساسی، اختیارات قوا اعم از قضایی، اجرایی و تقنینی را مشخص کرده باید در مورد قانونگذاری در خصوص مسائل قضائی دقت ویژه شود.
وی ادامه داد: مشخص است از رئیس قوه قضائیه در خصوص این قانون استعلام نشده و دستگاه قضا در این باره اظهارنظر نکرده است، اما مگر میشود که یک فردی که قضا نمیفهمد، درباره امور قضایی قانون بنویسید.
در ادامه احمد امیرآبادی فراهانی به عنوان مخالف مسکوت ماندن این طرح، گفت: صحبت از اعتماد عمومی میشود و با توجه به اینکه موضوع رسیدگی به اموال مسئولان در فضای مجازی مطرح شده است، طرح مذکور به شفافیت این موضوع کمک بسیاری خواهد کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: نمایندگان و هیات رئیسه مجلس در این خصوص حتی با مسئولان جدید قوه قضائیه نیز صحبت و مشورت کردند، آنها با این طرح موافق هستند.
وی ادامه داد: رسیدگی به اموال مسئولان، موضوع مردم پسندی است که میتواند در کارنامه افتخارات مجلس دهم ثبت شود.
عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: مسکوت ماندن این طرح قطعا حرف و حدیثهای بسیاری را برای قوه مقننه به جا میگذارد.
تعیین نحوه انتشار مشخصات فردی پروندههای مرتبط با جرایم اموال نامشروع
نمایندگان مجلس انتشار جریان رسیدگی و گزارش پرونده موضوع قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان را که متضمن افشای مشخصات فرد باشد منوط به درخواست دادستان کل کشور و موافقت رئیس قوه قضائیه کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۴ تیر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان با ماده ۱۰ این طرح با ۱۲۷ رأی موافق، ۱۷ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس ماده ۱۰؛ متن زیر به عنوان ماده ۲۵ به قانون الحاق میشود:
ماده ۲۵- انتشار جریان رسیدگی و گزارش پرونده موضوع این بخش که متضمن افشای مشخصات فرد باشد، در صورتی که به عللی از قبیل خدشه دار شدن وجدان جمعی و یا حفظ نظم عمومی جامعه ضرورت یابد، به درخواست دادستان کل کشور و موافقت رئیس قوه قضائیه امکان پذیر است.
قوه قضائیه موظف است حداقل هر سال یک بار علاوه بر گزارش مشروح به مجلس شورای اسلامی، گزارش اجرای احکام مقرر در این بخش را به اطلاع عموم برساند.
رسیدگی به اعاده اموال نامشروع با وجود صدور آرای برائت از سایر مراجع
نمایندگان مردم در مجلس مصوب کردند تا رسیدگی به اعاده اموال نامشروع با وجود صدور آرای برائت از سایر مراجع انجام شود.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه ۴ تیر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان با ماده ۹ این طرح با ۱۲۱ رأی موافق، ۳۱ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس ماده ۹ طرح مذکور؛ متن زیر به عنوان ماده ۲۴ به قانون الحاق میشود.
ماده ۲۴- چنانچه در حین بررسی توسط دادستان یا رسیدگی توسط دادگاه جرمی کشف شود، موضوع برای رسیدگی به مراجع قضایی صالح اعلام میشود. این امر مانع ادامه رسیدگی مراجع موضوع این قانون نخواهد بود. همچنین حکم مراجع موضوع این قانون مانع از رسیدگی مراجع کیفری به اتهامات افراد نیست. صدور قرارهای موقوفی یا منع تعقیب یا رأی برائت از سایر مراجع نیز مانع از رسیدگی مراجع موضوع این قانون نخواهد بود.
تجدیدنظر درحکم دادگاه بدوی محکومان اموال نامشروع درشعب معین از سوی رئیس دستگاه قضا
نمایندگان مجلس مصوب کردند تجدیدنظر در حکم دادگاه بدوی محکومان اموال نامشروع در شعب تعیین شده از سوی رئیس دستگاه قضا انجام شود.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۴ تیرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان، ماده ۸ آن را با ۱۰۳ رأی موافق، ۴۴ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۲ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.
به موجب ماده ۹ متن زیر به عنوان ماده ۲۳ به قانون الحاق میشود:
آرای صادره از دادگاه بدوی ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ توسط محکوم علیه یا دادستان رأسا به تقاضای سایر مراجع موضوع ماده ۱۷ این قانون و به تشخیص دادستان در شعب ویژهای که توسط رئیس قوه قضائیه تعیین میشود، قابل تجدیدنظر است.
درآمد حاصل از اجرای قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان دربودجه سنواتی لحاظ میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فقرا از شمول درآمدهای حاصل از اجرای قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان حذف نشده و بهره مند میشوند، گفت: درآمد حاصل از اجرای این قانون در بودجه سنواتی لحاظ میشود.
حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۴ تیر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان در تذکر شفاهی با اشاره به جزء یک بند (ب) ماده ۱۴۹ آیین نامه داخلی مجلس گفت: دراین ماده به صراحت گفته شده که زمانی که یک ماده خوانده میشود، اگر گزارش چاپ شده باشد باید رأی گیری شود و اگر نمایندهای رفع ابهامی داشته باشد، آن را هم باید طبق روال گذشته ارائه کند.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب ماده ۷ طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان خطاب به رئیس مجلس ادامه داد: اگر از تمام نمایندگان حاضر در صحن در رابطه با این ماده سوال کنید، همه آنها دلخوشی شان این بوده که درآمد حاصل از اموال نامشروع صرف فقرزدایی و اشتغال میشود، اما نوع رفتار شما با پیشنهاد آقای کاتب به گونهای بود که نمایندگان متوجه حذف این مطلب نشدند.
وی تصریح کرد: در متن چاپ شده کاتب مشکلی وجود نداشت و باید همان متن اصلی به رأی گذاشته میشد، اما اگر رفع ابهامی ارائه کرده بود، بنده حرفم را پس گرفته و از تذکر خود منصرف میشدم، در غیر این صورت شما اشتباه کرده اید و باید قبول کنید.
علی لاریجانی در پاسخ به تذکر این نماینده با بیان اینکه شما بی دلیل قضاوت میکنید، گفت: آقای کاتب به عنوان یک نماینده حق دارد پیشنهاد جایگزین بدهد، اما اینکه میگویید نمایندگان متوجه تغییر نشده اند اشتباه است و بر چه مبنایی این موضوع را مطرح میکنید. نمایندگان به ماده مذکور رأی داده اند و این مهمترین دلیل مبنی بر توجه همکاران است.
وی با انتقاد از نحوه صحبت کردن حاجی دلیگانی اظهار داشت: بنده در رابطه با این ماده چه رفتاری داشته ام؟ او پیشنهادی مطرح و با کمیسیون و دولت پیرامون آن صحبت کرده اند و رفع ابهامی ارائه دادند. بنده نیز همانند سنوات گذشته این مطلب را خواندم، اگر این متن تغییری نمیکرد چه تاثیری در کار بنده داشت، بی دلیل یکدیگر را متهم نکنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با نحوه مصرف درآمد حاصل از ماده ۷ طرح تصریح کرد: حذف فقرا از این متن صحیح نیست چرا که درآمد حاصل در بودجه سنواتی آورده میشود.
تعیین تکلیف درآمدهای ناشی از اجرای قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان
نمایندگان مجلس درآمدهای ناشی از اجرای قانون اعاده اموال نامشروع مسئولان را تعیین تکلیف کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 4 تیر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل 49 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان با ماده 7 این طرح موافقت و ماده 6 آن را حذف کردند.
براین اساس نمایندگان ماده 7 طرح مذکور را با 120 رأی موافق، 42 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند.
براساس ماده 7؛ متن زیر به عنوان ماده 22 به قانون الحاق می شود:
ماده 22- پس از ارسال پرونده از سوی دادستان موضوع ماده 18 این قانون، دادگاه ضمن تعیین وقت رسیدگی از فرد مظنون دعوت به عمل می آورد، دادگاه باید از اطلاع فرد مظنون اطمینان حاصل کند، فرد مزبور شخصاً یا از طریق وکیل منتخب خود می تواند مستندات و دفاعیات را ظرف مدت یک ماه از تاریخ جلسه اول به صورت مکتوب به دادگاه ارائه دهد.
این مدت تنها برای یک بار و حداکثر به مدت یک ماه قابل تمدید است. عدم حضور فرد مظنون یا عدم ارائه اسناد و مدارک مثبته مانع از رسیدگی نخواهد بود. دادگاه نسبت به صحت اسناد و مدارک و دفاعیات ارائه شده، بررسی لازم را انجام می دهد و با رعایت احکام مرتبط با قانون مبارزه با پولشویی ظرف مدت یک هفته پس از ختم رسیدگی عندالاقتضا حکم به اعاده اموال نامشروع به نفع دولت صادر می کند.
تبصره- درآمدها و اموال اعاده شده مربوط به دولت از اجرای احکام مقرر در این بخش براساس قانون اجرای احکام مدنی پس از گردش خزانه در چارچوب قانون بودجه به مصرف خواهد رسید.
جهانبخش محبی نیا در ادامه بررسی طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل 49 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان، پیشنهاد حذف ماده 6 را مطرح کرد و در توضیح پیشنهاد خود گفت: ما می خواهیم با اموال نامشروع مسئولان برخورد شود، اما نباید دقت را فدای سرعت کنیم.
در ادامه نمایندگان با پیشنهاد محبی نیا مبنی بر حذف ماده 6 این طرح، با 124 رأی موافق، 54 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن با پیشنهاد حذف موافقت کردند.
در ماده 6 آمده بود؛ متن زیر به عنوان ماده 21 به قانون الحاق می شود:
ماده 21- چنانچه نسبت به اموال نامشروع موضوع این بخش در سایر مراجع قضایی دعوایی در جریان بوده یا حکم صادر شده باشد، دادستان در صورت تشخیص موظف است به عنوان وارد یا معترض ثالث اقدام کند. در این موارد دادستان از پرداخت هزینه دادرسی معاف است.
درخواست نمایندگان برای ورود مجلس به نحوه اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان
رییس فراکسیون جوانان مجلس از درخواست بررسی نحوه اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در مجلس طبق ماده ۲۳۴ خبر داد.
سید فرید موسوی درباره نحوه اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان گفت: تعدادی از نمایندگان بر اساس رویکرد نظارتی خود خواستار اعمال ماده ۲۳۴ درخصوص اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان شدند که این درخواست به کمیسیون اجتماعی ارائه و مقرر شده گزارش مستندی به صحن مجلس ارائه شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: با دستگاهها مکاتبه شده و کمیسیون اجتماعی باید دستگاههایی که قانون را اجرا کردند، آنها که نکردند و خطاهای مشاهدهشده را احصا کند.
وی با تاکید بر لزوم دریافت گزارش از دستگاههای نظارتی و اجرایی ادامه داد: تا پیش از این گزارشهایی به فراکسیون جوانان مجلس داده شده بود، ولی ورود کمیسیون اجتماعی جنبه رسمیتری دارد.
رییس فراکسیون جوانان مجلس توضیح داد: تاکنون یک جلسه برگزار شده و سازمان اداری و استخدامی، آمار و گزارشهایی دادهاند و به دنبال مکاتبات با دستگاهها منتظر دریافت گزارشهای آنها هستیم.
طبق ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس، هرگاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیون ها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیسجمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیأت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذیربط ارجاع میگردد. کمیسیون مربوطه نیز حداکثر ظرف مدت دهروز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیأت رئیسه به مجلس ارائه میدهد.
به موجب تبصره این ماده چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوهقضائیه و سایر مراجع ذیصلاح ارسال میشود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی کند.
شرایط استعلام اموال دفاتر اسناد و بازرسان قانونی مشخص شد
نمایندگان مردم در مجلس شرایط استعلام اموال دفاتر اسناد، وکلای دادگستری، ذی حسابان و بازرسان قانونی را مشخص کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۴ تیرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح الحاق موادی به قانون اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان، ماده ۵ آن را با ۱۴۵ رأی موافق، ۲۰ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۱ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.
ماده ۵- متن زیر به عنوان ماده (۲۰) به قانون الحاق میشود:
ماده ۲۰- دادستان موضوع ماده (۱۸) این قانون یا دادگاه ذی ربط مکلفند از اشخاص موضوع ماده (۶) قانون مبارزه با پولشویی و سازمانها و دستگاههای موضوع بند الف ماده (۱۱۷) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴/۱۲/۱۳۹۵، اطلاعات لازم را در خصوص اموال افراد موضوع ماده (۱۶) این قانون و تبصرههای آن استعلام کنند.
اشخاص مذکور مکلفند ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ به استعلام پاسخ دهند. استنکاف از ارائه اطلاعات در مهلت مقرر یا ارائه اطلاعات ناقص یا خلاف واقع، یا حبس مورد انفصال موقت از خدمات دولتی و عمومی یا منع اشتغال در بانکها و موسسات مالی و اعتباری خصوصی به مدت شش ماه تا دو سال خواهد بود.
گفتنی است ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی عبارت است از:
دفاتر اسناد رسمی، وکلای دادگستری، حسابرسان، حسابداران، کارشناسان رسمی دادگستری و بازرسان قانونی مکلفند اطلاعات مورد نیاز در اجراء این قانون راکه هیأت وزیران مصوب میکند، حسب درخواست شورای عالی مبارزه با پولشویی، ارائه نمایند.
در بند الف ماده ۱۱۷ قانون برنامه ششم توسعه نیز آمده است: قوه قضائیه مکلف است تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه سامانهای الکترونیک ایجاد نماید که امکان پاسخگویی فوری و برخط به استعلامات مورد نیاز مراجع قضائی ذیصلاح در خصوص اموال اشخاص محکومٌ علیهم به طور متمرکز برای قوه قضائیه و تحت نظارت مستقیم رئیس قوه قضائیه از طریق دسترسی برخط به کلیه بانکهای اطلاعاتی اموال اشخاص حقیقی و حقوقی محکوم علیهم فراهم شود تا توقیف اموال مزبور به سرعت و سهولت انجام گیرد.
تمام مراجعی که به هر نحو اطلاعاتی در مورد اموال اشخاص دارند، مانند سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، شهرداری ها، سازمان امور مالیاتی، نیروی انتظامی، سازمان بورس و اوراق بهادار، بانک مرکزی و کلیه بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری و سامانه شناسه (کد) رهگیری اتحادیه مشاوران املاک مکلفند کلیه اطلاعات خود در مورد اموال متعلق به اشخاص مذکور و کلیه تغییرات راجع به آنها و هر نوع نقل و انتقال بعدی آنها را، به نحوی که این اطلاعات به صورت برخط (آنلاین) و آنی از طریق سامانه مذکور قابل دسترس باشد، در اختیار قوه قضائیه قرار دهند.
اطلاعات قابل دسترسی از طریق این سامانه دارای طبقه بندی محرمانه است و صرفاً با تأیید قضات منصوب رئیس قوه قضائیه به درخواست مراجع قضائی صالح یا مراجع اجراکننده رأی یا مراجع اجراکننده مفاد اسناد رسمی در اختیار آنان قرار میگیرد.
نحوه اجرای این بند به موجب آیین نامهای است که ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به وسیله قوه قضائیه و با همکاری وزارتخانههای دادگستری، ارتباطات و فناوری اطلاعات و امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
آغاز نشست علنی مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی آغاز شد
جلسه علنی روز سه شنبه مجلس دقایقی پیش آغاز شد و نمایندگان در ابتدا ادامه رسیدگی به طرح یک فوریتی الحاق موادی به قانون اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی موسوم به طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان را در دستور دارند.
سپس وکلای ملت لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با اولویت استانهای ساحلی و کلانشهر با مشارکت بخش غیردولتی، طرح استفساریه ماده ۳۶ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور، طرح استفساریه بند ۲ ماده ۲ قانون مالیاتهای مستقیم و همچنین طرح اصلاح ماده ۱۳۳ قانون مالیاتهای مستقیم را بررسی خواهند کرد.