پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مردم شرایط تخصیص تنفس خوراک به صنایع پایین دستی نفت خام را تعیین کردند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی با ۱۴۰ رأی موافق، ۳۲ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ نماینده حاضر در جلسه با تصویب ماده ۳ این طرح موافقت کردند.
در ماده ۳ طرح فوق الذکر آمده است: تنفس خوراک تخصیصی به طرحها با رعایت شرایط زیر صورت میپذیرد:
الف- استفاده از سهم صندوق توسعه ملی در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه و با اذن مقام معظم رهبری است
ب- درصد تولید نفت کوره در طرحهای موضوع این ماده باید کمتر از ۱۰ درصد کل فرآوردههای تولیدی آن طرح باشد.
پ- در هنگام بهره برداری از واحد احداث شده، تطبیق کمیت و کیفیت انواع فرآوردههای تولیدی براساس مجوز اولیه صادره برعهده وزارت نفت بوده و در صورت وجود هرگونه مغایرت موظف است میزان تنفس خوراک را متناسب با طرح اجرا شده تعدیل کرده و به اطلاع صندوق توسعه ملی برساند.
ت- خوراک تحویلی به واحدهای مذکور از نظر قواعد مالی در حکم صادرات نفت خام و میعانات گازی است و تنفس خوراک برای اجرای این قانون صرفا از محل سهم سالانه صندوق توسعه ملی در سقف سهم سالانه آن صندوق تامین میشود. تسویه حساب این واحدها با صندوق توسعه ملی بابت بازپرداخت اقساط تنفس خوراک، علاوه بر سهم صندوق توسعه ملی از محل فروش خوراک به آنها در طی سنوات آتی میباشد.
ج- مجوزهای موضوع این قانون به استثنای طرحهای بهینه سازی و ارتقاء پالایشگاههای موجود صرفا برای سواحل کشور میشود.
چ- دولت مجاز است در هنگام اعطای تعهد تنفس خوراک، قرارداد دریافت بخشی از درآمد حاصل از فروش فرآوردههای طرحها را به صورت متناسب با مبلغ بازپرداخت اقساط، جهت تسویه بدهی از آن طرح اخذ کند و یا پس از بهره برداری از طرح، سهام سهامداران شرکت مجری طرح را تا سقف مبلغ تنفس خوراک اخذ کند.
همچنین با توجه به اینکه تصویب بند ث ماده ۳ نیاز به رأی دو سوم داشت و این میزان رأی را کسب نکرد این بند به کمیسیون ارجاع داده شد.
ث- بازپرداخت تسهیلات تنفس خوراک صندوق توسعه ملی، طی ۱۲ سال پس از دوره تنفس و با نرخ سود ۴ درصد ارزی صورت میگیرد.
اعلام وصول یک طرح، یک لایحه و یک سوال از وزیر
یک طرح، یک لایحه و یک سوال ملی از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه علنی امروز مجلس و از سوی هیات رئیسه اعلام وصول شد.
در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، علی اصغر یوسف نژاد عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، اصلاحیه لایحه موافقتنامه همکاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون آسیای اقتصادی و اجتماعی به نمایندگان از سازمان ملل متحد درباره تاسیس مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا و سوال ملی زهرا سعیدی مبارکه نماینده مبارکه و شهباز حسن پور بیگلری نماینده سیرجان از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص عدم توجه به وضع معیشتی و رفاهی اساتید، کارکنان و دانشجویان وزارت علوم اعلام وصول شد.
نامه ۱۶۱ نماینده برای تسریع در پیگیری حادثه برخورد قطار در محور سمنان - دامغان
۱۶۱ نماینده در نامهای خطاب به روسای قوای مقننه و قضائیه خواستار تسریع در روند رسیدگی به حادثه برخورد قطار در محور سمنان – دامغان شدند.
احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس در نشست علنی امروز این نامه را به این شرح قرائت کرد:
بسمه تعالی
در حالی که دو سال و نیم از حادثه برخورد دو قطار مسافری در محور سمنان – دامغان میگذرد هنوز خبری از نتیجه بررسیهای این حادثه و معرفی مقصران و مجازات آنان نیست.
در این سانحه دلخراش ۴۷ تن از هموطنان جان خود را از دست داده و ۱۰۳ نفر نیز مصدوم شدند. دادستان عمومی و انقلاب سمنان با بیان اینکه برخی از افرادی که در این واقعه در مظان اتهام هستند در زمره مقامات هستند، رسیدگی به این پرونده را در صلاحیت دادستان تهران دانسته به همین علت پرونده را در اسفند ماه ۹۵ به تهران ارجاع داده است.
در عین حال شاهدیم در حادثه سقوط اتوبوس دانشجویان مرکز علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد که به نوبه خود در زمره آلام تسکین ناپذیر قرار دارد و در ۵ دی ماه ۹۷ حادث شد، پس از ۶ ماه گزارش حادثه توسط سخنگوی کمیسیون آموزش قرائت و دانشگاه آزاد مقصر قلمداد شد و اولین جلسه دادگاه آن نیز در خرداد سال جاری برگزار شد، اما امروز عدم معرفی و محاکمه عاملان و دستاندرکاران حادثه قطار اسباب بیاعتمادی به عملکرد دستگاه قضایی را فراهم نمود؛ بنابراین فوریت قرائت گزارش در مجلس و اعلام نتیجه رسیدگی قوه قضائیه را خواستاریم.
توضیحاتي درباره اعطای تسهیلات از صندوق توسعه ملی
نایب ئیس مجلس درباره اعطای تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی با اذن مقام معظم رهبری توضیحاتی ارائه کرد
غلامرضا کاتب در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایهگذاری مردمی در اخطار اصل (۱۱۰) قانون اساسی اظهار داشت: در بندهای ۲- ۱۰ و ۳- ۱۰ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه آمده که " ارائه تسهیلات از منابع صندوق توسعه ملی به بخشهای غیردولتی به صورت ارزی" و "استقلال مصارف صندوق توسعه ملی از تکالیف بودجهای و قوانین عادی" است.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در ماده (۳) طرح حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایهگذاری مردمی آمده است که یک سال به طرحهایی که تسهیلاتی از صندوق توسعه ملی دریافت میکنند، تنفس داده شود در حالی که ارائه این تسهیلات فقط برای بخش خصوصی است و اگر این بخش به تسهیلات نیاز دارد روند آن مشخص است در صورتی که امکان برداشت برای بخش دولتی وجود ندارد.
مسعود پزشکیان نایب ئیس مجلس شورای اسلامی که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکر کاتب گفت: دکتر لاریجانی تماس گرفتند و گفتند اذن مقام معظم رهبری گرفته شده است و بنابراین اخطار شما وارد نیست.
آغاز جلسه علنی مجلس
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست مسعود پزشکیان آغاز شد
ادامه رسیدگی به طرح افزایش ظرفیت پالایشگاههای میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه گذاری مردمی، طرح یک فوریتی تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، لایحه تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، طرح تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی و همچنین طرح یک فوریتی اصلاح ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی در دستور کار جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس است.