به گزارش
خبرگزاری صداوسيما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری تهران، نخستین جلسه شورای هماهنگی دانشگاههای استان تهران، صبح امروز (یکشنبه) به ریاست محسنیبندپی، استاندار تهران و با حضور حسنبیگی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار، ترکی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، تقیزاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، پاشا، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار، علیخانی، مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری و روسا و مسئولان دانشگاههای استان در محل استانداری تهران برگزار شد.
انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران در این نشست، اظهار داشت: در شرایط کنونی و فشارهای موجود نباید به دشمن اجازه دهیم تا از روحیه مطالبهگر دانشجویان برای رسیدن به مقاصد شوم خود بهره برداری کند.
استاندار تهران، یادآور شد: تهران، پیشانی علمی، سیاسی و اقتصادی کشور بوده که متاسفانه متناسب با این جایگاه، سرانههای توسعهای این استان رشد نداشته است. در سرانه فضاهای فرهنگی و ورزشی با چالشهایی روبرو هستیم و در جلسهای که با نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، مسائل و مشکلات تهران را مطرح کردم، این مسئله برای ایشان غیر قابل باور بود.
وی ادامه داد: در سالیان قبل، در حوزههای زیرساختی، اعم از حوزه بهداشت و درمان، فضا و سرانه آموزشی و برخی دیگر از عرصهها، کاستیهایی در تهران داشتیم که این مسئله، موید این است که نسبت به امالقرای کشور، آنگونه که باید و شاید، تلاش نکردهایم.
استاندار تهران عنوان داشت: دو نامه در خصوص بحث ۳درصد از اعتبارات دانشگاهها نگاشته شده، اما سازمان برنامه و بودجه ممکن است در اولویتسنجی در این حوزه نگاه استانی نداشته باشد.
پیشنهاد میکنم نامهای به معاون اول رئیس جمهور تنظیم شود و با توجه مناسبات توازن منطقهای، در خصوص دریافت ۳درصد از این اعتبارات در سال ۹۸ اقدام شود.
وی تصریح کرد: نیروهای علمی صاحبنظر و اندیشمند در دانشگاهها حضور دارند و در حوزههای مختلف منشا اثر هستند. بر این مبنا باید در طرحهای پژوهشمحور از ظرفیت دانشگاهها استفاده شود.
پژوهشها در دستگاههای اجرایی، الزاما باید با محوریت محافل علمی و دانشگاهی تصویب و اجرایی شود. نیروهای علمی و صاحبنظر و اندیشه در تمامی حوزهها در دانشگاهها وجود دارند و حتما از طرحهای پژوهشمحور در دانشگاهها حمایت میکنیم.
مقام عالی دولت در استان تهران، یادآور شد: معاونت اقتصادی استانداری باید در تهیه اقلام غذایی با نرخ دولتی برای دانشگاهها اقدام کند. چون ۳درصد توازن در سال ۹۷ در دانشگاهها دریافت نشده، پیشنهاد این بود که بودجه تنخواه جاری را به این منظور اختصاص دهند.
محسنیبندپی، تاکید داشت: باید گزارشی به محوریت معاونت عمرانی استانداری از وضعیت خوابگاههای دانشجویی تهیه شود تا فضای خوبی را برای دانشجویان در این حوزه داشته باشیم.
وی در پایان نیز یادآور شد: اعتبار و هویت هر شهر به دانشگاههایی است که در آن منطقه هستند و استان تهران از این منظر از ظرفیت خوبی بهره میبرد.
بررسی چالشهای استان تهران با همکاری دانشگاهها
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران گفت: با همکاری دانشگاهها، محورهای پژوهشی چالشهای استان در قالب ۱۶ سرفصل، تبیین و مطالعات تخصصی ان پیگیری شده است.
نعمتاله ترکی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران در این جلسه، اظهار داشت: در سال گذشته با توجه به جلسهای که در محل دانشگاه تهران داشتیم، مباحث خوبی در خصوص ارتباط دانشگاه و دستگاههای اجرایی مطرح و از همان زمان مقرر شد این مهم را به صورت جدی در دستور کار داشته باشیم.
وی افزود: با همکاری دانشگاهها، محورهای پژوهشی چالشهای استان در قالب ۱۶ سرفصل، اعم از محیط زیست، منابع آب، بهداشت و درمان عمومی، سرمایهگزاری، بهبود کسب و کار، اشتغال، توسعه متوازن منطقهای و سایر عرصهها، تبیین شده و واکاوی آن مورد پیگیری و مطالعات تخصصی قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران، خاطرنشان کرد: با توجه به جلساتی که در حضور معاونان پژوهشی دانشگاهها برگزار کردیم، مجموعه ۹طرح در سال ۹۷ به مرحله اجرا و تخصیص اعتبار منجر شد. در سال جاری نیز ۸ طرح پژوهشی در دست بررسی بوده و طرحهایی در حوزههای زیستمحیطی اجرا شده و به عنوان اولویتهای استانی و کشوری مبنا قرار گرفته است.
ترکی، خاطرنشان کرد: آسیبشناسی ساختار اداری دولت و همچنین، کاهش آسیبهای اجتماعی بر اساس برنامه ششم توسعه نیز از جمله، طرحهایی است که فرایند مطالعاتی آن طی شده و به مرحله انعقاد نزدیک شده است.
وی در پایان نیز تصریح کرد: در خصوص ۳درصد از اعتبارات مربوط به درآمدهای اختصاصی دانشگاهها نیز پیگیریهای در دست انجام است.
تاکید بر مشارکت خیران و استفاده از این ظرفیت در ساخت خوابگاههای دانشگاهی استان تهران
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران گفت: مشارکت خیرین و استفاده از ظرفیت آنها در ساخت خوابگاههای دانشگاهی با هماهنگی شورای شهر و شهرداری و محوریت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری با جدیت در دستور کار است.
شکراله حسنبیگی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران در این نشست، اظهار داشت: جلسات شورای هماهنگی دانشگاههای استان به صورت فصلی و منظم برگزار میشود که شناسایی مشکلات و موانع دانشگاه و رفع آنها در این نشستها، بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: در ۴ جلسه اخیر، ۳۷ مصوبه در خصوص وضعیت دانشگاهها بررسی شد، این جلسات منظم در محل استانداری و دانشگاههای علامه طباطبایی و تهران برگزار شده و نقش قابل توجهی در شناخت مطالبات و چالشهای پیش روی دانشگاهها داشته است.
حسنبیگی گفت:: یکی از مهمترین مصوبه ها، پیشنهاد ارتباط بیشتر دانشگاهها با حوزههای گردشگری و صنعت بود که در این ارتباط، اعتقاد بر این است که با توجه به ظرفیت خوب دانشگاهها در حوزه صنعت، باید ارتباط خوبی میان دانشگاه و این حوزه برقرار و تقویت شود تا شاهد پویایی تخصصی و کارشناسی آن باشیم.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران، یادآور شد: مهمترین مصوبات ما در جلسات سال گذشته شامل توجه به مقوله پژوهش و شرکتهای دانش بنیان، ارتباط تنگاتنگ محافل دانشگاهی با حوزه صنایع و گردشگری، تشکیل صندوق پژوهش استان توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بود که طرحهای دانشگاهی در ذیل این صندوق، بستر ظهور و بروز خواهند یافت.
وی خاطرنشان کرد: تاسیس و گسترش شهرکهای فناوری و دانش بنیان در شهرستانهای استان، یکی از مسائل مهم است که باید درصدد اجرا و توسعه آن باشیم. دیگر نکته مهم این است که از برخی از نمایندگان مردم و شهردار تهران دعوت خواهیم داشت در این جلسه حضور یابند و به صورت کارشناسی و واکاوانه به بررسی مشکلات، موانع و چالشهای پرداخته شود.
حسنبیگی تصریح کرد: موضوع ایجاد شهر دانشگاهی با رویکرد هویتبخشی به دانشگاهها در حدفاصل فرودگاه امام تا حرم مطهر امام (ره) از موارد مهمی است که باید اهتمام داشته باشیم.