همایش مشارکتهای مردمی در حوزه اعتیاد؛
پاک سازی محلههای شوش، مولوی و هرندی
رئیس پلیس پایتخت، از جمع آوری و ساماندهی ۲۳ هزار معتاد متجاهر طی عملیاتهای مکرر نیروی انتظامی طی ۱۳۹ روز گذشته خبر داد
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،سردار "حسین رحیمی " فرمانده انتظامی تهران بزرگ در همایش مشارکتهای مردمی که در حوزه اعتیاد برگزار شد، اظهار کرد: نیروی انتظامی از ۱۳۹ روز گذشته اقدام به پاک سازی مناطق شوش، هرندی، مولوی و دروازه غار کرده است.
وی افزود: این مناطق که تا شعاع ۲۶ کیلومتری سالهای سال آلوده به حضور معتادان بودند، هم اکنون پاک سازی شده اند.
این مقام ارشد انتظامی، عنوان داشت: بیش از ۳۰۰ هزار نفر در مناطق مذکور سکونت دارند که پس از پاک سازی فعالیت بسیاری از اماکن از جمله مساجد، کتابخانهها و پارکها از سر گرفته شد.
رئیس پلیس پایتخت، بیان کرد: ۲۳ هزار معتاد طی عملیاتهای مکرر نیروی انتظامی جمع آوری و دستگیر شدند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ تصریح کرد: در ۴۸ ساعت گذشته طرح جمع آوری و دستگیری معتادان در محله فرحزاد را آغاز کرده ایم، همچنین کار اطلاعاتی چند نقطه دیگر شهر تهران در حال انجام است.
وی با بیان اینکه سال ۹۸ را سال پاک سازی کامل پایتخت از معتادان نامگذاری کرده ایم، گفت: حدود ۱۵۰۰ معتاد بالای ۶۵ سال و ۵۰۰ معتاد زیر ۱۷ سال در تهران داریم که تاکنون وضعیت پاک سازی و درمانی آنها حل نشده است و از ستاد مبارزه با موادمخدر در خواست پیگیری این موضوع را داریم.
فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ در ادامه بیان کرد: پذیرش نشدن ۲ هزار معتاد دارای منع پذیرش و نبود ظرفیت در ۱۶ مرکز نگهداری برای این افراد از چالشهای مهم در راستای پیشگیری از اعتیاد است، ضمن اینکه ۲۰ واحد از خانههایی که سالهای سال محل تزریق و تجمع معتادان بودند نیز پلمب شدند.
سردار رحیمی تصریح کرد: متاسفانه ۱۲ مرکز دی آی سی در این محلهها وجود دارد که باید این مراکز را به حاشیه شهر هدایت کنیم، چراکه معتادان به بهانه درمان در آن مکانها تجمع میکنند.
وی در پایان بیان داشت: بر عهدی که بسته ایم ایستاده ایم و توقع داریم که نهادها، سازمانهای مردم نهاد و دستگاه قوه قضائیه از نیروی انتظامی که خود نوک عملیات است، حمایت کنند.
افزایش ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر استان تهران به ۱۴ هزار نفر
معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران از ساماندهی ۲۸ هزار معتاد متجاهر در استان خبر داد و گفت:ی افزایش ظرفیت نگهداری معتادین متجاهر از ۸ هزار به ۱۴ هزار در دستور کار است.
حمیدرضا گودرزی در همایش مشارکتهای مردمی حوزه اعتیاد که در مجموعه ورزشی هرندی برگزار شد، گفت: مراکز غربالگری را در غرب و شرق و مرکز استان به ظرفیت هر کدام ۳۰۰ نفر راه اندازی شده است.
وی افزود: به عنوان نخستین استان در کشور برای تشکیل و راهاندازی کمیته و کارگروه نظارت بر مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب اقدام کردیم.
معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران، از ساماندهی ۲۸ معتاد متجاهر در کل استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۰ هزار نفر سهم منطقه هرندی بوده است.
گودرزی افزود: اقدامات در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید به صورت متعادل و به گونهای باشد که از تک بعدی نگری جلوگیری شود.
وی ادامه داد: شهرداریها در خصوص احداث مراکز نگهداری معتادین تکلیف قانونی دارند و باید مهندسی اجتماعی مراکز آلوده توسط اعضای شورای مواد مخدر استان تهران در دستور کار باشد.
مبارزه همهجانبه با آسیبهای اجتماعی و پدیده اعتیاد
استاندار تهران گفت: باید با مشارکت و همافزایی همه مسئولین، مقابله کارشناسی و تخصصی را با آسیبهای اجتماعی در استان پیگیری کنیم.
همایش مشارکتهای مردمی در مقابله با اعتیاد در محله هرندی، صبح امروزبا حضور مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، محسنیبندپی، استاندار تهران، گودرزی، معاون امنیتی و انتظامی استاندار و جمعی از مسئولان و فرماندهان نظامی و انتظامی در ورزشگاه شهید هرندی پایتخت برگزار شد.
انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران در این همایش، اظهار داشت: مقام معظم رهبری، همه ما را مکلف کردند تا مبارزه همهجانبه با آسیبهای اجتماعی و در راس آن، پدیده شوم اعتیاد داشته باشیم.
وی افزود: استان تهران، استان ویژهای است که سرریز آسیبهای اجتماعی را در آن داریم. باید با مشارکت و همافزایی همه مسئولین، مقابله کارشناسی و تخصصی را با این آسیبها در استان داشته باشیم.
مقام عالی دولت در استان تهران، گفت: در جلساتی که در محضر رهبرمعظم انقلاب در خصوص ارائه گزارش اقدامات داشتیم، اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار گرفته و با جدیت دنبال خواهد شد.
محسنیبندپی یادآور شد: اعتیاد یکی از آسیبهایی است که در سایر آسیبها نظیر بزه اجتماعی، طلاق و شرارت تاثیر داشته و باید به شکل همهجانبه با آن مقابله کرد. شهرداریهای کلانشهرها نیز بر اساس برنامه ششم توسعه به یاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بیایند و نقش همافزایی در این حوزه خواهد داشت.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در پایان نیز خاطرنشان کرد: اقدامات در استان تهران، عملکرد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان را در کشور حائز رتبه برتر کرده است و باید تقویت شود.
جمعآوری ۲۳ هزار معتاد در تهران
فرمانده انتظامی تهران بزرگ از جمعآوری ۲۳ هزار معتاد در مناطق شوش، مولوی، هرندی و دروازه غار خبر داد.
سردار سرتیپ دوم «حسین رحیمی» رئیس پلیس پایتخت در همایش مشارکتهای مردمی در حوزه اعتیاد که پیش از ظهر امروز در ورزشگاه شهید هرندی برگزار شد، اظهار داشت: حدود ۱۴۰ روز از پاکسازی مناطق شوش، مولوی، هرندی و دروازه غار میگذرد و در این مدت حدود ۲۶ کیلومتر از این منطقه پاکسازی شده است.
وی افزود: از روز نخست پاکسازی تاکنون ۲۳ هزار نفر از معتادان متجاهر و فروشندگان مواد مخدر در این مناطق جمعآوری و دستگیر شدند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه این مناطق بیش از چهار دهه آلوده به اینگونه افراد و سودجویان عرصه اعتیاد بوده است، گفت: در مرحله اول با کار اطلاعاتی و اشراف پیدا کردن به مسائل منطقه، وارد عمل شدیم و کار پاکسازی را کوچه به کوچه انجام دادیم.
سردار رحیمی افزود: امروز شش پارک که محل توزیع و مصرف مواد مخدر بود بحمدالله به محلی برای تفریح خانوادههای منطقه تبدیل شده است. همچنین ۲۰ مسجد با کمک روحانیت معظم در این محله فعال شدند و ۲ باب مرکز باستانی و پنج باب کتابخانه نیز به همت مردم و مسئولان محل احیا شدند و فعالیت خود را آغاز کردند.
پاکسازی مناطق شوش، مولوی و هرندی از اعتیاد
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدامات فرهنگی را عامل مؤثری در پیشگیری از اعتیاد دانست و گفت: مناطق شوش، مولوی و هرندی از لوث وجود اعتیاد پاکسازی شده است.
«اسکندر مومنی» دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در همایش «نقش مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد در کاهش آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد»، با اشاره به اقدامات نیروی انتظامی در حوزه پاکسازی مناطق آلوده به مواد مخدر اظهار داشت: از نیروی انتظامی که از همه ظرفیتهای خود در مقابله با این معضل اجتماعی استفاده کرد، قدردانی میکنم.
وی افزود: تنها مقابله کافی نیست، بلکه باید با حمایت و هماهنگی تمامی دستگاهها و حرکت منسجم در چرخه مقابله، درمان، کاهش آسیب، صیانت اجتماعی و پیشگیری گام برداریم که اگر این فرآیند صورت گیرد، میتوانیم افق روشنی را برای آینده ترسیم کنیم.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه انجام اقدامات فرهنگی موجب پیشگیری در حوزه اعتیاد میشود، گفت: امروز که مناطق شوش، مولوی و هرندی از لوث وجود اعتیاد پاکسازی شده است، باید با اقدامات فرهنگی، ورزشی، تقویت باورهای دینی، زیباسازی محلهها و اشتغالزایی زمینهساز ساماندهی بیشتر این مناطق باشیم.
بیانیه همایش مشارکتهای مردمی در حوزه اعتیاد؛ حمایت از تولید دانش بومی در حوزه کاهش تقاضا
خانم منیره آرزومندی مدیرعامل موسسه ایلیا در پایان همایش مشارکتهای مردمی در حوزه اعتیاد، بیانیه پایانی همایش را خواند.
متن کامل بیانیه همایش مشارکتهای مردمی در حوزه اعتیاد به این شرح است:
استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد برای مدیریت هوشمند در حوزه اجتماعی امری اجتناب ناپذیر است و در حال حاضر بخش عمدهای از مسئولیت کار در این حوزه بر عهده این سازمانها است.
ضمن سپاس از برگزاری این همایش که فرصتی برای گفتگوی اجتماعی صریح و مستقیم بین مردم سازمانهای مردم نهاد و مسئولین را فراهم کرده است و با اعلام آمادگی کامل برای هرگونه همکاری در حوزه کاهش تقاضای مواد مخدر و روانگردانها بر این باوریم که در حوزههای زیر باید توجه بیشتری صورت گیرد تا در پیشبرد برنامهها موفقیت بیشتری حاصل شود:
- مشارکت موثر و مستمر سازمانهای مردم نهاد در حوزههای برنامه ریزی اجرا و نظارت
- الزام مسئولان و سازمانهای مردم نهاد امر مبارزه به افزایش پاسخگویی صریح و شفاف در قبال مسئولیتها و وظایف مربوطه
- تسهیل دسترسی سازمانهای مردم نهاد به دانش روز جهانی در برنامههای کاهش تقاضا
- تقویت بسترهای لازم برای حضور موثر سازمانهای مردم نهاد در مجامع بین المللی مرتبط به منظور تبادل تجارت جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها
- افزایش حمایت از ایدههای مبتکرانه و نوآورانه سازمانهای مردم نهاد
- ارزشیابی برنامههای حوزه کاهش تقاضا به منظور بررسی میزان اثربخشی آنها
- بهره گیری از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد در عرصه رصد مستمر وضعیت مواد مخدر و روانگردانها در حوزههای مختلف
- حمایت از تولید دانش بومی در حوزه کاهش تقاضا با تأکید بر مستند سازی تجارب سازمانهای مردم نهاد
- بسترسازی برای توسعه توانمند سازی و تقویت کمی و کیفی سازمانهای مردم نهاد.
در پایان ضمن سپاس مجدد از برگزاری این همایش و همکاریهای انجام شده برای حمایت از سازمانهای مردمنهاد یادآور میشویم سازمانهای مردم نهاد از هیچ تلاشی برای کمک به دولت در اعمال مدیریت اثربخش در عرصه کاهش تقاضای موادمخدر و روانگردانها دریغ نخواهند نمود.