پخش زنده
امروز: -
کارشناسان و صاحب نظران حوزه روابط بینالملل اعتقاد دارند که کشورهای در حال توسعه نیز برای حضور در عرصه جهانی و رشد و توسعه اقتصادی باید دستگاه دیپلماسی خود را به دانش اقتصادی ارتقاء بدهند.
پژوهش خبری صدا وسیما: دیپلماسی اقتصادی از واژههای جدیدی است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان یافتن جهان دو قطبی وارد ادبیات روابط بینالملل شده است. با محدود شدن الزامات امنیتی، اقتصاد اهمیت بیشتری یافته و دیپلماسی در خدمت اقتصاد قرار گرفت. از این رو کشورهای توسعه یافته همواره از دستگاه دیپلماسی خود به عنوان سکویی برای رشد و توسعه اقتصادی بهره گرفتند. به عبارتی دیگر یکی از ارکان موفقیت این کشور به کارگیری موضوع دیپلماسی اقتصادی است.
کارشناسان و صاحب نظران حوزه روابط بینالملل اعتقاد دارند که کشورهای در حال توسعه نیز برای حضور در عرصه جهانی و رشد و توسعه اقتصادی باید دستگاه دیپلماسی خود را به دانش اقتصادی ارتقاء بدهند. از این رو دیپلماسی به منزله یکی از ابزارهای مهم سیاست خارجی کشورها با مؤلفه های اقتصادی درآمیخت و اولویت اصلی در دیپلماسی، تقویت دیپلماسی اقتصادی قرار گرفت. در این میان برخی کشورها همراهی بیشتری با این روند داشته اند و به همین نسبت موفقیت های بیشتری نیز به دست آورده اند. یکی از موفق ترین کشورها در این زمینه چین است. این کشورچند دهه بعد از انقلابی که تقابل با نظام بین الملل را از اصول اساسی خود می دانست و پس از فراز و نشیب های فراوان در این زمینه، توجه بیشتر به مسئله اقتصاد و اصلاحات در عرصه های مختلف با هدف تبدیل شدن به یک قدرت جهانی با محوریت قدرت اقتصادی را آغاز کرد که در حال حاضر به دومین قدرت جهانی در عرصه اقتصادی تبدیل شده است. با توجه به گسترده گی موضوع در این بخش فقط روابط چین با همسایگان خود مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ لذا سؤال اصلی این نوشتار این است که دیپلماسی اقتصادی چین با همسایگان خود چه تاثیری بر ارتقاء اقتصادی چین داشته است؟ هدف از این نوشتار یادآوری به دستگاه دیپلماسی کشورمان برای بهره گیری از ظرفیت اقتصادی برای کاهش تنش، افزایش مبادلات اقتصادی با همسایگان کشورمان، با استفاده از ابزار دیپلماسی اقتصادی برای بهبود وضعیت اقتصادی می باشد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // رحیم خجسته