پخش زنده
امروز: -
۲۲۰ تن بذر اصلاح شده لوبیا در شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا در خمین تولید و در کشور توزیع شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز اراک؛ مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا در خمین گفت: ۲۲۰ تن بذر لوبیای فرآوری شده این شهرستان برای کشت بهاره در ۱۸ استان تولید کننده لوبیای کشور توزیع شد.
کمانکش افزود: این بذرها در طبقات گواهی شده رده بذرهای مادری و پرورشی است که در ارقام لوبیای سفید و قرمز و چهار رقم چیتی تولید شده است.
وی اضافه کرد: ۴۰ درصد بذرهای تولیدی بین بهره برداران لوبیای استان مرکزی توزیع شده و در اختیار کشاورزان لوبیا کار پیشرو قرار گرفته است.
مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا درخمین گفت: بذرهای توزیع شده از فرآوری و اصلاح ۲۶۵ تن بذر استان مرکزی در مناطق لوبیا خیز خمین، اراک، خنداب و شازند در ۲ کارگاه بوجاری و دستچین تحت نظر شرکت دانش بنیان خمین به دست آمده است.
کمانکش ادامه داد: سطح زیر کشت لوبیای کشور ۱۲۰ هزار هکتار است و هر یک هزار کیلو بذر اصلاح شده برای یک هکتار اراضی زیر کشت کاربرد دارد.
وی تصریح کرد: سه شرکت در کشور تولید کننده بذر اصلاح شده لوبیا هستند اما تولید این واحدها ناچیز است.
مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا درخمین گفت: بذرهای اصلاحی و فرآوری شده خمین و ۲ شرکت دیگر در زنجان و لرستان نمیتواند تمامی نیاز کشور در این زمینه پاسخ دهند و تولید بذر این مراکز برای کمتر از پنج درصد سطح زیر کشت لوبیای سراسر کشور است.
کمانکش افزود: به منظور پوشش به زراعی یک سوم سطح زیر کشت سالانه لوبیای کشور بیش از پنج هزار تن بذر اصلاح شده نیاز است.
وی اضافه کرد: بذرهای اصلاح شده تولیدی در خمین از ۹۰ هکتار زمینهای زیر کشت استان در خمین، شازند و خنداب برداشت شده و با فرآوری این محصولات، لیبر گذاری شده است.
مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا در خمین گفت: ارقام اصلاحی لوبیا در استان مرکزی در محصول لوبیای چیتی شامل کوشا، صدری، غفار و صالح و ارقام لوبیا قرمز یاقوت و اختر و لوبیا سفید درسا و پاک است که در این مناطق کشت و تولید و فرآیند فرآوری آن در خمین میباشد.
کمانکش ادامه داد: نخستین بار در کشور مجوز تولید بذر گواهی شده لوبیا در سال ۸۹ به خمین داده شد و فعالیت این شرکت تولیدی از سال ۹۰ کلید خورد.
وی افزود: این شرکت در سال ۹۴ دانش بنیان و دارای مجوز از پارک علم و فناوری استان مرکزی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شد.
مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا درخمین گفت: این شرکت دانش بنیان هسته اولیه بذر را از چهار ایستگاه تحقیقات لوبیا در سراسر کشور تهیه کرده و در مزارع پرورشی استان تکثیر میکند و پس از آن بذر اصلاحی را فرآوری و روانه بازار میکند.
کمانکش گفت: بذرهای اصلاحی این شرکت نسبت به نمونه بذر دیگر انواع لوبیا مزایایی چون مقاومت به خشکی، آفات و بهره وری بیشتر در سطح دارند و در مجموع با توجه به تنشهای آبی سالهای اخیر رقابت پذیری در تولید را بالا میبرند.
وی بیان کرد: به دلیل قیمت بالای لوبیا فرآوری این محصول نیاز به سرمایه در گردش و نقدینگی دارد که میطلبد تسهیلات ارزان قیمت به دور از قوانین پیچیده پرداخت شود.
مدیر شرکت دانش بنیان بذرهای اصلاح شده لوبیا درخمین گفت: ایران رکوردار تولید کننده حبوبات آبی در جهان است و میطلبد دولت حمایت بیشتری از تولید کننده حبوبات آبی داشته باشد و از واردات حبوبات جلوگیری کند.
شهرستان خمین قطب کشت لوبیا به عنوان مهمترین گروه حبوبات آبی کشور است و پارسال هفت هزار و ۴۰۰ تن لوبیا در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شد.
از مهمترین دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی معرفی بیش از ۴۰۰ رقم اصلاح شده محصولات مهم زراعی بعد از انقلاب بوده است وپارسال هم بیش از هشت هزار و ۸۰۰ تن بذر اصلاح شده در مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان مرکزی تولید شده است.